دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1400 - 00:05
گزارش آنا؛

آیا با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها موافقید؟/ غیبت در انتظار محصلان واکسن نزده

طبق اعلام ستادملی کرونا، مدارس متوسطه دوم و برخی از دانشگاه‌ها از پانزدهم آبان ماه فعالیت خود را به صورت حضوری آغاز کرده‌اند و دانش‌آموزان ابتدایی و دوره متوسطه اول هم از ابتدای آذرماه به مدرسه می‌روند.
کد خبر : 620724
مدرسه

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با گذشت یک ماه از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰، اما و اگرهای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بسیار پرحاشیه شده است و موافق و مخالفان سرسخت خود را دارد.


بیش از یک و نیم سال از تعطیلی کلاس‌های حضوری مدارس و دانشگاه‌ها می‌گذرد و سامانه‌ آموزش مجازی جای خود را به کلاس‌های درس داده‌ است.


برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان بر این تصور بودند که این نیمسال اول تحصیلی نیز مانند گذشته سپری می‌شود اما در روزهای گذشته، خبر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از سوی مسئولان اعلام شد.


حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با تأکید بر اینکه رعایت اصول و شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچنان باید مورد توجه جدی مردم باشد، اظهار کرد: «با توجه به انجام واکسیناسیون دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال و دانشجویان، از ابتدای آذرماه می‌توان برای بازگشایی مراکز آموزشی با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی اقدام کرد».




بیشتر بخوانید:


۱۲ رئیس دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند/ تصمیم‌گیری دانشگاه‌ها برای بازگشایی


هنوز برای افراد زیر ۱۲ سال واکسن مطمئن نداریم




طبق اعلام ستاد ملی کرونا، مدارس متوسطه دوم و برخی از دانشگاه‌ها از پانزدهم آبان ماه فعالیت خود را به صورت حضوری آغاز کرده‌اند و دانش‌آموزان ابتدایی و دوره متوسطه اول هم از ابتدای آذرماه به مدرسه می‌روند.


با اعلام این تصمیم، بار دیگر خانواده‌ها نگرانی دو سویه از ابتلا به کرونا و وضعیت تحصیلی فرزندان خود دارند و منتقدان بر این باورند که این بازگشایی‌ها می‌تواند موج ششم کرونا را در کشور به همراه داشته باشد.


اما مسئولان معتقدند افت تحصیلی دانش آموزان با کلاس‌های حضوری جبران خواهد شد و همه جوانب این تصمیم بررسی شده است.


در همین راستا برخی از نمایندگان مجلس دراین‌باره اعلام نظرهایی داشته‌اند؛


بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها معقول نیست


سید مرتضی خاتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اظهار کرد: «تاریخ‌های مطرح‌ شده برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، صرفاً پیش‌بینی هستند و قرار است مطابق گزارش‌های واصله به ستاد ملی کرونا، شرایط کرونایی مناطق مختلف بررسی شود.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه نظر ستاد ملی کرونا برای بازگشایی مراکز علمی و آموزشی فصل‌الخطاب است، افزود: بازگشایی همه مدارس و دانشگاه‌ها در یک تاریخ مشخص معقول نیست و این تصمیم برای اجرایی شدن نیازمند بازنگری‌ و رصد دقیق شرایط است.


به گفته این نماینده مجلس، ستاد و کمیته عملی کرونا از ناقل بودن دانش‌آموزان و انتقال این ویروس به والدین نگران است. طیف گسترده دانش‌آموزان تزریق واکسن را انجام داده‌اند». (اینجا بخوانید)


فوت افراد زیر ۱۸ سال به علت ابتلا به کرونا نادر است


هم‌چنین همایون سامه‌یح نجف‌آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بیان کرد: «به نظرم پیک ششم کرونا در کشور رخ نمی‌دهد و واکسیناسیون عمومی به اندازه مطلوبی صورت گرفته است. صاحب‌نظران معتقدند برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها باید ۸۰ درصد جامعه واکسینه شوند اما تجربیات کشورهای اروپایی به گونه دیگری است.


وی ادامه داد: بعد از واکسیناسیون ۴۵ درصدی جامعه در انگلستان و ترکیه، مدارس بازگشایی شدند و طبق آمارها، احتمال بستری شدن و فوت افراد زیر ۱۸ سال به علت ابتلا به کرونا نادر است؛ اگر والدین دانش‌آموزان و کادر آموزش واکسینه شوند، دانش‌آموزان در صورت ابتلا، دچار گونه خفیفی از آن خواهند شد و این موضوع با قرنطینه شخصی رفع می‌شود.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از روند آموزش مجازی در کشور افزود: با ادامه این روند آموزشی، نسل آینده دانش کافی برای اداره فردای این کشور را نخواهد داشت و متأسفانه در بیشتر امتحانات مجازی، تقلب‌های گسترده رخ‌ داده است. والدین در مواجهه با این سؤال که آیا شما به‌جای فرزندان خود امتحان داده‌اید، می‌خندند و کسی این موضوع را انکار نمی‌کند.


سامه‌یح با درباره اینکه بهتر است بی‌سواد به کشور تحویل دهیم یا درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها کمی ریسک‌پذیری داشته باشیم، گفت: بنده با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها موافق و نسبت به این موضوع مُصرّ هستم، اگر پیک ششم را بهانه کنیم، فردا باید مجدداً نگران پیک هفتم هم باشیم». (اینجا بخوانید)


بر اساس اعلام متولیان آموزش کشور، دانش‌آموزان باید به صورت حضوری در مدرسه به تحصیل خود ادامه دهند و برای حضور در کلاس‌های درس، دو دز واکسن خود را دریافت کرده باشند تا به ایمنی لازم برسند. اما اگر دانش‌آموزی هنوز دو دز کامل واکسن را دریافت نکرده باشد، در پرونده تحصیلی این دانش‌آموز غیبت درج می‌شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب