دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام خسروپناه:

فضای مجازی به‌شدت فردگرایی را افزایش داده است

مولفه‌های فضای مجازی چیست؟معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تبیین و تشریح مولفه‌های فضای مجازی، فردگرایی را یکی از مولفه‌ها دانست و گفت: فضای مجازی به‌شدت فردگرایی را افزایش داده است.
کد خبر : 620528
حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جلسه شورا و هیئت اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی نخستین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی که به صورت وبیناری به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد با بیان اینکه بیش از یک سال است که نخستین همایش علوم انسانی و حکمت اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی با ۱۳ کمیسیون آغاز شده است، اظهار کرد: یکی از کمیسیون‌های همایش کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی است که دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی متولی برگزاری آن بوده و در طول یک سال دانشمندان فرهیخته‌ای در این گفت‌وگو شرکت داشتند و مقاله نوشته‌اند و امروز ثمره یکساله را شاهد هستیم.


وی با قدردانی از عزیز جوانپور رئیس دانشگاه آزاد تبریز به دلیل برگزاری مناسب کمیسیون و همکاری نسیم مجیدی دبیر کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی به تبیین نسبت حکمت و فضای مجازی پرداخت و گفت: فضای مجازی از دو واژه فضا و مجازی تشکیل شده است.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: از دامنه غیرفیزیکی ارتباطات مختلف به عنوان فضای سایبری یاد می‌شود که امروزه با رایانه‌ها و شبکه‌های مختلف غیر فیزیکال و با ابزاری هوشمند بشر را با یک جغرافیای جدیدی مرتبط کرده است.


خسروپناه با تأکید بر اینکه فضای مجازی از وجود حقیقی نقش حقیقی‌تری دارد، یادآور شد: این فضا تا پیش از این با فضای جغرافیای فیزیکی تعامل داشت و امروزه با یک قلمرو غیرفیزیکال روبه‌رو هستیم؛ اما این محیط غیرفیزیکی هم تخیلی نیست و واقعیت است.


وی ادامه داد: فضای مجازی با اینترنت پیوند دارد و امروز با مقوله‌ای مانند هوش مصنوعی مواجه هستیم که کارکرد عظیمی در پهپادها و خودروهای خودران، اثرگذار است.


این مسئول به بیان مولفه‌های فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: ارتباطات اجتماعی، ارتباط رایانه، بستر دیجیتالی و تعاملی بودن فضای مجازی ازجمله این مولفه‌ها هستند و باید گفت که این ارتباطات مجازی در همه عرصه‌های زندگی ظهور و بروز پیدا کرده است به‌گونه‌ای که اگر امروز فضای مجازی نباشد در سبک زندگی اخلال ایجاد می‌شود.


خسروپناه با بیان اینکه فردگرایی یکی دیگر از مولفه‌هاست یعنی فضای مجازی به‌شدت فردگرایی را افزایش داده است، متذکر شد: از سال ۶۹ اینترنت وارد خاورمیانه شد و با تأخیر وارد ایران هم شد و به‌شدت روند فزاینده‌ای داشت به‌طوری‌که در سال ۹۶ میزان عضویت در فضای مجازی از ۵۳ درصد عبور کرد و سال ۹۹ به ۶۵ درصد رسید.


وی با طرح این پرسش که فضای مجازی چه نسبتی با حکمت که شامل فلسفه، کلام و عرفان است، دارد؟ ابراز کرد: نسبت حکمت با فلسفه هستی‌شناسی فضای مجازی است.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروزه با مقوله هوش ماشینی مواجه هستیم که دنیای عظیمی دارد و حتی وارد حوزه‌های علمیه هم شده است و در تحقیقات حوزوی ورود پیدا کرده است، گفت: این هوش مصنوعی شبیه‌سازی انسان بوده و در خدمات اجتماعی و حقوقی تغییر داده است.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب