دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1400 - 09:16
حجازی مطرح کرد؛

ساخت برج کبوتر، پیش‌درآمدی برای ورود دانشگاه به طرح گردشگری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان از ساخت یک باب برج کبوتر در ضلع جنوبی این دانشگاه خبر داد و گفت: ساخت این برج، پیش‌درآمدی برای ورود دانشگاه به طرح گردشگری است.
کد خبر : 619934
سیدحسن حجازی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان



سیدحسن حجازی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در دهاقان از ساخت یک باب برج کبوتر در ضلع جنوبی واحد دهاقان خبر داد و با اشاره به پیشینه کبوترخانه یا برج کبوتر در استان اصفهان اظهار کرد: برج‌های کبوتر از حدود چهار قرن پیش در مناطق فلات مرکزی ایران در نزدیکی مزارع و باغ‌های موجود در روستاها ساخته می‌شدند. این بناهای استوانه‌ای شکل، دارای ورودی‌هایی بودند که فقط کبوترها قادر بودند که وارد این برج‌ها شوند و به این ترتیب از شکار شدن توسط دیگر شکارچی‌ها در امان بودند. در این برج‌ها معمولاً آب و دانه توسط افراد صاحب آن برج، برای کبوتران قرار داده می‌شد تا از آن تغذیه کنند و سیراب شوند.(بیشتر بخوانید)


رئیس دانشگاه آزاد دهاقان افزود: معمولاً این بناها از خشت و گل ساخته می‌شدند تا در تابستان خنک و در زمستان گرم باشند. داخل برج به‌صورت مشبک ساخته می‌شد تا کبوترها از آن به‌عنوان لانه استفاده کنند. صاحبان برج‌ها از محل جمع‌آوری و فروش کود کبوترها به صاحبان مزارع و باغ‌ها، مبالغ چشمگیری را به‌دست می‌آوردند.


ساخت برج کبوتر، پیش‌درآمدی برای ورود دانشگاه به طرح گردشگری


حجازی ادامه داد: اکنون سازه و ساختمان‌های برج‌های کبوتر به‌عنوان نمادهایی از معماری گذشته ایران برای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی جذاب و دیدنی هستند و به همین دلیل گردشگران معمولاً در برنامه‌های گردشگری خود، دیدن از برج‌های کبوتر را به‌عنوان خاطره‌ای ماندگار می‌گنجانند.


وی با اشاره به برخی از برنامه‌های گردشگری شهرستان بیان کرد: واحد دهاقان به‌عنوان دبیرخانه دائمی گردشگری شهرستان با توجه به این موضوع که شهرستان دهاقان به‌عنوان قطب گردشگری سلامت استان انتخاب شده است، در برنامه‌های آتی خود، برپایی سرای بوم‌گردی با تکیه بر فضاسازی قدیمی بناهای شهر دهاقان را در دستور کار دارد و بر همین اساس به ساخت برج کبوتر در دانشگاه همت گماشت تا این کار پیش‌درآمدی برای طرح گردشگری واحد دهاقان محسوب شود.


رئیس دانشگاه آزاد دهاقان بیان کرد: این سازه به‌منظور ساماندهی کبوترهای سرگردان در مجتمع دانشگاهی و نیز جلوگیری از ضرر و زیان‌های ناشی از لانه‌گزینی آنها، استفاده از مصالح بدون‌استفاده در دانشگاه، استفاده از کود کبوترها برای کشاورزی، جلوگیری از انتقال بیماری و رعایت مسائل بهداشتی و از همه مهم‌تر، گام‌نهادن در مسیر گردشگری ساخته شد. سازه برج کبوتر با استفاده از سنگ، بلوک، سیمان، آجر و کاه‌گل، طی مدت یک ماه ساخته شد که اکنون تعدادی از کبوترهای سرگردان در واحد، به این برج نقل مکان کرده‌اند و در آن سکنی گزیده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب