دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متخصص زنان در گفت گو با آنا مطرح کرد؛

احتمال تولد نوزادان مبتلا به «سندروم داون» چقدر است؟

متخصص زنان احتمالات تولد نوزادان مبتلا به «سندروم داون» را تشریح و تست‌های غربالگری را نیز غیر ضروری توصیف کرد.
کد خبر : 619840
غربالگری



زهرا علامه متخصص زنان در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص غربالگری اجباری که از سوی برخی پزشکان برای مادران باردار تجویز می شود، گفت: دلیل عمده غربالگری مادران باردار تشخیص سندروم داون است که یکی از دلایل شناخته شده عقب‌ماندگی ذهنی است.


وی با بیان اینکه معمولاً بین ۸۰۰-۷۰۰ نوزاد متولد شده، یک نوزاد به آن مبتلا می شود (که البته بستگی مستقیم با سن مادر دارد) افزود: احتمال سندروم داون در زنان ۲۰ ساله یک در هزار و ۶۰۰، در زنان ۳۰ ساله یک در هزار و در زنان ۴۰ سال به بالا یک در ۱۱۲ است.




بیشتر بخوانید:


پولدارهایی که از «سقط جنین جنایی» ابایی ندارند/ چه مجازاتی در انتظار متخلفان است؟




علامه با تأکید بر اینکه برخی بهورزان، به خصوص در مناطق روستایی زنان باردار را نسبت به داشتن نوزاد سندروم داونی تشویق به تست‌های غربالگری می‌کنند، ادامه داد: با توجه به اینکه احتمال ابتلا به این بیماری در نوزادان یک در هر هزار و ۶۰۰ تولد است، ایجاد استرس به مادران باردار و تشویق آن‌ها به انجام غربالگری بارداری رفتاری نادرست و غلط است و می‌تواند عواقب سنگینی را برای مادر به همراه داشته باشد.


این متخصص زنان با اشاره به اینکه کیت‌های آزمایش غربالگری مادران باردار وارداتی است و هزینه‌های گزافی را به آنها متحمل می‌کند عنوان کرد: سالانه بیش از ۱۶۰ هزار نوزاد نارس در کشور متواد می‌شوند که بیمارستان‌های کشور شرایط نگهداری آن‌ها را ندارند.


علامه خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که موجب می‌شود متخصصان زنان برای مادران باردار تجویز غربالگری کنند، عواقبی است که در صورت بروز مشکل برای نوزاد آنها را تهدید می‌کند و بهتر است «ان آی‌سی‌یو» های بیمارستان را برای نگهداری حفظ نوزادان نارس که از بین می‌روند تجهیز و تخصصی کرد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب