دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تأمین هزینه‌های دانشگاه آزاد اسلامی از درآمدهای شهریه‌ای و غیرشهریه‌ای

در نظر گرفتن ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دانشگاه آزاد اسلامی برای پرداخت وام به دانشجویاندانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه غیردولتی است که بهره‌ای از بودجه دولتی ندارد، این دانشگاه برای پرداخت هزینه‌ها باید از درآمدهای اختصاصی اقدام کند.
کد خبر : 619727
سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ در روزهای اخیر دسترسی برخی از دانشجویان به سامانه آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی محدود شده است، این دانشجویان نسبت به محدودیت‌ها انتقاد دارند و معتقدند که دانشگاه باید بگذارد که آموزش‌ها را در کلاس‌های مجازی ادامه دهند.


شواهد نشان می‌دهد که این مشکل به دلیل عدم پرداخت شهریه این دانشجویان به وجود آمده است. به گفته عزیز نجف‌پور آقابیگلو، دبیر شورای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درباره دسترسی دانشجویان تصمیم‌گیری نمی‌کند و پیش‌فرض این است که همه دانشجویان می‌توانند از کلاس‌ها استفاده کنند. بنابراین از سوی سازمان مرکزی منعی وجود ندارد.»


وی ادامه می‌دهد: «در این میان اگر واحدی تشخیص بدهد که دسترسی دانشجویی به دلیل بدهی به کلاس‌ها محدود شود، به سامانه‌ها درخواست می‌دهد و سامانه‌ها به‌عنوان مجری، درخواست واحد را برای محدود کردن دسترسی دانشجو اجرایی می‌کنند.»




بیشتر بخوانید:





دانشگاه آزاد اسلامی ردیف بودجه دولتی ندارد


این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه غیردولتی است که درآمدهای آن از طریق شهریه و درآمدهای غیرشهریه‌ای تأمین می‌شود، این دانشگاه بخش گسترده‌ای از بار آموزش عالی را در سراسر کشور برعهده دارد. از سوی دیگر دانشگاه آزاد اسلامی دارای رشته‌های مختلف ازجمله رشته‌های علوم پزشکی و بیمارستانی است که در شرایط کنونی به‌صورت شبانه‌روزی در حال خدمات‌رسانی به عموم جامعه هستند. نجف‌پور، دبیر شورای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ردیف بودجه دولتی ندارد، عنوان می‌کند: «دانشگاه آزاد اسلامی صرفاً بر اساس شهریه دانشجویی و همچنین درآمدهای غیرشهریه‌ای اداره می‌شود و حقوق اساتید و کارمندان و هزینه‌های دانشگاه از این طریق تأمین می‌شود و دانشگاه هم در طی این مدت اقدام به افزایش شهریه بر اساس تورم نکرده فلذا هرگونه همکاری دانشجویان برای تسریع در تسویه بدهی‌شان به واحدهای ذی‌ربط، دانشگاه را در اداره کمک می‌کند.»


ملاحظات شهریه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی


با اینکه تأمین هزینه‌ها برای دانشگاهی به وسعت دانشگاه آزاد اسلامی دشوار است، موضوع افزایش شهریه با نهایت احتیاط و ملاحظه صورت گرفته است. بر اساس اعلام دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ «سه سال تورم بالای ۲۵ درصد را شاهد بودیم و از طرف دیگر کارکنان مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی احساس تفاوت آن‌چنانی با نظام دولتی داشته و دارند. با توجه به وجود تورم بالا و افزایش هزینه‌ها در سبد خانواده، امکان اینکه خانواده‌ها بتوانند شهریه زیادی بپردازند وجود ندارد.»


تأمین هزینه‌های دانشگاه آزاد اسلامی از درآمدهای شهریه‌ای و غیرشهریه‌ای


دکتر طهرانچی توضیح می‌دهد: «ابتدای سال، مجلس ۲۵ درصد حقوق کارمند را افزایش می‌دهد و شهریه دانشگاه آزاد نیز باید متناسب برای تأمین حقوق اساتید و کارمندان و متناسب با آن افزایش داده شود. امسال حقوق استادان حدود ۵۵ درصد افزایش داده شد و حقوق کارمندان حدود ۲۵ درصد و علی‌رغم میل باطنی با توجه به ارقام تورم درصدی به شهریه‌ها اضافه می‌شود.»


برای ساماندهی بحث شهریه‌ها در دانشگاه، شهریه دانشجویان بر اساس امکانات منطقه و واحد دانشگاهی تعریف می‌شود. در این مسیر به گفته دکتر طهرانچی؛ «جدول ۱۳گانه تعریف شده که بر اساس آن به‌عنوان مثال شهریه رشته حقوق در واحد تهران مرکز با شهریه همین رشته در واحد ورامین و شهر قدس و مناطق محروم متفاوت است تا اجحافی در حق دانشجو نباشد.»


البته دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه دانشجویان بتوانند شهریه خود را پرداخت کنند وام شهریه را افزایش داده است. به گفته دکتر طهرانچی؛ «امسال حدود ۹۰۰ میلیارد اعتبار برای وام به دانشجویان در نظر گرفته‌ایم، ما از ظرفیت ملی و راه‌های دیگر برای شهریه کمک می‌گیریم.»


دانشگاه آزاد اسلامی صرفاً بر اساس شهریه دانشجویی و همچنین درآمدهای غیرشهریه‌ای اداره می‌شود و حقوق اساتید و کارمندان و هزینه‌های دانشگاه از این طریق تأمین می‌شود و دانشگاه هم در طی این مدت اقدام به افزایش شهریه بر اساس تورم نکرده فلذا هرگونه همکاری دانشجویان برای تسریع در تسویه بدهی‌شان به واحدهای ذی‌ربط، دانشگاه را در اداره کمک می‌کند.


اعلام چگونگی پرداخت شهریه از سوی دانشگاه آزاد اسلامی


با این حال در این میان از ابتدای شیوع بیماری کرونا با درک شرایطی که در کشور به وجود آمد و تعطیلی و از رونق افتادن بسیاری مشاغل، دانشگاه آزاد اسلامی تمامی تلاش خود را به کاربست تا شرایط مناسبی را برای دانشجویان در پرداخت شهریه به وجود آورد و آن را تسهیل کند.


دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای هر نیمسال برای دریافت شهریه دانشجویان راه‌های مختلفی نظیر دریافت وام یا تقسیط شهریه را پیش پای دانشجویان قرار می‌دهد تا دانشجویان بتوانند شهریه خود را در موعد مقرر پرداخت کنند. از طرفی دانشگاه آزاد اسلامی خانواده بزرگی است که به‌موقع باید هزینه‌های مختلفی ازجمله پرداخت حقوق کارکنان، پرسنل بیمارستانی و ... را بپردازد تمامی این مسائل باعث شد تا دانشگاه درصدد تحقق بخشی از بدهی شهریه دانشجویان برآید.


حال دانشجویانی بدون توجه به شرایط دانشگاه تعهدات مالی خود را پرداخت نمی‌کنند و باعث می‌شوند که مشکلات عدیده‌ای برای سازمان دانشگاه ایجاد شود. پیش از این که آموزش‌ها مجازی شود دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویانی که بدهی عقب‌افتاده داشتند ورود به امتحانات را محدود می‌کرد. تقریباً همه دانشگاه‌های شهریه‌پرداز کشور از دانشگاه پیام نور تا دانشگاه‌های علمی کاربردی و غیرانتفاعی و غیردولتی نیز برخوردهای محدودکننده با دانشجویان بدهکار در پیش می‌گیرد تا از این طریق دانشجویان شهریه خود را پرداخت کنند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
پدر دو دانشجوی دانشگاه آزاد
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲
۰
سلام صداقت لازمه بیان مطالب می باشد. در ابتدای ترم جاری مبلغی از سوی دانشگاه اعلام و توسط فرزندم پرداخت شد (تحت هر عنوان اعم از علی الحساب ، پیش پرداخت ، شهریه ثابت و ...) دیروز دسترسی وی قطع شده است آیا مسئولین دانشگاه روزانه حقوق می گیرند که انتظار دارند خانواده ها در اواسط ماه باقی شهریه ای که بعداً در سامانه ثبت شده را پرداخت نمایند. کمی باید انصاف داشت می توانستند اعلام کنند که مثلاً تا دهم آذر ماه بدهی خود را پرداخت کنید. این رفتار زیبنده مسئولین یک دانشگاه نبود و بیشتر به رفتار معدود ماموران خاطی رفع سد معبر شباهت داشت.
بی آسمان
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۰۵
۰
خوب اشتباه مسئولین دانشگاه آزاد هم همینه که شهریه را نسبت به تورم سالانه در گذشته تا حال افزایش ندادند. زمانی که یه بقال به نسبت تورم اجناس خود را گران می کند و متاسفانه مردم هم با کمال میل قبول می کنند. خوب دانشگاه آزاد هم می بایست با همان اندازه تورم شهریه را افزایش می داد. شک نکنید استقبال دانشجویان بیشتر میشد.
الان شهریه دانشگاه آزاد از به مهد کودک کمتر است.
چوب این فضاحت مسئولین را متاسفانه اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه آزاد می خورند.
مسئولین دانشگاه با افزایش 300 درصدی مسئولیت خود عملا به ریش اعضای هیات علمی و کارمندان می خندند.
حسن زاده
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸
۰
مگه رسالت دولت خدمات رسانی به عموم مردم نیس!؟مجموعه دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد مگر از مردم ایران نیست؟ مگر کارکنانش بیمه مالیات به همین دولت پرداخت نمی کنه؟ پس این حق رو داره از حداقل کمکهای آموزشی دولت بهره مند بشه..
قالیشویی ادیب