همایش ملی حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی برگزار شود
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شیراز، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در پنل تخصصی کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی نخستین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز بیان کرد: این همایش نخستین همایش ملی است که در دانشگاه آزاد اسلامی توسط معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه برگزار میشود. با توجه به گستردگی که حکمت اسلامی و علوم سیاسی دارد، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برنامهریزی و با مشارکت استادان همایش ملی حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی را برگزار کند.
بیشتر بخوانید:
حکمت اسلامی برای جامعه امروز کامل و مفید است
لزوم توجه به حکمیسازی علوم تربیتی
خردپروری از ویژگیهای تعلیم و تربیت اسلامی است
میزبانی واحد شیراز از کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: ۱۳ کمیسیون برای همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی تعریف شده که یکی از آنها کمیسیون حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی است که در استان فارس و واحد شیراز برگزار میشود.
خسروپناه گفت: وقتی گفته میشود که علوم سیاسی از یک علم برخوردار نیست در واقع این دانش مجموعهای از بحثهایی مانند سیاست تطبیقی و مطالعات منطقهای را شامل شده و روابط بینالملل و فلسفه سیاسی مباحثی است که در دنیای مدرن خیلی جدی به آنها توجه شده است؛ البته مباحث علوم سیاسی در واقع از قدیمالایام در ایران وجود داشته قبل از اینکه حتی دانشگاه تهران تاسیس شود.
وی با بیان اینکه سال ۱۳۱۳ مدرسه عالی سیاسی و علوم سیاسی در تهران بعد از مدرسه طب جزء قدیمیترین نهادهای آموزش عالی در ایران بوده است، عنوان کرد: امروزه علوم سیاسی خیلی توسعه پیدا کرده است، جامعهشناسی سیاسی، مطالعات منطقه، دیپلماسی اندیشه سیاسی و بعد از انقلاب اسلامی ایران اندیشه سیاسی اسلام، فرق سیاسی، فلسفه سیاسی اسلامی و فلسفه اسلامی جزء علومی هستند که شکل گرفته و تقریباً علوم سیاسی در ایران توسعه جدی پیدا کرده حتی حوزههای علمیه هم رشته تخصصی فقه سیاسی را راهاندازی کرده و وارد فقه تخصصی از جمله فقه سیاسی شدهاند.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در رنسانس سه موضوع دین، هنر و سیاست تحول پیدا میکند، دین که در مذهب پروتستان به وجود میآید، هنر که در هنرها و معماری مدرن به اوج خود میرسد و دیگری سیاست است که ماکیاولی راهاندازی کرد؛ البته در قرن ۱۷ تحولهای سیاسی نیز دیده میشود.
خسروپناه گفت: بخشی از علوم و مباحث سیاسی فلسفه سیاسی است؛ اما بخشی از علوم سیاسی مانند جامعهشناسی سیاسی توصیف انسان تحقق یافته است. علوم سیاست مانند جغرافیای سیاسی که پیوند جغرافیا و سیاست بوده گسترش یافته است به عبارتی آنقدر علم سیاست گسترش پیدا کرده که امروزه به دانشگاه علوم سیاسی احتیاج داریم.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: چرا از مبانی حکمت اسلامی در تولید نظریههای علوم سیاسی استفاده نکنیم؟ در کنار دانستن نظریههای سیاسی نظریههای توسعه، نظریههای نظم سیاسی، نظریههای آزادی و عدالت و تمام این نظریهها که مبتنی بر مبانی فلسفی دنیاست و با شخصیتهای علمی دنیا ارتباط برقرار میکنند باید در این زمینه تولید علم کنیم، آنان از ما انتظار ندارند که اندیشمندانی که خاستگاه غربی دارند، معرفی کنیم، از ما انتظار دارند نظریه عدالت مبتنی بر حکمت فارابی نظریه عدالت مبتنی بر حکمت سینوی را معرفی کنیم.
به گزارش آنا، پنلهای تخصصی همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی(۱۳ کمیسیون تخصصی) از ۹ تا ۲۳ آبان برگزار میشود و اختتامیه همایش از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر ۲۶ آبان در محورهای؛ حکمت اسلامی و تعالی روانشناسی، حکمت اسلامی و تعالی جامعه شناسی، حکمت اسلامی و تعالی تعلیم و تربیت، حکمت اسلامی و تعالی علوم سیاسی، حکمت اسلامی و تعالی علوم اقتصادی، حکمت اسلامی و تعالی مدیریت، حکمت اسلامی و تعالی فقه و حقوق، حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبانشناسی، حکمت اسلامی و تعالی هنر، حکمت اسلامی و تعالی شهرسازی و معماری، حکمت در تعالی فرهنگ و تمدن اسلامی، حکمت اسلامی و تعالی خانواده، حکمت اسلامی و تعالی فضای مجازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/