دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1400 - 00:20
بخش اول/ گودرزی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

کارآفرینی دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است/ لزوم حذف نگاه تک ساحتی اساتید

دانشگاهی که فقط در حوزه آموزشی یا صرفاً پژوهشی قوی باشد یک تصویر کاریکاتوری خواهد داشتمعاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه اگر الگوی مدیران و استادان دانشگاهی و نظام آموزش عالی به سمت سیستمی شدن برود و متعاقب آن در راستای کارآفرینی گام برداشته شود در این صورت بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد، گفت: کارآفرینی دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است.
کد خبر : 618536
غلامرضا گودرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق(ع)



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- زینب خسروی؛ امروزه با توجه به نیازهای کشور کارآفرینی به یک امر مهم در ایجاد اشتغال‌زایی و ثروت‌آفرینی تبدیل شده است. در این راستا دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی باید با ارتباط مستمر و مؤثر با صنایع مختلف در جهت رفع نیازهای بازار کار به پیش روند و دانش‌آموختگانی را تحویل جامعه دهند که با داشتن مهارت‌های لازم در صنعت مشغول به فعالیت شوند.


افزایش مهارت‌های شغلی دانشجویان با هدف اشتغال‌پذیری آن‌ها دنبال می‌شود تا بتوانند با علم و دانشی که کسب کرده‌اند بعد از فارغ‌التحصیلی کسب و کار جدیدی راه‌اندازی کنند. توجه به اهمیت مهارت‌آموزی دانشجویان در راستای رفع نیازهای روز جامعه و ارتباط موثر با صنایع مختلف نقش مهمی دارد.


در این زمینه با غلام‌رضا گودرزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق (ع) به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه مشروح آن‌را از نظر می‌گذرانید.


آنچه در گفت‌وگوی ما با غلام‌رضا گودرزی می‌خوانید:


* دانشگاه‌ها باید در راستای حل مسائل کشور حرکت کنند


* کارآفرین شدن دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است


* مسیر دانشگاه امام صادق (ع) حرکت در حوزه تولید علوم انسانی-اسلامی است


کارآفرینی دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است


دانشگاه‌ها باید در راستای حل مسائل کشور حرکت کنند


آنا: ویژگی‌های و مختصات یک دانشگاه کارآفرین چه چیزهایی باید باشند؟ برای تحول از دانشگاه پژوهش محور به کارآفرینی تغییر الگو و سرمشق نیاز است. اگر الگوی مدیران و استادان دانشگاهی و نظام آموزش عالی به سمت سیستمی شدن برود و متعاقب آن در راستای کارآفرینی گام برداشته شود در این صورت بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد


گودرزی: دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در ذات خود باید آموزشی قوی در حوزه‌های تئوری، پژوهشی و فناوری داشته باشند تا در راستای حل مسائل کشور حرکت کرده و در نهایت به کارآفرینی برسند. دانشگاهی که فقط در حوزه آموزشی یا صرفاً پژوهشی قوی باشد یک تصویر کاریکاتوری خواهد داشت.


بنابراین آموزش در مراکز آموزشی باید در راستای حوزه کارآفرینی باشد، اساتید و اعضای هیئت‌های علمی نیز با توجه به توانمندی این حوزه پیش روند و تحقیقات پژوهشی هم به این هدف مهم کمک کند. در کل دانشگاه سیستمی است که همه مؤلفه‌های آن باید به همدیگر کمک کرده تا در راستای هدف مشخصی جلو بروند.


آنا: فاصله دانشگاه‌های سطح یک کشور از دانشگاه کارآفرین چقدر است؟


گودرزی: در مراکز آموزشی فاصله با کارآفرینی بسیار متفاوت است. بعضی از دانشگاه‌ها واقعاً سیستمی کار می‌کنند و برخی دیگر تاکنون در مسیر کارآفرینی حرکت نکرده‌اند. در کل به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با مفهوم نگاه سیستمی و کارآفرینی فاصله دارند.




بیشتر بخوانید:


بازدید معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق(ع) از خبرگزاری آنا


مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در ۴۰ دانشگاه ایران راه‌اندازی شده است




کارآفرین شدن دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است


آنا: چگونه تحول از دانشگاه پژوهش‌محور به دانشگاه کارآفرین در ایران باید رخ دهد؟ روش کار، لوازم و زمینه‌های آن چیست؟


گودرزی: برای تحول از دانشگاه پژوهش محور به کارآفرینی تغییر الگو و پارادایم نیاز است. اگر الگوی مدیران و استادان دانشگاهی و نظام آموزش عالی به سمت سیستمی شدن برود و متعاقب آن در راستای کارآفرینی گام برداشته شود در این صورت بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.


نکته دیگر تربیت اساتید و اعضای هیئت‌های علمی است. برخی از آن‌ها با نگاه تک‌ساحتی کار می‌کنند، یعنی آموزش‌محور یا پژوهش‌محور حرکت می‌کنند. دانشجو مؤلفه بعدی است که باید بداند از دانشگاه و آینده شغلی خود چه می‌خواهد. نکته آخر محتوای آموزشی در حوزه‌های پژوهشی، کارآفرینی و علم و فناوری است.


کارآفرینی دانشگاه‌ها با تغییر الگو ممکن است


مسیر دانشگاه امام صادق (ع) حرکت در حوزه تولید علوم انسانی-اسلامی است


آنا: در دانشگاه امام صادق (ع) چه اقداماتی صورت گرفته تا این تحول رخ دهد؟آموزش در مراکز آموزشی باید در راستای حوزه کارآفرینی باشد، اساتید و اعضای هیئت‌های علمی نیز با توجه به توانمندی این حوزه پیش روند و تحقیقات پژوهشی هم باید به این هدف مهم کمک کند. در کل دانشگاه سیستمی است که همه مؤلفه‌های آن باید به همدیگر کمک کرده تا در راستای هدف مشخصی جلو بروند


گودرزی: هر دانشگاهی یک تعریف و راه مشخصی برای خود تعیین می‌کند تا به آن نقطه هدف برسد. مسیر دانشگاه امام صادق (ع) حرکت در حوزه تولید علوم انسانی-اسلامی است. بنابراین این دانشگاه در مقطع آموزشی و پژوهشی گام‌های خوبی برداشته است. با تأسیس مرکز نوآوری تغییراتی در سیستم آموزشی خواهیم داشت تا به سمت آموزش مسئله‌محور به‌خصوص در دوره‌های دکتری پیش رویم.


نکته آخر دانشگاه امام صادق (ع) اساتید و اعضای هیئت‌های علمی را به سمت برنامه علمی هدایت کرده است. در این برنامه مجموعه‌ای مشخص شده از رویکردهای آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی را باید ارائه دهند.


آنا: اقتصاد ایران امکان تحول دانشگاه پژوهش‌محور به کارآفرین را میسر می‌کند؟


گودرزی: در شرایط اقتصادی ایران پیش روی به سمت کارآفرینی بسیار سخت است. در برخی از حوزه‌ها و رشته‌ها فضای کارآفرینی و پژوهشی به حوزه معیشت استاد مربوطه نزدیک است و راحت‌تر می‌تواند به پروژه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی که جنبه کارآفرینی دارند، وارد شود. لذا شرایط اقتصادی کشور یک مانع بزرگ برای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرینی و سیستم‌محور است.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب