مازوت سوزی نیروگاهها با مصرف بیرویه گاز
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اُفت فشار گاز در میادین پارس جنوبی در کنار رشد ۲۲ درصدی مصرف شرایط سختی را برای وزارت نفت رقمزده است، با توجه به اولویت بخش خانگی برای تأمین گاز، نیروگاههای برق حرارتی مجبور به استفاده از سوخت مایع خواهند شد. با توجه به روند مصرف گاز برای جلوگیری از خاموشی، وزارت نفت و نیرو با تسریع در سوخترسانی مایع به نیروگاههای برق حرارتی دنبال پر کردن مخازن این واحدها هستند.
ذخیره سازی ۲.۸ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه برق حرارتی
جواد اوجی وزیر نفت بابیان اینکه با تلاش مدیران صنعت نفت در بخشهای مختلف بیش از ۲.۸ میلیارد لیتر سوخت مایع در مخازن نیروگاهها و صنایع عمده ذخیرهشده است، ابراز امیدوار کرد که در زمستان مشکلی در خصوص تأمین سوخت نیروگاه نداشته باشیم.
همکاری وزارتخانههای نفت و نیرو برای تامین سوخت
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق نیز از تعامل وزارت نیرو و وزارت نفت برای تأمین سخت خبر داد و میگوید«امسال با تلاشهای وزارتخانههای نفت و نیرو قبل از شروع فصل سرما، تدابیر بسیار خوبی برای تأمین سوخت کافی نیروگاهها اندیشیده شده است تا نگرانی ناشی از این موضوع کاهش یابد و روند سوخترسانی مطلوب به نیروگاهها برای تأمین انرژی برق پایدار در زمستان امسال به بهترین شکل ممکن انجام شود، در حال حاضر میزان ذخایر نفت گاز و نفت کوره نیروگاهها نسبت به سال گذشته از شرایط بهتری برخوردار است و تداوم این روند میتواند نقش مؤثری در تأمین انرژی موردنیاز بخش برق کشور ایفا کند».
بیشتر بخوانید:
مازوت بیخ گوش صنایع؛ زمستان آلوده در راه است؟
کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق در زمستان
وی بابیان اینکه صنعت برق مشکلی در خصوص تأمین برق در فصل زمستان ندارد اما محدودیتهای سوخت میتواند جریان تولید برق را با وقفه مواجه کند، ادامه میدهد«در دوره سرد سال با توجه به کاهش حدود ۴۰ درصدی مصرف برق نسبت به تابستان، ظرفیت کافی در نیروگاههای کشور وجود دارد، نیروگاههای موجود کشور در صورت تأمین سوخت، توان پاسخگویی تقاضای مشترکان را خواهند داشت، اما محدودیت اصلی در این دوره، تأمین سوخت گاز نیروگاهها با توجه به افزایش مصرف گاز در سایر بخشهاست. بهمنظور راحتی و کارآیی بیشتر، در اولویت اول، سوخت گاز، سوخت اصلی مورداستفاده در نیروگاههای حرارتی است، در صورت تأمین این سوخت، نیروگاهها میتوانند تولید لازم برای تأمین مصرف برق کشور را داشته باشند و درصورتیکه محدودیتی در تأمین گاز نیروگاهها اعمال شود بهناچار باید از سوخت دوم یا پشتیبان استفاده کرد».
مازوت و گازوئیل جایگزین گاز میشوند
ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی نیز بابیان اینکه در دو ماه گذشته ۲ سوخت جایگزین برای عبور از پیک زمستانه پیگیری شده است، میگوید«یک سوخت گازوئیل است که تاکنون ۶۷ درصد مخازن تکمیلشده است و همچنان روند سوخترسانی ادامه دارد و سخت دیگر مازوت است».
وی ادامه میدهد«در حال حاضر تنها ۱۶ نیروگاه ما در کشور امکان استفاده از سوخت مازوت رادارند. از این تعداد ۴ نیروگاه به دلایل گزارشهای زیستمحیطی پلمب شده است و حتی در ایامی که مشکل وارونگی و آلودگی هوا هم وجود ندارد، نمیتوانیم آنها را در مدار قرار دهیم».
سازمان محیط زیست مانع مازوت سوزی می شود
با توجه به ظرفیت نیروگاههای برق حرارتی و کاهش مصرف برق به دلیل خروج سیستمهای سرمایشی، باید دلایل خاموشیهای احتمالی را در عوامل دیگری جستجو کرد. استفاده از سوخت مایع در نیروگاههای برق حرارتی میزان آلودگی هوا و ذرات معلق را افزایش میدهد و در فصل زمستان به دلیل پدیده وارونگی دما اثرات منفی آن بهمراتب بیشتر خواهد بود به عبارتی دیگر محدودیتهایی که سازمان محیط زیست بهمنظور حفاظت از محیطزیست وضع میکند، اجازه استفاده بیرویه از سوخت مایع را نمیدهد و این موضوع میتواند باعث خاموشی شود.
راه حل چیست؟
درمجموع آلودگی هوا و قطعی برق بهصورت زنجیرهوار از میزان مصرف گاز توسط بخش خانگی تأثیرپذیر خواهد بود و با در نظر گرفتن اینکه ظرفیت تولید گاز در کوتاهمدت امکان افزایش ندارد باید به سمت مدیریت تقاضا حرکت کرد، هرچقدر میزان مصرف گاز کاهش یابد، سهم نیروگاههای تولید برق حرارتی از سوخت گاز افزایش خواهد یافت و در پی این مدیریت مصرف، میزان آلودگیهای زیستمحیطی کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/