تشکیل کارگروههای حجاب و عفاف ویژه استادان، کارکنان و دانشجویان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا واحد کرمانشاه، حجتالاسلام امین معظمی در کارگاه آموزشی و تخصصی یکروزه شیوههای اجرایی کردن آییننامه آراستگی، شئون فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: قطعاً در پشت هر هنجار و رفتاری باید و نباید چه بهصورت قانونی، رسمی یا عرفی مطرح بوده که ممکن است این رفتارها در نسلهای گذشته ایجاد و منجر به آداب و رفتارهای مختلف شده باشد. اینها بایدها و نبایدهایی دارد که اگر رعایت نشود شاید حتی مردم مقابل آن بایستند و مزمت کنند، پس لایه پنهانتر، بایدها و نبایدها، هنجارهاست.
بیشتر بخوانید:
نهادینهسازی فرهنگ عفاف و حجاب در سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی
وی افزود: وقتی حکومت اسلامی تشکیل دادیم لازم است که به موضوعات مورد تأیید دین مبین اسلام ملتزم باشیم و اجرای اینها نیازمند همراهی و همکاری مردم بوده؛ چراکه اگر مردم نخواهند این مسئله اتفاق بیفتد حتی اگر امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) در رأس کار باشد، انجام نمیشود، همچنان که در سالهای صدر اسلام نیز ایشان نتوانست اهداف خود را بهدرستی پیش ببرد. بحث توضیح و تبیین ضرورت این مسئله بهویژه بین نخبگان جامعه بسیار مهم است، نخبگان در جامعه جایگاه ویژهای دارند و باید قبل از عموم مردم، آنان توجیه شوند تا بتوانند کار را پیش ببرند.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: اگر بخواهیم فرهنگ جامعه را تحلیل کرده و بشناسیم، باید بدانیم فرهنگ واقعیت و باور بین الاذهانی یا اجتماعی است که به نظر خیلی از اندیشمندان چند بعد و لایه دارد. اندیشمندان و بزرگان جامعهشناسی فرهنگ را به کوه یخ تشبیه میکنند که در حالت شناور فقط قسمت کوچکی از این کوه بیرون آب است و قسمت وسیع آن در زیرآب قرار دارد که قسمت مشهود آن رفتارها و نمادهایی فرهنگ بوده که بهعنوان نمونه در فرهنگ عراق شاهدیم، آنها همه چیز خود را در اختیار مهمان قرار میدهند؛ اما در کشورهای اروپایی اینچنین نیست.
معظمی عنوان کرد: بایدها و نبایدها در فرهنگها در لایه ارزشها، مطلوبها و نامطلوبها جای دارند و قطعاً باید چیزی خوب و ارزشمند بوده تا تبدیل به باید شود و این لایه عمیقتر است. این سؤال مطرح میشود که چرا چیزی در فرهنگ خوب میشود؛ اما در فرهنگ دیگر خیر. به این دلیل که لایه بنیادین و عمیق باورها، اعتقادات، هستها و نیستها منجر به ارزشمندی و هنجارمندی و رفتار و نماد میشود.
وی تأکید کرد: در کار فرهنگی باید برای هر کدام از لایههای ذکرشده برنامهریزی داشته باشیم. در اتاق فکر صهیونیستها سالها روی یک پروژه کار میشود که بخواهند بهعنوان نمونه فرهنگ ایرانی را نابود کنند، باید مقابل این تلاش تحلیل داشته باشیم؛ چرا امروز جوانان از حجاب فاصله میگیرند؟ زیرا دشمن روی این مسئله کار و لایه باورها را خراب کرده است.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه بیان کرد: مقوله حجاب و عفاف مقوله سادهای نیست که فکر کنیم با دو کارگروه یا وضع قانون درست میشود، باید کار فرهنگی عظیمی انجام دهیم و خود استادان و مسئولان به باور لزوم حجاب برسند نه تنها فقط مسئول یا حراست. معتقدم باید کارگروههای ویژه استادان، کارکنان و دانشجویان با موضوع حجاب و عفاف تشکیل شود. دانشگاه جای هماندیشی و بحث و گفتوگو است، نباید دستوری و حذفی عمل کنیم؛ زیرا دانشگاه جای اندیشه و پرسش و پاسخ بوده و باید جوانان را با دلیل توجیه کنیم و به آنها جهت بدهیم تا راه درست و نادرست را بشناسند، باید به مسئولان راهکار بدهیم و مطالبهگر باشیم.
وحید مرادی مدیرکل حراست دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز درباره لزوم برگزاری این کارگاه با موضوع حجاب و عفاف و رعایت شئون فرهنگی و اجتماعی مبنای برگزاری آن توضیحاتی ارائه کرد و حاضران در جلسه نیز نظر و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/