«سارق بادام هندی» جزو سارقان سابقهدار است/ همه مسئولان باید لیست اموالشان را اعلام کنند
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، ذبیحالله خدائیان سخنگوی دستگاه قضا در ادامه نشست خبری خود درخصوص آخرین وضعیت نازنین زاغری گفت: خانم زاغری دو محکومیت داشتند؛ محکومیت قبلی که تحت مراقبت الکترونیکی بودند به اتمام رسیده است. محکومیت دیگر قطعی شده؛ اما هنوز پرونده جهت اجرا به اجرای احکام دادسرا واصل نشده و به اجرا گذاشته نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه گفته میشود کارمندان دستگاه قضا به اطلاعات مردم دسترسی دارند نیز گفت: افرادی که در سامانه ثنا ثبت نام میکنند اطلاعاتشان را در سامانه بارگذاری میکنند اما هیچکدام از همکاران ما به اطلاعات خصوصی افراد دسترسی ندارد. اگر شخصی دارای پرونده باشد و نیاز باشد تا سابقهاش احراز شود حتماً باید شماره پرونده قید شود تا به اطلاعات آن پرونده و مورد خاص دسترسی پیدا شود.
نهادهای امنیتی پیگیر قرارداد فدراسیون فوتبال با شرکت بلژیکی هستند
خدائیان در خصوص ابهام در خصوص قرارداد فدراسیون فوتبال برای تأمین کمک داور ویدیویی اظهار کرد: این موضوع مربوط به فدراسیون فوتبال است و استحضار دارید که فدراسیون فوتبال آسیا در مسابقات مقدماتی جام جهانی، کشورها را ملزم به داشتن کمک داور ویدیویی کرده است. فدراسیون ما هم برای اجاره این دستگاه با یک شرکت بلژیکی قرارداد بسته است. با این حال معلوم شده که برخی عوامل این شرکت یهودی هستند و ممکن است با رژیم اشغالگر قدس در ارتباط باشند. با این حال پروندهای در این خصوص تشکیل نشده ولی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی به آن رسیدگی خواهند کرد و اگر پروندهای به قوه قضائیه ارسال شود، دستگاه قضا به آن رسیدگی خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به موضوع اعلام لیست اموال مسئولان بیان کرد: این قانون لازم الاجراست و همان طور که که مسئولان باید در ابتدای کار لیست اموال خود را اعلام کنند باید در پایان کار هم لیست اموال را ارائه دهند، در ارتباط با مسئولان قبلی هنوز دو نفر لیست اموال خود را ارائه ندادهاند. البته اعلام شده است که مسئولان فعلی هم باید هرچه سریعتر داراییهای خودشان را اعلام کنند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده شرکت صنعت خودروی آذربایجان ادامه داد: با ۶ هزار و ۵۰۰ نفر قرارداد بستهاند و بعد از تشکیل پرونده تعدادی از شاکیان رضایت دادهاند اما هنوز پرونده در جریان است و برخی از شاکیان از شکایت خود رضایت ندادهاند و این پرونده مفتوح است.
خدائیان درباره موضوع گرانفروشی که زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده است نیز اظهار کرد: در ارتباط با گرانفروشی و پیشگیری از آن در درجه اول باید از اقدامات غیرقضائی استفاده کنیم، اما در ارتباط با اصل گرانفروشی باید بگویم این موضوع یک تخلف صنفی است و رسیدگی به آن در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی است. اما اگر گران فروشی کلان باشد و تهیه مایحتاج روزانه مردم در خطر بیفتد در اختیار قوه قضائی است و قوه باید به این موضوع ورود کند.
سارق بادام هندی جزو سارقان سابقهدار است/ حکم صادره از لحاظ قانونی ایرادی ندارد
سخنگوی قوه قضائیه درباره صدور حکم عجیب برای سارق سه بسته بادام هندی که در فضای مجازی سروصدای بسیاری داشت، گفت: آنچه در مورد این حکم در فضای مجازی مطرح شد این بود که مجازات با توجه به میزان مال مسروقه تناسب ندارد که باید چند نکته را در این خصوص عرض کنم، نکته اول اینکه حکمی که صادر شده است از نظر قانونی ایراد ندارد هرچند ایرادات شکلی دارد! در بحث سرقت تعزیری مجازاتی که در قانون برای سارق تعیین شده است بر اساس میزان مالی که مورد سرقت قرار گرفته نیست. مجازاتی که در قانون برای سرقت تعزیری در نظر گرفته شده است برای نوع جرم یعنی سرقت است.
وی افزود: این پرونده در دادسرا رسیدگی شد و با کیفرخواست به دادگاه ارسال شد. قاضی نسبت به شخصیت شخص حکم را صادر کرده است، در این پرونده هرچند میزان مالی که به سرقت رفته است ناچیز است اما شخص سارق سابقه دار است و قبلاً به زندان محکوم شده است و هنوز محکومیت قبلی آن تمام نشده است و با این حال جرم جدیدی را مرتکب شده است. هم در مرحلهای مقداری طلا، هم گوشی تلفن همراه و هم بادام زمینی به سرقت برده است. یعنی قاضی با توجه به سابقه و شخصیت فرد حکم را صادر کرده است.
انتهای پیام/۴۱۷۴
انتهای پیام/