مهم ترین چیزهایی که قبل از تصمیم به طلاق باید بدانید
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، زوجینی که بنا به هر دلیل یا مشکلی تصمیم به جدایی میگیرند باید قبل از هر اقدامی به مشاورین زوج درمانی مراجعه کنند تا در راستای بهبود روابط راهنمایی شوند. اما گاها در شرایطی، دیگر امکان ادامه زندگی وجود ندارد و خانم، آقا یا هر دو نفر تصمیم به جدایی میگیرند. گاهی ممکن است این اقدام به جدایی از سمت خانم (طلاق یک طرفه از سمت خانم) یا آقا (طلاق یک طرفه از سمت آقا) باشد. اما در شرایطی ممکن است هر دو نفر سر موضوع جدایی اتفاق نظر داشته باشند و برای طلاق توافقی اقدام کنند.
در این مطلب قرار است به موضوعاتی که قبل از طلاق باید به آن بپردازید، توضیح دهیم. قوانین طلاق توافقی نسبت به قبل تغییر کرده و بهتر است با جدیدترین قانون طلاق توافقی آشنا شوید. اگر نیاز به راهنمایی درباره هر یک از مسائل مربوط به طلاق توافقی دارید میتوانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادسو مشاوره رایگان دریافت کنید.
هر آنچه باید در مورد طلاق توافقی بدانید
در گذشته زوجینی که هر دو نفر راضی به طلاق بودند به دفتر ثبت طلاق مراجعه کرده و رضایت خود را نسبت به جدایی اعلام کرده تا طلاق انجام شود. اما بر اساس قوانین جدید طلاق توافقی زوجینی که هر دو نفر راضی به طلاق هستند باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. بعد از ثبت نام باید چندین مرتبه به جلسات مشاوره مراجعه کنند تا رای عدم امکان سازش را دریافت کنند. در واقع این گواهی عدم امکان سازش به معنی عدم امکان زندگی مشترک توسط زوجین است. بعد از ارائه این گواهی باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند.
بعد از ثبت دادخواست باید چندین جلسه در دادگاه و شورا شرکت کنند تا دادنامه طلاق را دریافت کنند. در نهایت تا سه ماه بعد از صدور دادنامه میتوانند به دفتر ثبت طلاق مراجعه کنند تا صیغه طلاق جاری شود و در شناسنامه خانم و آقا مهر طلاق درج شود. همه این مراحل بدون کمک وکیل بین 6 تا 9 ماه زمان میبرد که اگر به وکیل متخصص طلاق توافقی وکالت دهید در کوتاهترین زمان ممکن و بدون نیاز به حضور شما انجام میشود.
قبل از طی کردن مراحل گفته شده باید سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت و نفقه فرزند مشترک و استرداد جهیزیه به توافق برسند، تکلیف آن را مشخص کنند و مکتوب کنند.
حضانت فرزند
زوجینی که در فرزندی از زندگی مشترک دارند باید تکلیف حضانت ایشان را مشخص کنند. حضانت به معنای نگهداری و تربیت فرزند است. قانون برای فرزند پسر و دختر سن مشخصی را جهت حضانت در نظر گرفته است که بعد از سپری شدن این مدت تصمیم با فرزند است که با پدر یا مادر خود زندگی کند.حضانت قانونی فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر و از 7 تا 9 سالگی با پدر است و بعد از مدار حضانت خارج میشود.
حضانت قانونی فرزند پسر تا 7 سالگی با مادر و از 7 تا 15 سالگی با پدر است و بعد از مدار حضانت خارج میشود. در طلاق توافقی زوجین میتوانند توافق دیگری را با توجه به در نظر گرفتن مصلحت فرزند برای نگهداری از ایشان در نظر داشته باشند.
مهریه
مهریه یکی از حق و حقوق مالی خانم است که بعد از جاری شدن صیغه عقد به ایشان تعلق میگیرد. خانم در هر زمان میتواند مهریه خود را دریافت یا آن را به همسرش ببخشد. (البته بخشیدن مهریه خانم باید در دفتر ثبت اسناد رسمی و با اجازه پدر ایشان انجام شود.)
باورهای اشتباهی درباره مهریه وجود دارد که در طلاق توافقی یا طلاق یکطرفه از سمت خانم، مهریه به ایشان تعلق نمیگیرد. باید بدانید که مهریه در هر شرایط (در صورت مطالبه خانم) به ایشان تعلق میگیرد. در صورتی که آقا اموالی به نامشان باشد، اموال توقیف میشود و در صورتی که اموالی نداشته باشند، مهریه قسط بندی میشود. در طلاق توافقی موضوع مهریه بر اساس توافق زوجین مورد بررسی قرار میگیرد. خانم و آقا میتوانند توافق کنند که مهریه بخشیده شود، دریافت شود یا قسمتی از آن بخشیده و قسمت دیگر دریافت شود.
نفقه
نفقه از دیگر حق و حقوق خانم است که بعد از شروع زندگ مشترک و در صورت تمکین خاص و عام به ایشان تعلق میگیرد. در طلاق توافقی باید موضوع نفقه نیز مورد بررسی قرار گیرد. به موضوع نفقه نیز مانند مهریه رسیدگی میشود.
استرداد جهیزیه
تامین وسایل مورد نیاز برای شروع زندگی و همچنین تامین آپارتمان بر عهده آقا است. اما به صورت عرفی خانم و خانواده ایشان اسباب منزل یا همان جهاز را تهیه میکنند. در طول زندگی مشترک نیز ممکن است لوازم دیگری برای منزل توسط خانم یا آقا خریداری شود. در طلاق توافقی که باید تکلیف جهیزیه مشخص شود، اگر زوجین به توافقی برای تقسیم وسایل داشته باشند به آن رسیدگی میشود. در غیر این صورت بر اساس فاکتور و مالکیت آن باید وسایل را تفکیک کنند.
حق طلاق
حق طلاق یا وکالت در طلاق به وکالتی گفته میشود که آقا به خانم میدهد تا به جای ایشان وکیل بگیرد و برای طلاق اقدام کند. به صورت قانونی حق طلاق به آقا است اما با داشتم این حق خانم هم میتواند همانند آقا بدون نیاز به علت برای طلاق اقدام کند.
وکالت در طلاق برای اینکه کامل باشد باید سه شرط زیر را داشته باشد.
- بلاعزل باشد
یعنی دارای تاریخ مشخص نباشد و خانم بتواند در هر زمان برای طلاق اقدام کند.
- حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد
در این صورت خانم میتواند بعد از دریافت دادنامه برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کند. اما اگر این حق را نداشته باشد باید یک بازه 20 تا 40 روزه صبر کند تا در صورت عدم اعتراض آقا نسبت به رای برای طلاق اقدام کند.
- حق توکیل به غیر داشته باشد
با داشتن این حق خانم میتواند از جانب آقا به وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد تا در مراحل اداری طلاق حضور پیدا کند.
موسسه حقوقی دادسو
دادسو (dadsoo.com) یک موسسه حقوقی است که وکلای پایه یک دادگستری آن به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی و انحصاروراثت فعالیت میکنند. وکلای مجموعه دادسو به جای فعالیت در همه امور حقوقی و کیفری در بعضی از زمینهها به صورت تخصصی فعالیت میکنند. در صورتی که در پروسه طلاق هستید میتوانید از کارشناسان حقوقی دادسو مشاوره رایگان دریافت کنید. اگر در دادسو تشکیل پرونده دهید پشتیبان اختصاصی خواهید داشت تا به صورت هفتگی شما را در جریان امور پرونده قرار دهد.وکلای مجموعه دادسو میتوانند شما را در مشخص کردند توافقات قبل از طلاق راهنمایی کنند. به طوری که منافع هر دو طرف در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/