اختتامیه جشنواره موسیقی نواحی برگزار شد/ رشادت تاریخی اقوام ایرانی به زبان موسیقی
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از ستاد خبری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران،آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شامگاه ٢ آبان در باغ موزه وزیری برگزار شد. این برنامه با اجرای مولودیخوانی آغاز شد و سپس مدیرکل ارشاد کرمان پشت تریبون قرار گرفت.
محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این مراسم گفت: امشب و در شب ولادت پیامبر مهربانی و لبخند در طلیعه طلوعه دلیل خلقت کائنات، شادمان هستیم که صفحه دیگری از کتاب جشنواره موسیقی نواحی ایران را با یکدیگر ورق میزنیم.
وی افزود: در حالیکه با بیم و امید به عقبنشینی ویروس کرونا چشم دوختهایم کرمان میزبان جشنوارهای بود که تلالو رنگهایش و طنین ترنم آوازش چند روزی استان و کشور را در برگرفته و فرصتی فراهم ساخته که بعد از ماههای خاکستری کرونا دل به موسیقی اقوام ایران بزرگ خوش داریم و رنگین کمان رنگارنگ اقوام مختلف کشور را در آسمان شهر کرمان نظارهگر باشیم. با همه سختیها و چالشها خوشحالی ما مضاعف میشود وقتی میبینیم نقش، جایگاه و تاثیر جشنواره موسیقی نواحی هر سال آشکارتر شده و میزان اعتبار خود جشنواره افزونتر میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان بیان کرد: امشب و در پایان دور دیگری از جشنواره موسیقی نواحی مسروریم که چنین جشنوارهای با همه فراز و فرودش به این درجه از کمال و جایگاه رسیده است. این شکوفایی و بالندگی را میتوان در همه ارکان پیدا و پنهان جشنواره موسیقی نواحی ایران دید و به آن دل خوش بود. البته طی دو سال گذشته و پس از محدودیتهای ناشی از کووید ۱۹ برپایی جشنواره موسیقی نواحی مورد تردید قرار گرفت. اما به همت تعدادی از هنرمندان و مسئولان نگذاشتیم که چراغ جشنواره خاموش شود و در محدودیتهای شدید کرونایی باز هم به مدد فضای مجازی و تصاویر و پخش همزمان اجراهای جشنواره در پلتفرمهای رایج هنرنمایی هنرمندان موسیقی نواحی ایران پیش چشم مردم ایران و دنیا قرار داد.
مدیر اجرایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران ادامه داد: امسال و در دورهای جدید به رغم محدودیتهای کرونایی و با رعایت همه دستورالعملهای بهداشتی با دعوت و میزبانی از حدود هفتاد هنرمند در قالب گروههای برگزیده برپا شد و خدای بزرگ را شکر میگوییم که توانستیم این مهم را به شکل شایستهای به گواه نظر هنرمندان شرکت کننده و مخاطبان جشنواره به انجام برسانیم. بیشک برپایی جشنوارهای با این ابعاد و عظمت جز با همراهی و همیاری دستگاهها و نهادهای استان میسر نبود که لازم است از تکتک کسانی که ما را در برپایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران یاری کردند تشکر و قدردانی کنم.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود بیان کرد: در پایان انتظار ما و مردم دیار کریمان این است که این نشان کرمان با ایجاد و راهاندازی دبیرخانه دائمی در کرمان ماندگار شود. اینگونه ما و همه دستاندرکاران جشنواره فرصت تعامل بیشتر و برنامهریزی هدفمندتر برای ارتقای شاخصهای کیفی جشنواره را خواهیم داشت و میشود با طراحی و اجرای برنامههای متعدد و پیوسته ارتباط گستردهتری با اهالی فرهنگ و هنر، استادان و پیشکسوتان و هنرمندان متین موسیقی نواحی سراسر کشور فراهم ساخت.
او تاکید کرد: این خواسته البته نه از سر بیان احساسات بلکه به دلیل برگزاری چهارده دوره جشنواره موسیقی نواحی و تبدیل آن به درختی ثمرده عنوان میشود. بنابراین چشم انتظار میمانیم تا با راهاندازی دبیرخانه جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در کرمان خون تازهای در رگهای این جشنواره اصیل، نجیب و هنری دمیده شود.
محمدعلی مرآتی دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم در این مراسم با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد موسیقایی در شهر کرمان بیان کرد: خدا را شاکرم به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ و اندیشمند موسیقی ایران افتخار دبیری یکی از مهمترین رویدادهای موسیقی کشور را داشته باشم. «وحدت در کثرت موسیقایی اقوام ایران» کلید وصل ما بود و این جشنواره فصلی بود در روییدن و تجلی تنوع اقوام ارزشمند ایران و برخود وظیفه میدانم از همه کسانی که در این دوره پر افتخار با ما دست یاری دادند کمال تشکر را داشته باشم.
وی با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در تهران و کرمان توضیح داد: امروز دوم آبان مصادف با ولادت پیامبر(ص) اختتامیه چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران را نظارهگر هستیم. این جشنواره غیر رقابتی اما منسجم در انتخابها بر اساس محورهای سنت، اصالت، آفرینشهای درون قومی و برون قومی در یک رنگین کمان موسیقایی نظم و تحقق یافت.
مرآتی درباره نحوه انتخاب گروههای شرکت کننده در این دوره گفت: معیار ما در این دوره دعوت از هنرمندان نخبه و کمتر دیده شده بود، نسل جوان و نوجوانی که ادامهدهنده مسیر موسیقی اقوام خود بودند. قطعا جشنواره امکان دعوت از همه عزیزان و نخبگان موسیقی اقوام را نداشت. اما حضور هفتاد نفر به مثابه نمایندگان رنگین کمان موسیقی ایران عزیز را غنمیت میشماریم.
دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی اظهار کرد: خوشبختانه به همت دولت سیزدم و ریاست محترم جمهوری در تمهیدات واکسیناسیون که به سرعت در حال انجام است، شاهد افقهای روشنی از بازگشت اجراهای موسیقی اقوام و حمایت از این هنرمندان آسیب دیده از کسانی که به حق از شریفترین اعضای پیکر ایران عزیزمان باشیم.
مرآتی در پایان صحبت های خود یاد و خاطره بانوی لالایی ایران زنده یاد پروین بهمنی را که بیست و نهم مهرماه همزمان با آیین افتتاحیه جشنواره از دنیا رفت را گرامی داشت.
در ادامه این مراسم و پس از سرنانوازی احسان عبدیپور که فضای متفاوتی در اختتامیه ایجاد کرد، علی زینیوند استاندار کرمان ضمن خوشامدگویی به هنرمندان اقوام ایران گفت: کرمان، سرزمینی است که از یک کودک عشایری، سردار سلیمانی ساخت و این محصول کرمان عزیز است.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: ایران فرهنگی دایرهاش از ایران کنونی گستردهتر است و شعاعش تا چین و هند میرود. کسانی که با حوزه اقوام سر و کار دارند، حتما درباره حد و حدود ایران فرهنگی بخوانند. من معتقدم اگر فرزندان ما با ایران فرهنگی آشنا شوند با غرور به تاریخ این سرزمین میبالند و باز هم سردار سلیمانیهایی از این خاک پدید میآیند.
استاندار کرمان اظهار کرد: خیلی نگران هستم از اینکه فرزندان ما ذیل فضای مجازی اصالت و هویتشان کمرنگ میشود. همه رشادتها، جنگاوریها در دل اقوام است. اما تکهتکه شدن، ما را با تهدید هویتی مواجه میکند و هنر خودش میتواند یک عامل مهم باشد.
زینیوند تاکید کرد: ما میخواهیم، دبیرخانه دائمی این جشنواره حتما در کرمان باشد و شهر ما سالها میزبان این رویداد جذاب بماند.
سپس مراسم تجلیل از دو هنرمند شاخص موسیقی کرمان با حضور مدیران فرهنگی از کرمان و تهران صورت گرفت. پیروز ارجمند و فواد توحیدی دو هنرمندی بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش دیگری از مراسم، شالویی (معاون امور هنری وزارت ارشاد) در سخنانی اعلام کرد: با پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی نواحی در کرمان موافقت خود را اعلام میکنم؛ کرمان این ظرفیت را دارد که این رویداد را برای همیشه میزبانی کند.
اجرای موسیقی اساتید و پیشکسوتان در بخش دیگری از مراسم صورت گرفت و در نهایت از خانمحمد آدینهپور ، خداداد زنگشاهی، قدرتالله فتحی، عاشیق حسن اسکندری، هوشنگ کردستانی، محمد شکارچی و بهرام مهربخش در قالب هنرمندان فعال موسیقی نواحی ایران قدردانی شد.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/