وحدت جز با هدف مشترک حاصل نمیشود
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در شانزدهمین وبینار سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، گفت: سیره پیامبر اسلام وحدت و اخوت میان برادران در جامعه اسلامی است و ما امروز با تأثیر از همین روش گردهم آمدیم تا بتوانیم پیام وحدت و برادری را به آحاد مسلمانان جهان منتقل کنیم و گامی در جهت تشکیل امت واحده اسلامی برداریم.
وی ادامه داد: وقتی از وحدت مسلمین سخن میگویید؛ اولین سؤلی که باید به آن پاسخ دهیم این است که وحدت چگونه باید شکل گیرد، در پاسخ به این سؤال بر این باورم که وحدت حول اهداف و رویکردهای مشترک شکل میگیرد، ما مسلمانان از هر مذهب و سلیقهای مشترکات محکمی همچون قرآن کریم، پیامبر اعظم و قبله یکسان داریم، اما دلیل اینکه علیرغم این مشترک دچار اختلافات متعددی هستیم چیزی نیست جزء اینکه برای خود اهداف و رویکردهای مشترک تعریف نکردهایم.
رئیس مجلس گفت: تجربه نشان میدهد زمانی وحدت در جامعه اسلامی ایجاد و حاصل میشود که یک هدف مشترک داشته باشیم و مهمترین شاهد تاریخی ما موضوع مهم فلسطین است که توانسته امت اسلامی را گرد هم آورد و عوامل شکلگیری جبهه متحد مقاومت در برابر رژیم غاصب صهیونیستی باشد.
قالیباف تصریح کرد: اگر به عمر بیش از ۷۰ ساله فاجعه اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی اشاره کنیم، میتوانیم آن را به دو بخش تقسیم کنیم، دوره اول پیش از تشکیلی انقلاب اسلامی و دوره دوم پس از تشکیل انقلاب اسلامی، در دوره اول دولتهای کشورهای عرب با نگاه ملیگرای و عربی با همه قدرت خود تلاش کردند جلوی رشد این غده سرطانی را بگیرند و نتیجهاش جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی شد که ظرف مدت ۶ روز ماشین جنگی دولتهای عربی با شکست مطلق روبهرو شد و محصول آن تقویت سیاسی و نظامی رژیم کودککش بود.
وی ادامه داد: اما این رژیم در مقطع دوم عمر خود در چند جنگ و رویارویی مستقیم البته نه در برابر ارتش منسجم بلکه در برابر گروههای از تشیع و تسنن از گروههای فلسطینی و لبنانی شکست خورد و افسانه شکستناپذیری از به پایان رسیدن و آن عاملی که باعث شکست شد ایجاد باور و هدف مشترک ضد صهیونیسم بود.
رئیس مجلس گفت: امام خمینی (ره) نه تنها اسلام سیاسی را در ایران حاکم کرد بلکه به عنوان یک کشور اسلامی دغدغه فرازمینی خود را ظلمستیزی در برابر رژیم صهیونیستی و حامی اصلی او یعنی آمریکا اعلام کرد، امام خمینی (ره) به نخبگان جهان اسلام نشان داد که منکر اصلی که قرآن نهی آن را وظیفه هر مسلمان قرار داده است و نفی ستمگران و فقر آفرینی ستمگران و جهل ناشی از فرهنگ مسلطگرایی استکبار است.
وی با تاکید بر اینکه نخبگان جوامع اسلامی امروز باید از تمام ظرفیتهای اندیشهای و هنری خود برای بازنمایی اسلام آن چنان که هست استفاده کنند و روایت خشونتبار از اسلام را با ارائۀ روایت اصیل کنار بزنند تا جهانیان با چهرۀ نورانی و زندگیساز اسلام آشنا شوند، افزود: امروز این ظرفیت از طریق فضای رسانهای فراهم شده است که شایستگی اسلام برای پر کردن این خلأ معنوی به همۀ مردم جهان نشان داده شود. تشریح ابعاد شخصیتی پیامبر عظیمالشأن اسلام میتواند مهمترین راهبرد مشترک میان امت اسلام برای تبلیغ این دین مبین باشد.
قالیباف گفت: امروز پیشرفتها در فناوری در سطح جهانی و تغییرات ماهوی در عرصۀ رسانه و ارتباطات فرصتهای بی بدیلی را برای آگاهی امت اسلام بدور از فضاسازیهای رسانههای هژمون ارائه میدهد و همچنین همین ابزارهای نوین در رسانههای اجتماعی فراگیر این فرصت را به امت اسلام داده است که پیام اسلام ناب را به همۀ حق جویان جهان برسانند.
وی در همین زمینه تاکید کرد: امروز ارتباطات اجتماعی مفهوم شبکهای پیدا کرده و ما در این شبکه که بر پایۀ اینترنت شکل گرفته و افراد را به یکدیگر وصل کرده است میتوانیم با سایر مسلمانان جهان و در مرحلۀ بعد با دیگر آزاداندیشان جهان ارتباط بگیریم و از این ظرفیت برای ترویج پیام حق طلبی استفاده کنیم و عملاً امکان دستیابی به اهداف تقریب مذاهب را فراهم سازیم.
وی همچنین با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای تولید محتوا در شبکههای اجتماعی فراگیر جهانی این فرصت را به ما میدهد که «آگاهی مردمپایه» را بعنوان محور کانونی موفقیت امت واحدۀ اسلامی فراگیر کنیم، ادامه داد: از دیگر مسائلی که باعث تقویت قدرت امت اسلامی میشود تقویت مبنایی تعاملات اقتصادی با یکدیگر است. امروزه جهان اسلام جمعیتی حدود ۲ میلیارد نفر را به خود اختصاص داده است. در صورت تحقق ایدۀ وحدت اسلامی و رفع تعارضات قطعاً یکی از راهبردهای اصلی جهان اسلام میتواند حرکت به سمت اتحادیه سازی در حوزهای سیاسی- اقتصادی و همراه کردن کشورهای غیرمسلمان هم پیمان است، این مستلزم راه افتادن باب گفت وگو و حل مسائل ابهامات و سو تفاهمها بین دولتهای اسلامی است.
قالیباف تاکید کرد: اینجانب همین جا فرصت را غنیمت میشمارم و تصریح میکنم جمهوری اسلامی ایران برای حل تمامی مسائل خود با کشورهای اسلامی در چارچوب دکترین خویش یعنی نفی سلطه پذیری و سلطه گری عدم پذیرش نظم تحمیلی جبهۀ استکبار خروج کشورهای بیگانه از منطقه و همکاری متقابل با کشورهای منطقه با اولویت کشورهای اسلامی اعلام آمادگی مینماید. جمهوری اسلامی ایران همیشه در مسیر ایجاد صلح و ثبات و جلوگیری از تفرقه جنگهای داخلی دخالت خارجی و یا تجزیۀ کشورهای منطقه گام برداشته است و از هیچ تلاشی برای تشکیل امت واحدۀ اسلامی دریغ نخواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: به روان پاک مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری که به حق یکی از پیشگامان اتحاد و وحدت میان مذاهب اسلامی بودند درود میفرستم و از تمامی بانیان برگزاری این مراسم و تمامی علما روشنفکران و اندیشمندانی که در سراسر جهان اسلام عمر خویش را وقف تقریب مذاهب مبارزه با افراطیگری و رویکردهای تکفیری و برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام کرده اند تقدیر و تشکر میکنم و مطمئن هستم این مجاهدت آنها در بارگاه الهی مقبول و مأجور خواهد بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/