دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پاسخ خزاعی به گلایه‌ از جشنواره فیلم کوتاه تهران؛

نگویید اعتراض، این‌ها شور جوانی است! / تخصص من برگزاری جشنواره است

محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی ضمن بازدید از سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت: من هم وقتی فیلمسازی کوتاه می‌کردم و فیلم‌ام در جشنواره‌ای پذیرفته نمی‌شد، اعتراض می‌کردم.
کد خبر : 616225
محمد خزاعی



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از ستاد خبری سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی سینمایی در چهارمین روز برگزاری، از این رویداد بازدید کردند.


رئیس سازمان سینمایی در حاشیه این بازدید گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران همیشه در همه دوره‌هایی که برگزار شده، جنب‌وجوش بسیار خاصی داشته و آینده سینمای ایران است و خیلی از فیلمسازان ما از این طریق وارد سینمای بلند و بدنه شده‌اند.


وی ادامه داد: پروسه فیلمسازی قبلا این‌گونه بود که فیلمسازان جوان در شهرستان‌ها دوره می‌دیدند، فیلم کوتاه خود را می‌ساختند و بعد برای ساخت فیلم بلند آماده می‌شدند. امروز فیلم کوتاه بسیار رشد کرده است و می‌بینید که به صورت حرفه‌ای به این مقوله پرداخته می‌شود. معمولا فیلم‌های کوتاه به دلیل جنس خاصی که دارند، پویا، تجربه‌گرا و پیشرو هستند و یکی از خصوصیات فیلمسازی کوتاه، روبه‌رو شدن با اتفاقات تازه و نو است. همین شور و حرارت و اعتراض‌ها و حتی فریاد باعث می‌شود که جنس جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران متفاوت از جشنواره‌های دیگر باشد.


وی تصریح کرد: سینمای ایران بیش از همیشه به اندیشه‌ورزی انقلابی و جوان‌سازی نیاز دارد و بستر فیلم کوتاه بهترین رویشگاه و خاستگاه این تحول است.


خزاعی درباره یکی شدن و زنجیره‌وار شدن «بنیاد سینمایی فارابی» و «انجمن سینمای جوانان ایران» نیز گفت: این قضیه به معنای ادغام این سازمان‌ها نیست. بلکه همه سازمان‌های سینمایی مثل «بنیاد سینمایی فارابی»، «انجمن سینمای جوانان ایران» و «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» به یک چرخه تبدیل می‌شوند. معنایش این است که فیلمسازی که تحصیلات خود را تمام کرده است، برای ساخت آثارش نیاز به حمایت دارد. چرخه‌ای که تعریف می‌کنند به این فیلمسازها کمک می‌کند و ادامه دهنده مسیر هم می‌شود.


وی افزود: شاید از این پس دوستان ما به تماشای آثار بنشینند و استعدادها را شناسایی کنند. همه بخش‌های سازمان‌های سینمایی مکمل هم خواهند بود و سیاستی مشترک خواهند داشت. البته بودجه بحث جدایی به حساب می‌آید و هر کدام از این ارگان‌ها وظیفه خود را به تنهایی انجام می‌دهند. خیلی از فیلم‌سازها در حوزه‌های مختلف اعم از مستند یا فیلم کوتاه آثار خودشان را ارائه می‌دهند. اما استعدادهایی هم هستند که می‌خواهند خودشان را در عرصه فیلم داستانی بلند محک بزنند؛ این‌گونه شرایطی برایشان فراهم می‌شود تا از «بنیاد سینمایی فارابی» حمایت دریافت کنند. در جلساتی که خواهیم داشت همه مدیران استعدادهای جدید خود را برای حمایت معرفی می‌کنند.


نگویید اعتراض، این‌ها شور جوانی است! / تخصص من برگزاری جشنواره است


خزاعی درباره وضعیت اکران فیلم کوتاه بیان کرد: طبیعتاً فیلم کوتاه در تمام دنیا اقتصادی دارد بر اساس حمایتی که از آن می‌شود. این به معنای این نیست اگر موفق باشیم فیلم کوتاه را اکران کنیم صد درصد به این جمع‌بندی برسیم که می‌تواند به اقتصاد آن کمک کند. زمانی سینمایی مختص اکران فیلم‌های کوتاه طراحی شده بود و تنها محل عرضه جشنواره نبود، در برنامه‌هایی که برای مجموعه‌هایی تابع سازمان سینمایی می‌نویسیم تغییر و تحولات در ساختار خواهیم داشت.


وی درباره برخی گلایه های فیلمسازان در این دوره بیان کرد: در این دوره بیشتر در جریان کارها بودم و دبیر جشنواره چند اثر را به من نشان داد تا در جریان کلیت فیلم‌ها قرار بگیرم، فیلم‌ها را دیدم و لذت بردم، واقعا فیلم‌های خوبی هستند.


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دبیر جشنواره درباره اعتراضات با من صحبت کرد، من هم تلفنی با چند نفر از معترضان گفت‌وگو کردم و به آنها گفتم صدای شما را شنیدم، اینطور نبود که فیلمسازان اعتراض کنند و ما بی‌خیال باشیم حتی با آقای موسوی جلسه‌ای داشتیم تا ببینیم می‌توانیم راهکاری داشته باشیم تا بعضی از آثار را در جشنواره داشته باشیم یا نه، ولی امکان‌پذیر نبود، من نام این اعتراضات را شور جوانی می‌گذارم. من هم وقتی فیلمسازی کوتاه می‌کردم و فیلم‌ام در جشنواره‌ای پذیرفته نمی‌شد، اعتراض می‌کردم. این اعتراضات محترم است، حتی دبیر جشنواره در چند نوبت پیگیر بودند تا ببینیم چه کار می‌شود برای آنها کرد. وقتی جشنواره‌ای با آثار پرتعداد مواجهیم، مجبور به ریزش برخی فیلم‌ها هستیم.


نگویید اعتراض، این‌ها شور جوانی است! / تخصص من برگزاری جشنواره است


خزاعی اضافه کرد: تخصص اصلی من برگزاری جشنواره‌هاست و در جریان این امور هستم. معمولا پارامترها و شاخص‌ها در همه جشنواره‌ها وجود دارد. وقتی فراخوان موضوعی اعلام شده باید پایبند آن موضوع باشیم. اگر موضوع آزاد بود می‌شد این موضوعات را گفت ولی همه جشنواره‌ها سیاست‌هایی دارند. به نظرم آقای موسوی در این دوره ساختارشکنی و فراخوان را طبق موضوع طراحی کرد. با این حال به نظرم جوانی به همین جنب‌ و جوش‌ها و اعتراضات است.


رییس سازمان سینمایی درباره تغییر مدیریت‌ها در بخش‌های مختلف گفت: یک تغییر برای آقای تابش رخ داد، درباره آقای سیدصادق موسوی نمی‌دانم، ایشان از مدیران موفق در سال‌های سال بوده‌اند، تجارب خوبی کسب کرده‌اند، همین الان چند وزارتخانه به دنبال ایشان هستند حتی نامه درخواستشان را به من زده‌اند. به عنوان کسی که کار کرده و تجربه کسب کرده تمایل داریم در کنارمان باشند. اما به نظر و خواسته خودشان بستگی دارد.


سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) در حال برگزاری است. این رویداد برای اولین‌بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آکادمی اسکار شناخته و معرفی شده است.


انتهای پیام/۴۱۷۳



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب