سه روایت محتمل از ماجرای پخش نشدن برنامه «سینمای ایران»
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در پی پخش نشدن برنامه «سینمای ایران» از شبکه 4 سیما که قرار بود شب گذشته (پنجشنبه 24 دی ماه) با حضور محسن امیریوسفی کارگردان فیلمهای «آشغالهای دوست داشتنی» و «خواب تلخ» روی آنتن برود، روایتهای مختلفی از دلیل این اتفاق به گوش میرسد.
این در حالی است که هنوز هیچ یک از مدیران صدا و سیما هیچ توضیحی در این خصوص ارائه ندادهاند.
روایت اول:
پس از اینکه عقربههای ساعت از 11 شب گذشت و هیچ خبری از تیتراژ برنامه «سینمای ایران» که این روزها به شدت مورد توجه اهالی رسانه و سینما قرار گرفته نشد، کمکم صدای اعتراض در فضای مجازی پیچید و سوالی برای همه آنانی که منتظر این برنامه بودند پیش آمد که چه اتفاقی افتاده است.
از آنجا که ساعاتی قبل همه در جریان بودند که این برنامه قرار است با حضور محسن امیریوسفی پخش شود همه حدسیات به سوی او رفت و اینکه به دلیل حضور او جلوی پخش این برنامه گرفته شده است.
خبرنگاران به تکاپو افتاده و با عوامل برنامه، محسن امیریوسفی و نیما حسنی نسب که مهمانان این قسمت از برنامه بودند، علیرضا شجاعنوری مجری برنامه و حتی مدیران میانی و بالایی سازمان صداو سیما تماس گرفتند اما اکثر این تماسها بی پاسخ و یا حاوی جوابهای گنگ و نامعلوم بود.
تنها چیزی که در تمام پاسخها وجود داشت تایید این نکته بود که جلوی پخش برنامه با دستور شخص علی اصغر پورمحمدی معاون سیما و تنها 3 ثانیه قبل از پخش گرفته شده است.
با توجه به قوانین سازمان که برای حضور افراد در برنامهها از چند روز قبل دستور صادر شده و مهمانان آفیش میشوند، مشخص بود که این تصمیم در لحظاتی قبل از پخش برنامه گرفته شده و این نکته را به ذهن میآورد که شاید به دلیل حواشی پیش آمده برای فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» در روزهای اخیر و از سوی برخی از افراد، رسانهها و جناحها، پورمحمدی تحت فشار قرار گرفته تا جلوی این برنامه را بگیرد.
روایت دوم:
برخی شنیدهها نیز حاکی از این بود که به دلیل رقابت شدیدی که بین این برنامه و سری جدید برنامه «هفت» وجود دارد و از آنجا که این برنامه، یک شب قبل از «هفت» و به صورت زنده روی آنتن میرود عملا در بسیاری از اخبار و اتفاقات از برنامه «هفت» جلو افتاده که از آن جمله میتوان به حضور محمد حیدری دبیر سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر در برنامه هفته گذشته «سینمای ایران» اشاره کرد که حضور او در برنامه «هفت» با یک روز تاخیر را خنثی کرد، پورمحمدی که حامی همیشگی افخمی و برنامه او است، جلوی پخش برنامه را در آخرین لحظات و بدون هیچ دلیل و توضیحی گرفته است.
اما این سوال وجود دارد که آیا پورمحمدی نمیتوانست از ابتدا با حضور امیریوسفی مخالفت کند و یا با توجه به قدرت و جایگاهی که دارد دستور توقف این برنامه را نیز همچون بسیاری از برنامههای دیگر صادر کند.
شرایط و روال اداری چند مرحلهای برای آفیش شدن افراد در سازمان صدا و سیما و روند اداری حاکم بر این سازمان به گونه ای است که دستور لحظه آخری پورمحمدی بسیار عجیب به نظر میرسد.
روایت سوم:
اما روایت سوم بسیار عجیبتر و تامل برانگیزتر از دو روایت قبلی است.
برخی شنیدهها حاکی از آن است که در آخرین ساعات پیش از پخش برنامه حجتالله ایوبی و محمد حیدری طی تماسهای تلفنی که با محمد سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما داشتهاند خواهان توقف پخش این قسمت از برنامه یا حذف محسن امیریوسفی از برنامه شدهاند.
با توجه به نزدیک بودن جشنواره فیلم فجر و حساس بودن موقعیت زمانی و همچنین حواشی که طی روزهای اخیر در رابطه با فیلم «آشغال های دوست داشتنی» ایجاد شده حساسیت رئیس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر برای حضور محسن امیریوسفی در برنامه زندهای که این روزها طرفداران بسیاری هم پیدا کرده دور از ذهن نیست.
هر چند در صورت درست بودن این فرضیه میتوان به این نکته هم نگاهی داشت که شاید ایوبی و حیدری نیز از سوی افرادی تحت فشار قرار گرفتهاند، اما به هر حال آنچه مسلم است اینکه سازمان صدا و سیما نه تنها کمکی به سینما نمیکند بلکه در موارد متعدد موجب به وجود آمدن مشکلاتی برای سینما و سینماگران میشود و حالا برنامهای همچون «سینمای ایران» با اینکه از شبکه کم مخاطب 4 پخش میشود، بر خلاف «هفت» که دو ساعت از آنتن شبکه 3 سیما را در اختیار دارد، مخاطبان زیادی را جذب کرده و روند درست و رو به جلویی را پیش گرفته است؛ بنابراین نباید به واسطه این قبیل حواشی دچار مشکل شود و بیش از هر کس از ایوبی و حیدری انتظار میرود که از این برنامه حمایت کنند و موجب رونق بیشتر آن شوند.
هرکدام از این روایتها که درست باشند این پرسش به قوت خود باقی است که برخوردهای حذفی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و چنین رفتارهای تجربهشدهای در نهایت چقدر مفید به فایده خواهد بود؟
انتهای پیام/