دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

تداوم سایه بازار پول بر سر بورس/ ابهامات بلای جان بازار سرمایه

بازار سرمایه شرایط خوبی ندارد و ابهامات و تردیدهای موجود در اقتصاد موجب شده تا بورس نتواند بازدهی مناسبی برای سرمایه‌گذاران داشته باشد.
کد خبر : 616071
بورس



به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بورس طی هفته‌ای که گذشت علی‌رغم تکیه رئیس جدید بر صندلی مدیریت بورس اما معاملات آن چنگی به دل نزد.


در نخستین روز معاملاتی هفته همزمان با نخستین روز فعالیت رئیس جدید سازمان بورس بود که بازار سرمایه به این انتصاب روی خوش نشان داد و با رشد ۴۰ هزار و ۶۰ واحدی به استقبال رئیس جدید رفت و در پایان این روز شاخص کل به رقم یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۴۴۶ واحد رسید.


روز یکشنبه ۲۵ مهرماه شاخص کل عقب نشست و با اُفت یک‌هزار و ۳۹۵ واحدی در پله یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۶۹ واحد ایستاد.


اما در ادامه و در روز دوشنبه ۲۶ مهرماه شاخص کل به رشد اندک ۸۵۴ واحد رضایت داد و در رقم یک‌میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۶۳ واحد متوقف شد.


روز سه شنبه ۲۷ مهرماه نیز شاخص با رشد ۱۲ هزار و ۵۵۴ واحد همراه شد و به رقم یک ‌میلیون و ۴۴۹ هزار و ۴۷۱ واحد رسید.


روز چهارشنبه که آخرین روز معاملاتی بازار سرمایه به حساب می‌آمد شاخص کل به روند نوسانی خود ادامه داد و با کاهش ۱۳ هزار و ۱۲۵ واحد به تعطیلات رفت در این روز شاخص در پله یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۳۷۱ واحد ایستاد.


مبنایی برای محاسبه بازدهی به طور منطقی در بورس نداریم


فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد: به دلیل بازدهی قابل توجه و استثنایی بورس در سال ۹۹ مرتباً فعالان بازار بازدهی سال ۱۴۰۰ را با سال گذشته مقایسه می‌کنند به ترتیبی که از فروردین ماه تا پایان مهر ماه سال پر تلاطمی از بازدهی داشتیم این تلاطم در بازدهی بدین معنی است که در حال حاضر مبنایی برای محاسبه بازدهی به طور منطقی در بورس نداریم.


وی افزود: علی‌رغم اینکه شاخص کل از ابتدای سال تاکنون کمتر از ۱۰ درصد بازدهی داشته اما در همین زمان شرکت‌هایی وجود دارند که نسبت به فروردین ماه ۸۰ درصد بازدهی مثبت داشته‌اند و در مقابل شرکت‌هایی نیز بودند که ۶۰تا ۷۰درصد بازدهی منفی داشتند.




بیشتر بخوانید:


اُفت ۴ هزار واحدی شاخص بورس




آقابزرگی بیان کرد: بازار به سبکی در حال کنترل شدن است تا فضای ملتهب سال گذشته تکرار نشود و این موضوع فعالان بازار و نقدینگی را فراری می‌دهد.


کارشناس بازار سرمایه گفت: نقدینگی کم است، اوراقی که توسط دولت در حال خرید و فروش است با نرخ ۲۲ درصد به بالا است و سمت‌وسوی حرکت دلار برخلاف پیش‌بینی‌ها به سمت پایین است و این موضوعات اثرات بیشتری حتی از مذاکرات برجام دارد.


وی افزود: سایه کسری بودجه بیش از ۴۰۰ همتی همزمان با نقدینگی سرشار موجب شده ساختار اقتصاد کشور به گونه‌ای حرکت کند که بازار را تحت تاثیر قرار دهد.


آقابزرگی ادامه داد: پیش‌بینی قطعی گاز و یا برق در زمستان می‌تواند اثرات زیادی بر روی برخی از شرکت‌های اثرگذار بر شاخص داشته باشد همان‌گونه که در تابستان ضرر هنگفتی به برخی از شرکت‌های بورسی وارد کرد.


کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بورس تا پایان مهرماه بازدهی مناسب و قابل توجهی نداشته، تردید وابهام‌هایی که طی ۷ ماهه گذشته وجود داشت یکی از نمونه‌های بارز ریسک‌های بازار سرمایه بود که با افزایش تدریجی نرخ اوراق و حجم اوراقی که در بورس در حال معامله است و عمدتا محور آن تامین کسری بودجه دولت است همزمان شد.


وی تاکید کرد: کماکان سایه بازار پول بر بازار سرمایه مشهود است، امیدواریم با گذر از وضعیت پر چالش فعلی شرکت‌ها و صنایع بورسی بتوانند خود را نشان دهند تا انتظارات فعالان بازار به جهت بازدهی تامین شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب