دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1400 - 22:14
سلیمانی:

قبل از ایجاد زیرساخت‌های ورزشی برای جامعه نیازسنجی کنیم

همزمان با هفته تربیت بدنی، معاون سازمان ورزش شهرداری تهران در برنامه درباره وضعیت ورزش همگانی در کشور صحبت کرد.
کد خبر : 615635
1



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا ‌معاون سازمان ورزش شهرداری تهران گفت: ورزش همگانی پایه همه ورزش‌ها است.


در کشورهای پیشرفته آسیا ورزش همگانی اصل بوده و بقیه ورزش‌ها به تبع آن رشد می‌کند و از دل ورزش همگانی سطح ورزشکاران قهرمان هم ارتقا می‌یابد.


حیدر سلیمانی بیان کرد: ما در کشورمان در ورزش همگانی ضعف داریم. در جامعه ما ورزش همگانی ساده‌ترین ورزشی است که می‌توان آن را انجام داد چون همه می‌توانند به‌صورت شخصی ورزش کنند و محدودیتی ندارند.


معاون سازمان ورزش شهرداری تهران عنوان کرد: در ایران در استخرها بخشی کم عمق و بخشی عمیق ساخته شده‌اند تا افرادی که می‌خواهند حرفه‌ای کار کنند در قسمت عمیق و افرادی که می‌خواهند فقط برای استراحت و ورزش تفریحی به استخر بروند در آن بخش ورزش می‌کنند ولی در ژاپن همه استخرها برای افراد غیر حرفه‌ای کم عمق‌اند و قسمت عمیق در این استخرها وجود ندارد تا شهروند بدون استرس آموزش ببیند اما استخرهای قهرمانی جدا است و افراد حرفه‌ای به این استخرها مراجعه می‌کنند. ورزش همگانی باید راحت و بی دغدغه باشد و شهروندان بدون استرس به ورزش خود بپردازند.


سلیمانی افزود: در کشورهای دیگر سه اصطلاح داریم؛ شهر فعال، جامعه فعال و شهروند فعال. این موضوع را کل جامعه جهانی دنبال می‌کند اما در ایران ما فقط شهر فعال را داریم و شهروند و جامعه فعال را نداریم، همواره زیرساخت‌های مختلف را فراهم می کنیم درحالی‌که نمی‌دانیم نیاز جامعه‌مان چیست.


وی خبر داد: در پارک‌های تهران ۱۲۰۰ ایستگاه ورزشی داریم، ورزش صبحگاهی مردم از ساعت ۶ آغاز می‌شود و تا قبل از ساعت کاری ادامه دارد. برای فرهنگسازی برای افزایش سطح ورزشی مردم در بخشی از کار باید رسانه را وارد کنیم تا جامعه را به سمت فعالیت بکشیم. در بین مردم پیاده روی کمی داریم، چون مردم مسیرها را نمی‌دانند همیشه تاکسی می گیرند و مسیرها را پیاده نمی‌روند. باید در سطح معابر تابلوی مسافت راهنمایی بزنیم تا شهروند بداند مسیر مورد نظرش چقدر طولانی است. و این‌ها راهکارهای ریزی است گه تاثیرات فراوان دارد.


معاون سازمان ورزش شهرداری تهران ادامه داد: در تهران به خاطر شکل جغرافیایی نمی‌توانیم دوچرخه سواری را تقویت کنیم ولی درشهرهایی مثل یزد می‌توان این کار را انجام داد و مشوق هم وجود دارد. دوچرخه سواری نمی تواند نسخه همگانی برای همه شهرها و استان‌ها باشد ولی پیاده روی نسخه همگانی است. می‌توان با راهکارهایی مثل اختصاص تسهیلات به شهروندانی که مسیرهای مشخصی را پیاده روی می‌کنند در نظر گرفت تا مردم بیش از پیش به ورزش‌های همگانی گرایش یابند.


سلیمانی عنوان کرد: طرح همگام ورزش در تهران اجرا شد که در آن از ۱۷۰ ورزشکار در رشته‌های متخلف استفاده کردیم؛ از هفته دفاع مقدس شروع شد و تا هفته تربیت بدنی ادامه داشت که اختتامیه‌اش در میدان آزادی برگزار شد، بر اساس این طرح، ورزشکاران شهروندان را به ورزش‌های همگانی دعوت می‌کردند.


معاون سازمان ورزش شهرداری تهران گفت: برنامه‌های مختلف در هفته تربیت بدنی برای ترویج فرهنگ تدارک دیده شده و از برنده شدن افراد در مسابقات ورزشی این هفته ما هم لذت می‌بریم. مراسم پیاده روی با رویکرد حمایت از محله‌های کم بضاعت نیز در این هفته برگزار شده که هدف آن ترویج پیاده روی و ورزش در محله‌هایی است که ممکن است از بضاعت کمتری برخوردار بوده و توجه کمتری به ورزش داشته باشند.


سلیمانی توصیه کرد: ادامه داشتن فعالیت‌های ورزشی مستلزم این است که سازمان‌های ورزشی با هم همکاری بیشتری داشته باشند؛ در کشور همه نهادهای ورزشی به دنبال ایجاد زیر ساخت‌ها هستیم ولی هارمونی و هماهنگی باهم نداریم، اگر این همکاری ایجاد شود می‌تواند فعالیت‌های خوبی را رقم بزند.


وی درباره افزایش سرانه تجهیزات ورزشی در مدارس نوید داد: ما آمادگی این را داریم که با همکاری آموزش و پرورش در بخش ورزش مدارس را تجهیز کنیم به شرطی که این وزارت با ما همکاری کند و این تجهیزات در زمانی که دانش آموزان در مدارس حضور ندارند در دسترس دیگران قرار بگیرد و شهروندان از آن استفاده کنند تا هم فرزندان فعالی داشته باشیم و هم از تجهیزات به‌صورت بهینه استفاده شود.


معاون سازمان ورزش شهرداری تهران اظهار کرد: ورزش در مدارس به ویژه در مدارس غیر انتفاعی‌ها به دلیل وسعت کم کمرنگ شده است که باید در راستای ترویج هرچه بیشتر فرهنگ ورزشی بین دانش آموزان تلاش شود.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب