کیسه شن در عکاسی و فیلمبرداری به چه دردی میخورد؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا :وقتی از دوربین و لنزهای سنگینوزن روی سهپایههای سبک استفاده میکنید، همواره خطر برهمخوردن تعادل سهپایه، واژگون شدن آن و آسیبدیدن تجهیزات گرانقیمت شما وجود دارد. این دقیقاً همان اتفاقی است که میتوانیم با استفاده از ابزار کاربردی و درعینحال سادهای به نام کیسه شن جلوی آن را بگیریم.
خیلی از عکاسان و فیلمبرداران اصلاً از کیسه شن استفاده نمیکنند و یا برخی دیگر هم ممکن است بهاشتباه از آن استفاده کنند.
در این مطلب میخواهیم درباره این وسیله جانبی عکاسی و انواع مختلف آن توضیح دهیم و روش درست بهکارگیری آنها را به شما آموزش دهیم.
انواع کیسههای شن کداماند؟
جالب است بدانید که کیسه شن مورداستفاده برای عکاسی، تنوع چندانی ندارند! عمده تفاوت آنها در جنس خود کیسه، جای دوخت دسته آن و البته محتوای کیسه است که وزن آن را تعیین میکند.
شاید در محیطهای مختلف بتوانید هر چیز سنگینی را روی پایهها بگذارید تا تکان نخورند اما توصیه میکنیم برای خودتان کیسه شن بخرید و در استودیو یا در کنار لوازم عکاسی داشته باشید. به قول معروف، حادثه یکبار میافتد!
جنس اغلب این کیسهها، برزنت است؛ دقیقاً مانند کیفهای عکاسی. شاید برزنت کیسههای شن بهظاهر شبیه به هم باشند، اما تفاوت کیفیت آنها در دوام و ماندگاری کیسه بسیار مؤثر است. خصوصاً اینکه باید به یاد داشته باشیم که کوچکترین پارگی در کنارههای کیسه، میتواند باعث خالی شدن محتویات آن (معمولاً شن) شده و علاوه بر کثیف کردن محیط، کمکم روی کارایی کیسه شن هم تأثیر بگذارد.
به همین خاطر برخی از این کیسهها، علاوه بر خود پارچه، دارای یک کیسه پلاستیکی بسیار محکم هم هستند که از خروج موارد داخل آن جلوگیری میکند.
بهمنظور نگهداری و حمل سادهتر و البته به این خاطر که شن برای پرکردن این کیسهها همواره در دسترس و البته ارزان است، بسیاری از فروشگاههای تجهیزات عکاسی، کیسه شن را به صورت خالی عرضه میکنند تا خود عکاسان بتوانند بعداً آن را پر کنند.
اما برخی از کیسههای شن با مواد دیگری مانند ساچمههای فلزی با چگالی بالا پر میشوند که علاوه بر وزن بیشتر حجم کمتری هم داشته باشند و بتوانند در کیسههای کوچکتر، حجم کمتری را جای دهند.
وزن کیسههای شن چقدر است؟
یک کیسه شن عمومی معمولاً وزنی بین ۵ تا ۱۵ کیلوگرم دارد. طبیعتاً نمیتوان از وزنهای خیلی زیاد روی سهپایههای عمومی که کیسه شن از محور میانی آنها آویزان میشود، استفاده کرد. چراکه هریک از انواع سهپایهها حداکثر وزن مجازی دارند و اگر کیسه شن خیلی سنگین باشد ممکن است به پایههای آن فشار بیاورد.
کیسههای شن زیپدار گزینه خوبی برای عکاسی در سفر یا طبیعت هستند. یکی از کاربردهای مهم این ابزار، ثابت نگهداشتن سهپایه در هوای آزاد است که باعث جلوگیری از لرزش دوربین در بادهای شدید میشود. در این حالت عکاسان، کیسه شن را در همان موقعیت از شن و سنگ پر کرده، از سهپایه آویزان میکنند و بعد از اتمام کار دوباره آن را خالی کرده و در کیف میگذارند.
طراحی کیسههای شن چگونه است؟
وقتی به یک کیسه شن فکر میکنیم، معمولاً چیزی شبیه به یک کیسه پلاستیکی در نظرمان میآید که با شن یا سنگ پر شده است و آن را از جایی آویزان میکنیم. اما همانطور که در نحوه استفاده کیسه شن میبینید، بسیاری از اوقات آن را روی یک میله در پایین سهپایه قرار میدهیم.
به همین خاطر کیسههای شن را به صورت دوتکه میسازند که دسته حمل هم در میان آن قرار دارد؛ دقیقاً شبیه به دو کیسه که از لبه بههمدوخته شدهاند. بهاینترتیب وقتی آن را روی میله میانی قرار میدهیم (خصوصاً در مورد فلاشها)، تعادل بهتری در دو طرف میله برقرار میشود و استقامت آن بالاتر میرود.
نحوه استفاده درست از کیسه شن چگونه است؟
کیسه شن از آن دسته وسایل است که اگر درست استفاده نکنید، عملاً کاربردی نخواهد داشت. در ادامه نحوه استفاده درست از این ابزار عکاسی را توضیح میدهیم.
استفاده از کیسه شن روی پایه نور
اصولاً دلیل اینکه از کیسه شن روی سهپایههای نور استفاده میشود این است که خیلی اوقات، شکلدهندههای بزرگ مانند سافت باکسهای بزرگ و سنگین 1mx70cm باعث میشود تا سهپایه بهشدت نامتعادل باشد و با یک ضربه نهچندان قوی بهراحتی سرنگون شود. خیلی از افراد کیسه شن را صرفاً روی پایه بیرونی سهپایه قرار میدهند، اما این کار کمک زیادی به حفظ تعادل آن نمیکند؛ چون اگر ضربه از همان سمت (جایی که کیسه شن قرار دارد) باشد یا از سمت مقابل کشیده شود، کیسه شن بهراحتی روی پایه لیز میخورد و سهپایه برمیگردد.
بهجای این کار باید کیسه شن را روی پایههای میانی که پایههای کناری را به محور اصلی سهپایه وصل میکند قرار دهید. فراموش نکنید هرچقدر کیسه شن به محور مرکزی نزدیکتر باشد، تعادل بیشتری ایجاد میکند.
استفاده از کیسه شن روی C-Standها
پایههای C-Stand به پایههای نگهدارندهای گفته میشود که حول محور مرکزی میچرخند. این نوع طراحی بیشتر بهخاطر این است که این پایهها جای کمتری را اشغال کنند و بتوانید بهراحتی آن را جمع کنید.
خیلی از کاربران، کیسه شن را روی پایینترین پایه قرار میدهند. این اشتباه درباره سهپایههای معمولی یا حتی پایههای نور هم اتفاق میافتد. در این صورت بخشی از کیسه شن روی زمین قرار میگیرد و عملاً وزن این بخش از کیسه، اصلاً تأثیری روی تعادل پایه نمیگذارد. سعی کنید کیسه شن را طوری قرار دهید که به زمین نرسد و بهاینترتیب وزن بیشتری روی سهپایه اعمال کند.
استفاده از کیسه شن روی سهپایه عادی
تقریباً همه سهپایههای عکاسی دارای یک آویز در قسمت زیرین محور مرکزی خودشان هستند. این آویز برای آویختن کیسه شن یا حتی کیف عکاسی استفاده میشود. بسیاری از عکاسان عادت دارند همواره کیف تجهیزات خودشان را بهعنوان کیسه شن از اینجا آویزان میکنند، اما اگر کیسه شن داشته باشید بهتر است از آن استفاده کنید. هرچقدر وزن کیسه بیشتر باشد، استقامت بیشتری به سهپایه شما میدهد.
کیسه شن را از کجا تهیه کنیم؟
واضح است که به دلیل ساختار ساده این تجهیزات، اولین چیزی که به ذهن ما میرسد این است که آیا میتوانیم آن را خودمان بسازیم یا نه؟ طبیعی است که اگر چرخخیاطی صنعتی و پارچههای برزنتی و کمی خلاقیت داشته باشید میتوانید خودتان آنها را تهیه کنید.
اگرچه در اغلب موارد، هزینه مواد اولیه و دوخت آن چندان ارزانتر از مدلهای آماده تمام نمیشود و اگر سعی و خطا و اشتباهات طراحی و دوخت را هم به آن اضافه کنید، شاید بهتر باشد که کیسه شن مخصوص این کار را بخرید.
در فروشگاه نورنگار، انواع کیسه شن برای پایه و لوازم عکاسی و فیلمبرداری موجود است و به راحتی میتوانید بهترین مدلها را سفارش دهید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/