دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

جزئیاتی از آغاز تزریق سومین دُز واکسن کرونا در کشور

دُز سوم واکسن کرونا قرار است ۶ ماه بعد از گذشت تزریق دُز دوم، به برخی از هموطنان تزریق شود.
کد خبر : 615423
تزریق واکسن کرونا درمرکز رسانه های دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در روزهای ابتدایی که تزریق واکسن کرونا در بسیاری از کشورها آغاز شده بود، برخی افراد در راستای تزریق واکسن کرونا ترس و واهمه داشتند، اما در حال حاضر بسیاری از افراد پیگیر دُز سوم یا همان تقویتی واکسن کرونا هستند تا هرچه زودتر این دُز بوستر را نیز دریافت کنند.


در این زمینه بسیاری از کشورها در حال بررسی اثرات دُزهای تقویتی بر روی بدن هستند و برای نتیجه‌گیری در این زمینه، به داده‌های شرکت‌های دارویی اکتفا نکرده‌اند که البته این روزها تزریق دُز سوم واکسن در تعداد معدودی از کشورها آغاز شده است. طبق گفته ۲ شرکت تولیدکننده واکسن کرونا، «بیون‌تک» و «فایزر»، ‌براساس داده‌های موجود شش ماه تا یک سال بعد از واکسیناسیون کامل، دُز سوم ضرورت پیدا می‌کند و آن‌ها بر این باورند که دُز سوم بالاترین سطح محافظت و ایمن‌سازی، به‌خصوص در مقابل ویروس گونه دلتا را در بدن افراد ایجاد می‌کند و این دُز می‌تواند میزان آنتی‌بادی را پنج تا ده برابر در بدن تزریق‌کنندگان بیشتر کند.


همانطور که می‌دانید، برخی از بیماری‌های مسری مانند سرخک با یک بار واکسیناسیون، فرد را یک عمر در برابر ویروس محافظت می‌کند، اما این موضوع برای برخی دیگر از بیماری‌ها به این شکل نیست و به عنوان مثال واکسن کزاز باید هر ده سال یک‌ بار تکرار شود تا بتواند از بدن فرد محافظت کند.


تزریق دُز سوم واکسن کرونا چه تأثیری بر روی بدن دارد؟


در حال حاضر دانشمندان و متخصصان این حوزه بر این باور هستند که داده‌ها و شواهد موجود در زمینه ویروس کرونا، در مرحله پردازش قرار گرفته و نتیجه‌گیری نهایی برای تزریق دُز سوم به زمان بیشتری نیاز دارد و برای برخی قشرها نظیر کهنسالان و گروه‌های پرخطر باید بیشتر تحقیق کرد. تا امروز در بسیاری از کشورها ۲ دُز واکسن به افراد تزریق شده که به معنای ایمنی کامل در قبال کووید ۱۹ تلقی شده است.




بیشتر بخوانید:


اختلالات روانی در پساکرونا افزایش پیدا می‌کند/ کرونا «امنیت روانی» مردم را خدشه‌دار کرده است


۹۹ درصد فوتی‌های کرونا واکسن نزده‌اند/بیماری «شبه کاوازاکی» عوارض پساکرونا در کودکان




تزریق دُز دوم واکسن کرونا باعث می‌شود تا سیستم ایمنی بدن قوی‌تر و آماده‌تر شود و طبق گفته برخی از پزشکان برای افراد مسن سیستم ایمنی بدنشان از سایر افراد ضعیف‌تر است، هر تقویت‌کننده‌ای می‌تواند مفید باشد. در حال حاضر در کشور ما تزریق دُز سوم واکسن کرونا یا همان نوع بوستر براساس واکسن تزریق‌شده در نوبت اول و دوم تعیین می‌شود و گروه‌های هدف، از جمله کارکنان بخش بهداشت و درمان، افراد مسن و هموطنانی که سیستم ایمنی بدنشان پایین‌تر است، حداقل شش ماه پس از تزریق دُز دوم می‌توانند دُز سوم واکسن را نیز دریافت کنند.


نحوه دریافت دز سوم واکسن کرونا مشخص شد


بر همین اساس افرادی که دُز اول و دوم واکسن‌های برکت یا سینوفارم را دریافت کرده‌اند، در دُز سوم یا مشابه دُزهای اول و دوم را دریافت می‌کنند و یا می‌توانند واکسن آسترازنکا، سوبراناپلاس را تزریق کنند. آن دسته از افرادی هم که در دُز اول و دوم، اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق کرده‌اند، در دُز بوستر می‌توانند واکسن‌های آسترازنکا یا سوبراناپلاس را دریافت کنند.


در حال حاضر واردات واکسن به کشور با سرعت خوبی انجام می‌شود و روند واکسیناسیون سرعت قابل توجهی پیدا کرده است و طبق آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شاهد کاهش قابل توجه شمار جانباختگان ناشی از کرونا پس از گسترش تزریق واکسن هستیم.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب