دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1400 - 09:34
حجت‌الاسلام براتی خبر داد؛

حرکت دانشگاه به سوی اجرای پروژه‌های صنعتی دریایی

راه‌اندازی رشته‌های جدید در زمینه صنعت دریا در آینده‌ای نزدیکرئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان گفت: راه‌اندازی حوضچه پرورش بچه‌ماهی و سرای تکنولوژی شیلات ازجمله رویکردهای دانشگاه آزاد اسلامی برای حرکت شیلات به‌ سوی پروژه‌های صنعتی است.
کد خبر : 615333
واحد اهواز 1



حجت‌الاسلام فرج‌الله براتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در اهواز با بیان این مطلب که وجود رودخانه‌های پرآب کارون، کرخه، دز، زهره، مارون و جراحی به‌همراه امکانات پرورش و تنوع آبزیان و شرایط سرمایه‌گذاری در طرح‌های جانبی حوزه دریا و شیلات استعداد خاصی را به استان خوزستان بخشیده است، اظهار کرد: آموزش و تربیت متخصصانی برای پاسخگویی به نیازهای نوین مربوط به حوزه دریا و شیلات احساس می‌شود.


وی اضافه کرد: صنایع دریایی گستره عظیمی وجود دارند که هرچه‌قدر در آن پیش می‌رویم با عرصه‌های جدید و تخصص‌های تازه روبه‌رو می‌شویم، ورود به حوزه این تخصص‌های جدید و تازه به دانش و علم نیاز دارد که رفع این نیاز فقط و فقط از بستر دانشگاه و تحقیقات دانشگاهی برمی‌آید.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان راه‌اندازی رشته‌های مورد نیاز صنعت دریا و شیلات را یکی از اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی دانست و ادامه داد: در دانشگاه آزاد خوزستان رشته‌هایی جدید و براساس آمایش و نیاز منطقه در زمینه صنعت دریا و شیلات جذب و راه‌اندازی شده است که می‌توان رشته‌های سازه‌های دریایی (مهندسی عمران-سازه‌های دریایی)، علوم و مهندسی شیلات، زیست‌شناسی دریا، محیط‌زیست، ایمنی-بهداشت و محیط‌زیست HSE، علوم و صنایع غذایی و مدیریت بازرگانی را ذکر کرد.


براتی از راه‌اندازی رشته‌های جدید در زمینه صنعت دریا در آینده‌ای نزدیک خبر داد و بیان کرد: اهمیت موضوع حوزه دریا و تخصصی و گسترش این حوزه موجب شد تا برای راه‌اندازی رشته‌های جدید این حوزه در آینده‌ای نزدیک مانند مهندسی دریا، حقوق دریا، مدیریت بازرگانی دریا، اقتصاد و محیط‌زیست و مهندسی طراحی محیط‌زیست در مقاطع ارشد و دکتری اقدامات صورت گیرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان درباره اقدامات این دانشگاه در حوزه دریامحور توضیح داد: در حوزه دریا و شیلات علاوه‌بر جذب استادان دانشگاهی و متخصصان، دانشجویانی نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری جذب و پذیرش شدند. در این ارتباط هم آزمایشگاه‌های پیشرفته و با تجهیزات مدرن در واحدهای دانشگاهی اهواز و آبادان دایر شده است.


راه‌اندازی حوضچه پرورش بچه‌ماهی و سرای تکنولوژی شیلات


براتی با بیان این مطلب که در چندسال اخیر رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان پیشبرد مهندسی شیلات به‌سمت پروژه‌های صنعتی پیشبرد است، از راه‌اندازی حوضچه پرورش بچه‌ماهی و همچنین سرای تکنولوژی شیلات خبر داد و یادآور شد: سال گذشته حوضچه پرورش بچه‌ماهی به‌همراه سرای تکنولوژی شیلات با همکاری واحدهای دانشگاهی اهواز و آبادان راه‌اندازی شد. تولید، صید، بازسازی ذخایر، صنعت عمل‌آوری بسته‌بندی و توزیع بازاریابی ازجمله اهداف این سراست.


وی تأکید کرد: در استان خوزستان بیش از ۴۰ استادیار و ۱۰ دانشیار در رشته‌های مرتبط با دریا ازجمله مهندسی شیلات، عمران و محیط‌زیست در حال فعالیت هستند که باتوجه به برنامه‌های علمی زیربنایی ارتباط دانشگاه و صنعت در برنامه پایش آزاد دانشگاه، تلاش برای رفع موانع و محدودیت‌های مهندسی دریا و صنایع دریایی خواهند داشت.


رئیس دانشگاه آزاد خوزستان درباره برنامه‌های این دانشگاه برای حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی متذکر شد: طرح‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی که گره‌گشای مشکلات و موانع پیشرفت‌های صنعتی بوده‌اند، حمایت می‌شوند و در این راستا اقداماتی مانند شناسایی این موانع و حل مشکل آنها در دست بررسی است.


براتی گفت: به‌عنوان مثال می‌توان ساخت قطعات وارداتی که در حوزه مهندسی حفاری و صنایع فولاد استفاده بسیار دارند را نام برد. ابتدا پس از شناسایی مشکلات صنایع در جلساتی با صاحبان صنایع از متخصصان دانشگاهی دعوت شد و در راستای رفع نیاز قطعاتی ازجمله Stop Ring و بوردهای الکترونیکی ساخته شده است که اکنون در صنعت مورد استفاده قرار گرفته‌اند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب