حرکت دانشگاه به سوی اجرای پروژههای صنعتی دریایی
حجتالاسلام فرجالله براتی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در اهواز با بیان این مطلب که وجود رودخانههای پرآب کارون، کرخه، دز، زهره، مارون و جراحی بههمراه امکانات پرورش و تنوع آبزیان و شرایط سرمایهگذاری در طرحهای جانبی حوزه دریا و شیلات استعداد خاصی را به استان خوزستان بخشیده است، اظهار کرد: آموزش و تربیت متخصصانی برای پاسخگویی به نیازهای نوین مربوط به حوزه دریا و شیلات احساس میشود.
وی اضافه کرد: صنایع دریایی گستره عظیمی وجود دارند که هرچهقدر در آن پیش میرویم با عرصههای جدید و تخصصهای تازه روبهرو میشویم، ورود به حوزه این تخصصهای جدید و تازه به دانش و علم نیاز دارد که رفع این نیاز فقط و فقط از بستر دانشگاه و تحقیقات دانشگاهی برمیآید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان راهاندازی رشتههای مورد نیاز صنعت دریا و شیلات را یکی از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و ادامه داد: در دانشگاه آزاد خوزستان رشتههایی جدید و براساس آمایش و نیاز منطقه در زمینه صنعت دریا و شیلات جذب و راهاندازی شده است که میتوان رشتههای سازههای دریایی (مهندسی عمران-سازههای دریایی)، علوم و مهندسی شیلات، زیستشناسی دریا، محیطزیست، ایمنی-بهداشت و محیطزیست HSE، علوم و صنایع غذایی و مدیریت بازرگانی را ذکر کرد.
براتی از راهاندازی رشتههای جدید در زمینه صنعت دریا در آیندهای نزدیک خبر داد و بیان کرد: اهمیت موضوع حوزه دریا و تخصصی و گسترش این حوزه موجب شد تا برای راهاندازی رشتههای جدید این حوزه در آیندهای نزدیک مانند مهندسی دریا، حقوق دریا، مدیریت بازرگانی دریا، اقتصاد و محیطزیست و مهندسی طراحی محیطزیست در مقاطع ارشد و دکتری اقدامات صورت گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان درباره اقدامات این دانشگاه در حوزه دریامحور توضیح داد: در حوزه دریا و شیلات علاوهبر جذب استادان دانشگاهی و متخصصان، دانشجویانی نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری جذب و پذیرش شدند. در این ارتباط هم آزمایشگاههای پیشرفته و با تجهیزات مدرن در واحدهای دانشگاهی اهواز و آبادان دایر شده است.
راهاندازی حوضچه پرورش بچهماهی و سرای تکنولوژی شیلات
براتی با بیان این مطلب که در چندسال اخیر رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان پیشبرد مهندسی شیلات بهسمت پروژههای صنعتی پیشبرد است، از راهاندازی حوضچه پرورش بچهماهی و همچنین سرای تکنولوژی شیلات خبر داد و یادآور شد: سال گذشته حوضچه پرورش بچهماهی بههمراه سرای تکنولوژی شیلات با همکاری واحدهای دانشگاهی اهواز و آبادان راهاندازی شد. تولید، صید، بازسازی ذخایر، صنعت عملآوری بستهبندی و توزیع بازاریابی ازجمله اهداف این سراست.
وی تأکید کرد: در استان خوزستان بیش از ۴۰ استادیار و ۱۰ دانشیار در رشتههای مرتبط با دریا ازجمله مهندسی شیلات، عمران و محیطزیست در حال فعالیت هستند که باتوجه به برنامههای علمی زیربنایی ارتباط دانشگاه و صنعت در برنامه پایش آزاد دانشگاه، تلاش برای رفع موانع و محدودیتهای مهندسی دریا و صنایع دریایی خواهند داشت.
رئیس دانشگاه آزاد خوزستان درباره برنامههای این دانشگاه برای حمایت از پایاننامههای دانشجویی متذکر شد: طرحها و پایاننامههای دانشجویی که گرهگشای مشکلات و موانع پیشرفتهای صنعتی بودهاند، حمایت میشوند و در این راستا اقداماتی مانند شناسایی این موانع و حل مشکل آنها در دست بررسی است.
براتی گفت: بهعنوان مثال میتوان ساخت قطعات وارداتی که در حوزه مهندسی حفاری و صنایع فولاد استفاده بسیار دارند را نام برد. ابتدا پس از شناسایی مشکلات صنایع در جلساتی با صاحبان صنایع از متخصصان دانشگاهی دعوت شد و در راستای رفع نیاز قطعاتی ازجمله Stop Ring و بوردهای الکترونیکی ساخته شده است که اکنون در صنعت مورد استفاده قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/