سودکلان استخراج رمزارز با برق یارانهای/نظام پلکانی برق اصلاح شود
به گزارش خبرنگار نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی از راههای جلوگیری از بیعدالتی درزمینه یارانه پنهان انرژی، بهینهسازی تعرفه گذاری پلکانی انرژی است که میتواند در کوتاهمدت اثرات مثبت بسیاری برای صنعت و انرژی کشور داشته باشد. بر اساس آمار اعلامشده تقریباً ۱۶ درصد مشترکان برق پرمصرف هستند. این در حالی است که طبق گفته مدیرعامل توانیر مشترکان پرمصرف ۲۰ برابر دیگر مشترکان، برق مصرف میکنند.اثرات این سیستم معیوب تعرفهگذاری را میتوان در کشف دستگاههای ماینر غیرمجاز از زیرزمین و واحدهای مسکونی مشاهده کرد و استخراج رمزارز بهواسطه روند صعودی ارزش آن و تعرفه پایین برق کاملاً توجیه اقتصادی دارد. صرفهجویی در مصرف برق و استفاده از وسایل با بهرهوری بالا زمانی از سوی مردم با استقبال مواجه خواهد شد که نظام تعرفه برق اصلاح شود.با اعمال تعرفه پلکانی از مصرف بیرویه این مشترکان جلوگیری میشود و با صرفهجویی در درازمدت به ذخایر انرژی اضافه میشود و همچنین امکان صادرات این ذخایر، درآمد ارزی را به ارمغان میآورد.
رشدمصرف و عقبماندگی تولیدبرق عامل خاموشیهای تابستان
حسن مرادی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره موضوع تعرفهگذاری پلکانی قیمت برق در گفتوگو با آنا میگوید « جمعیت فزاینده و روبه رشد، ساخت بیرویه واحدهای مسکونی و رشد شبکه برق کشور از یکسو و نبود نیروگاههای مجهز و پیشرفته برق از سوی دیگر موجب کمبود برق و درنتیجه قطعیهای مکرر برق در تابستان بوده است.وجود کولرهای اسپیلت در ادارات دولتی، شرکتهای خصوصی و منازل مسکونی و همچنین استفاده از لامپهای فلورسنت و یا تعداد بالای لامپهای LED باعث مصرف بیرویه برق میشود، که مخالفتهای ما هیچ تأثیری برای جلوگیری از این اقدامات غلط نداشته است. درست است که در ایران وفور نعمت است اما ما باید قدر این نعمت را بدانیم و در مصرف آن اسراف نکنیم و راهکارهای مناسب مصرف بهینه بکار ببریم».
بیشتر بخوانید:
تعرفههای جدید هم سد راه پرمصرفها نشد/تعرفه پلکانی در راستای عدالت اجتماعی
محاسبه قبوض مشترکان پرمصرف با استفاده از شیوه پلکانی
وی در بخش دیگری از سخنانش تعرفهگذاری پلکانی انرژی را راهحل مصرف بیرویه انرژی در کشور عنوان کرد و ادامه میدهد «با توجه به نحوه مصرف برق، گاز و آب، باید از طرحهای تشویقی و تنبیهی برای پیش برد این موضوع استفاده کنیم. برای مشترکانی با مصرف متعارف و بهینه درصد کمتر پرداختی وجود داشته باشد و مشترکانی که مصرف بالا و خارج از عرف دارند بهصورت پلکانی افزایش تعرفه داشته باشند. در این طرح باید برای مشترکانی که نیاز فوقالعاده و متعارفی دارند مثل فروشندگان و مغازهدارها که به نور بیشتری نیاز دارند موارد استثنایی را در نظر گرفت. زمانی که مشترکی ضوابط را رعایت نمیکند و مصرف بالاتر و بیرویهای دارد باید تعرفه بالاتری هم بپردازد. اگر این امر صورت بپذیرد درنتیجه خودشان آسیبشناسی و خود اصلاحی میکنند. ولی بههرحال ادارات دولتی و شرکتهای خصوصی هم باید وسایل پرمصرف مانند اسپیلتها را جمعآوری کرده و از وسایل کممصرف استفاده بکنند».
استخراج ارز دیجیتال با برق یارانهای
استاد دانشگاه در ارتباط با استخراجکنندگان ارز دیجیتال بیان کرد: «استخراج رمز ارز در جهان و دنیای صنعتی رایج است. اما در کشورهای دیگر با توجه به تعرفه برق صرفه اقتصادی ندارد، ولی در کشور ما که برق با یارانه بیحساب در اختیار مردم قرار میگیرد بهصرفه است و راه برای سوءاستفاده کنندگان در این زمینه باز است. البته که اداره برق باید باقدرت و توانایی کامل هر جا که استفاده نامتعارفی از شبکه برق شد را شناسایی و ماینرها را جمعآوری و قطع کند».
دولت روی خوش به انرژیهای نو نشان نمیدهد
مرادی با اشاره به اهمیت استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر عنوان کرد: «متأسفانه در کشور ما انرژیهای نو هنوز فراگیر نشده است و در مقابل اصرارهای مکرر کارشناسان دولت تصمیمی برای سرمایهگذاری در این صنعت ندارد. در حال حاضر ظرفیتهای زیادی برای استفاده از انرژی خورشیدی وجود دارد که متأسفانه در کشور از آنها استفاده نمیشود».
افزایش صادرات با رعایت الگوی مصرف
وی در پایان با تأکید بر تعرفهگذاری ممتد پلکانی در طول سال یادآور شد «زمانی که مصرف بهینه برای همه مشترکان الگوسازی شود، خودبهخود زمینه برای صادرات این انرژی پیش میآید و درآمد ارزی حاصل از صادرات در این بخش موجب میشود که دولت به فکر تأمین برق مشترکان پرمصرف باشد بنابراین رابطه بین مصرف و تولید اصلاح و تنظیم میشود».
انتهای پیام/
انتهای پیام/