دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1400 - 12:22
یادداشت/ محمدامین ایمانجانی؛

مردم را می‌بینند

آنچه در کنار تمامی دستاوردهای مثبت سفرهای استانی می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و چه بسا باعث پی‌ریزی یک جریان ماندگار در بین مسئولان کشور باشد، همانا فرهنگ‌سازی بر پایه عدالت‌محوری و مردمی بودن در بین مدیران کشور از بالاترین مدیران کلان تا مدیران میانی و اجرایی و استانی است.
کد خبر : 614719
محمدامین ایمانجانی



به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، محمدامین ایمانجانی نوشت: از زمان روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید و تشکیل دولت سیزدهم زمان زیادی نمی‌گذرد. در همین مدت کوتاه به‌صورت مرتب شاهد سفرهای استانی ریاست محترم جمهوری و حضور میدانی ایشان در بین مردم خصوصا اقشار ضعیف و کم‌برخوردار هستیم.


حضور ریاست محترم جمهور در بین آحاد مردم و دیدارهای چهره‌به‌چهره با افرادی که طی سالیان اخیر حتی مدیران سطح پایین استانی نیز سراغی از ایشان نگرفته‌اند و گوش سپردن به درد و دل‌ها و درخواست‌های ایشان، دیدارهای ساده، بی‌تکلف و بعضا سرزده آقای رئیسی با مردم می‌تواند ضمن بالابردن محبوبیت بین آحاد مردم، سهم بالایی در کسب اعتماد و رضایت آحاد جامعه و کسب وجهه عمومی و به طریقه اولی، بالابردن سرمایه اجتماعی نظام داشته باشد.


دستاوردهای دولت در همین دوره زمانی کوتاه مانند شتاب خیره‌کننده در امر واکسیناسیون عمومی و کاهش معنادار شیب همه‌گیری ویروس کرونا، کاهش قیمت بعضی اقلام مصرفی مردم مانند سیمان، لبنیات و...، موضعگیری‌های عزتمندانه در مباحث سیاست‌خارجی مانند موضوع برجام، مساله قفقاز و نیز پیوستن به پیمان شانگهای و... توانسته است تا حدی با تسکین آلام و رنج‌های توده‌های ضعیف و متوسط جامعه اعتماد عمومی را تا حدودی ترمیم کرده و امید را به مردم برگرداند، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب راه درازی در پیش است که بهره‌گیری از ظرفیت عظیم سفرهای استانی به‌شرط شناخت عمیق معضلات و مشکلات استانی و برنامه‌ریزی دقیق جهت حل آنها، پیگیری مداوم برنامه‌ها و تدابیر اتخاذشده از مسئولان امر و ارائه منظم گزارش پیشرفت برنامه‌ها به مردم، می‌تواند تا حد زیادی به دولت کمک کند که البته در این بین نکته‌ای که نبایست از اهمیت آن غافل بود، رصد دقیق برنامه‌ها و فعالیت‌های رئیس دولت در این سفرها و ثبت و ضبط دیدگاه‌ها و واکنش‌های مردمی و بازخورد آن در بین مردم آن استان و به تبع آن تهیه برنامه‌های خبری- تبلیغی مناسب و هماهنگی جهت پخش این برنامه‌ها در فواصل منظم و برنامه‌ریزی شده است که متاسفانه به‌نظر می‌رسد متولیان امر تبلیغات و اطلاع‌رسانی مربوطه در این امر چندان موفق عمل نکرده و پابه‌پای ریاست محترم جمهور تلاش و ممارست لازم را نداشته‌اند، همچنین مراکز خبری و تبلیغی دولت سامان مناسبی نیافته و حتی دبیری شورای اطلاع‌رسانی دولت کماکان برعهده سخنگوی دولت قبل (علی ربیعی) است! که این امر می‌تواند در انعکاس تلاش‌ها و خدمات شبانه‌روزی دولتمردان، بالاخص شخص رئیس‌جمهور محترم تاثیر منفی بگذارد.


آنچه در کنار تمامی دستاوردهای مثبت سفرهای استانی می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و چه بسا باعث پی‌ریزی یک جریان ماندگار در بین مسئولان کشور باشد، همانا فرهنگ‌سازی بر پایه عدالت‌محوری و مردمی بودن در بین مدیران کشور از بالاترین مدیران کلان تا مدیران میانی و اجرایی و استانی است.


واقعیت این است که متاسفانه در سالیان گذشته حاکم شدن نوعی نگاه اشرافی و تجمل‌گرایانه و دور شدن از آرمان‌های اصلی نظام مانند عدالت و خدمت‌رسانی به محرومان و مستضعفان، در بین تعدادی از مدیران در سطوح مختلف باعث سرخوردگی و دلزدگی و ایجاد روحیه ناامیدی در بین قاطبه جامعه خصوصا طبقات ضعیف جامعه شده بود که این امر می‌توانست نهایتا به ریزش سرمایه اجتماعی نظام منجر شود، لکن با انتخاب بجا و هوشمندانه مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری و اعتماد به گفتمان مردم‌محور و عدالت‌طلبانه، مجددا بارقه‌های امید در دل مردم شکل گرفته است که این امر را می‌توان بسیار مبارک قلمداد کرد.


کلام آخر اینکه مادامی که به فرموده امام راحل(ره) مسئولان کشور، مردم را ولی‌نعمتان انقلاب بدانند و خدمت‌رسانی به توده‌های جامعه خصوصا طبقه ضعیف را سرلوحه وظایف خود قرار دهند، به مانند چهل‌واندی سال گذشته، حمایت مردمی به مانند دژی مستحکم، حافظ نظام و دستاوردهای آن خواهد بود.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب