دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه استعدادهای کودک را کشف کنیم؟

همه کودکان دارای استعداد هستند و توجه به نوع رفتار و علاقه‌مندی‌های آنها بهترین روش برای شناسایی استعدادهای آنان است.
کد خبر : 614659
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزار ی آنا، والدین بهتر از هر کسی می‌توانند با مشاهدات و آگاهی استعداد کودکان خود را کشف کنند. شناسایی استعداد کودک یک راه اصلی دارد و آن هم توجه و دقت و شناخت فعالیت او است.


اگر کودک بسیار پرحرفی می‌کند و و اتفاقات مختلف را بدون کم‌وکاست طوری بیان می‌کند که مخاطب اقناع می‌شود در آینده می‌تواند در مدرسه و در مشاغلی مانند وکالت و یا روزنامه‌نگاری و مشاغل این چنین موفق شود. البته در کنار تشویق و تقویت مهارت های نوشتن و حرف زدن، شنونده خوب بودن یکی ا ز مواردی است که در تقویت این استعداد نقش موثری دارد.


برخی از کودکان دوستان خیالی دارند و از بازی‌های که نقشی را در ان وانمود می‌کنند لذت می‌برند. این افراد برای حل مشکلات ایده‌های خلاقانه زیادی دارند. همچنین آنها ممکن است از وسایل به روش های تازه و غیرمعمول استفاده کنند که نشانگر قدرت خلاقیت زیاد است. این دسته از کودکان در آینده به مشاغلی مانند هنرپیشگی، نویسندگی، فیلم سازی یا طراحی لباس یا طراحی داخلی روی میآورند و برای حل مسئله در مسیرهای تازه در هنر و علم تفکرات خلاقشان را به کار می گیرند.


اگر کودک شما همیشه دوست دارد که اشیاء در یک خط و مرتب باشند و ماشین های اسباب بازی خود را بر اساس اندازه، رنگ یا شکل در یک خط می چیند او یک متفکر تحلیل گر، بسیار منظم و دقیق در جزئیات است و به عنوان یادگیرنده دائمی شنیداری شناخته می شود. این کودک دنبال پیدا کردن الگوهای گوناگون است که از علائم اولیه استعداد ریاضی و علوم است. برای تقویت این خصوصیات کودک، بازی هایی را بیابید که شامل الگوها و جفت کردن هستند و یا فعالیت هایی را انجام دهید که سبب تقویت ریاضی کودک شوند.




بیشتر بخوانید:


اهمیت تجربه شکست و پیروزی در آینده کودک


رفتارهای غلطی که آینده کودکان را تهدید می‌کند




اگر کودک شما به دنبال کشف همه چیز است و وسایل مختلف را باز می کند و دوباره سرهم می کند تا طریقه کارکرد آن را دریابد او احتمالا یک یادگیرنده دیداری-فضایی است. این کودک دوست دارد بازی هایی مانند ماشین بازی و ساختن برج انجام دهد و در آینده مشاغلی مانند مکانیک، مهندس، معماری روی می آورد ویا مخترع یا دانشمند می شود. برای تقویت این ویژگیها در کودک، در اختیار کودک اسباب بازیها و بلوک های خانه سازی قرار دهید و یا او را تشویق به درست کردن کاردستی با جعبه خالی مواد غذایی کنید تا کودک فرصت خلق، نابودی و خلق مجدد داشته باشد.


برخی کودکان مدام در حال فعالیت و تحرک هستند و تمایل دارند همه‌چیز رالمس کنند این‌ها دارای گیرنده‌های فیزیکی یا جنبشی بدنی هستند. این کودکان اطلاعات را به دست می آورند و فعالیت هایی را که با حرکت و عمل همراهند را ترجیح می دهند. این کودکان مشاغلی را در آینده انتخاب می کنند که پشت میز نشینی نداشته باشد و بیشتر به انجام فعالیت های ورزشی یا موسیقی که نیاز به مهارت های حرکتی ظریف دارد تمایل دارند. برای پرورش استعداد این کودکان در برنامه روزانه آنها باید فعالیت های فیزیکی جذاب را به صورت چرخشی قرار دهید اما این فعالیت ها نباید تکراری باشند زیرا کودک را خسته می کنند.


گفتنی است در میان برخی کودکان هیچ کدام از وارد ذکر شده را ندارند این‌ها دارای استعدادهای پنهان هستند و با گذشت زمان ویژگی‌ها یمنحصر به فرد خود را بروز می‌دهند.


در پایان گفتنی است خانواده مسئولیت سنگینی در شناسایی استعدادها یکودک دارند زیرا اگر به این مورد توجه ممکن است کودک در زمینه‌ای که به ان علاقه ندارد به اجبار فعالیت کند و بعد از مدتی دچار انزوا و در خود فرورفتگی شود و اینده‌اش را تحت تاثر قرار دهد.


والدین برای کشف استعدادهای فرزندشان باید رابطه صمیمی با او داشته باشند و برای بازی با او وقت کافی بگذارند و حتی هنگامی که کودک در بین همسالان خود فعالیت بازی و فعالیت می‌کند از دور نظاره‌گر باشند تا بتوانند از علاقه‌مندی‌های او با خبر شوند تا در مسیردرست هدایت شود.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب