دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

شاخص بورس سوار بر سُرسُره/چرا بورس ریزش کرد؟

در حالی که سهامداران بازار سرمایه روزهای امیدوارکننده‌ای را در بورس پشت سر می‌گذاشتند، طی هفته‌ای که گذشت مجدداً یأس و ناامیدی به اردوی فعالان بازار سرمایه بازگشت.
کد خبر : 614466
بورس

سید علی حسینی/ به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بورس روزهای خوبی را سپری نمی‌کند و اتفاقات و حاشیه‌های زیاد آن موجب شد تا مجددا بازار سرمایه همانند چند ماه قبل روند نزولی به خود بگیرد.


وضعیت بورس طی هفته گذشته به حدی بغرنج بود که مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست داد تا سهامدارانی که پس از مدت‌ها در انتظار بازگشت بورس به مسیر اصلی بودند ناامید شوند.


بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز هفته کاری گذشته را با روند منفی آغاز کرد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۲۲ هزار و ۲۸۰ واحد در پله یک میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۸۳ واحد ایستاد و ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۸۹۱ هزار میلیارد ریال رسید.


بازار سرمایه دومین روزکاری را نیز در مدار نزولی پی گرفت به گونه‌ای که در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۱۰ هزار و ۴۲۱ واحد در رقم یک میلیون و ۴۵۵ هزار و ۶۱۰ واحد متوقف شد. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۸۴۹ هزار میلیارد تومان رسید.


برخلاف دو روز نخست روز دوشنبه بورس در ساعات ابتدایی روند رو به رشد به خود گرفت هر چند با نزدیک شدن به پایان بازار حجم عرضه‌ها بیشتر شد اما در نهایت در پایان معاملات شاخص کل توانست افزایش ۱۸۸۳ واحدی را ثبت کند و در پله یک میلیون و ۴۵۷ هزار و ۴۹۵ واحد قرار گیرد. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۸۵۶ هزار میلیارد تومان رسید.




بیشتر بخوانید:


دولت از بازار سرمایه حمایت می‌کند




روز سه‌شنبه بازار سرمایه به روند نزولی خود بازگشت به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با ریزش ۳۸۷۷۲ واحد به رقم یک میلیون و ۴۱۸ هزار و ۷۲۱ واحد اُفت کرد در این روز ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسید.


روز چهارشنبه که به عنوان آخرین روز کاری بورس محسوب می شود روند ریزشی شاخص ادامه داشت، به گونه‌ای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با ریزش ۲۱۲۳۶ واحد مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را از دست داد و به رقم یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۴۶ واحد رسید. ارزش شرکت‌های بورسی امروز به بیش از ۵ میلیون و ۶۱۴ هزار میلیارد تومان رسید.


عواملی که بورس را منفی کرد


فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با آنا درباره آخرین وضعیت بورس می‌گوید «گمانه‌زنی‌ها در رابطه با کاهش نرخ ارز یکی از دلایل اُفت شاخص بورس طی هفته‌ای که گذشت بود و همان‌طور که شاهد بودیم نرخ دلار از کانال۲۸ هزار تومان به کانال ۲۷ هزار تومان کاهش یافت و شاید کمتر هم شود».


وی می‌افزاید «نکته تاثیرگذار دیگر افزایش نسبی نرخ بهره به دنبال عملیات بازار باز و انتشار روزانه اوراق به صورتی که ۵۰ درصد از حجم معاملات روزانه را در بر می‌گیرد بود که حجم قابل توجهی از نقدینگی را متوجه بازارسازان و بازارگردان‌هایی می‌کند که ناچارند در بازار اولیه یا ثانویه به صورت دستوری یا از پیش تعیین شده این اوراق را خریداری کنند و خلاء نقدینگی به همین واسطه به وجود می‌آید».


آقابزرگی بیان می‌کند «پرداختن به موضوع کسری بودجه دولت به انحای مختلف از جمله انتشار اوراق یا اصلاحاتی در نظام و قوانین مالیاتی در جهت تامین کسری بودجه، جابه‌جایی‌هایی که در حال صورت گرفتن است و توام شدن آن با تغییرات در ریاست بانک مرکزی و سازمان بورس همه در فضایی است که به مرور زمان انتظارات از بازدهی‌های مثل سال ۹۸ و اوایل ۹۹ که متوسط ۱۸۸ و ۱۵۵ درصد بود را با بازدهی ۶ تا ۷ درصدی از ابتدای سال رضایت بخش نمی‌داند».


کارشناس بازار سرمایه معتقد است «هرچند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاشیه سود اکثر شرکت‌ها و صنایع رو به رشد بوده اما به منزله افزایش قیمت تلقی نمی‌شود، P/E شرکت‌ها در حال اصلاح و جذاب تر شدن است و به همین دلیل تا پایان سال نمی توان مدلی را ترسیم کرد که سطح قیمت‌ها رو به کاهش خواهد بود».


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب