از برنامهریزی برای آموزش حضوری دانشجویان تا حضور حاشیهساز رئیسجمهور در دانشگاه
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ در هفته سوم مهرماه موضوع زمان آغاز آموزشهای حضوری در دانشگاهها بحثبرانگیز شد که هر یک از مسئولان توضیحات مربوطه در این زمینه را ارائه دادند تا ابهامات دانشجویان در این زمینه برطرف شود.
البته در این هفته اخبار متنوعی در حوزه دانشگاهی در رسانه مختلف منتشر شده که در ادامه به اهم این اخبار اشاره میشود.
مشخص شدن زمان شروع آموزشهای حضوری
در هفته سپریشده به یکباره محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم در سخنان زمان بازگشایی دانشگاهها را اعلام کرد. به گفته وی؛ بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهرماه و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبان ماه بهصورت حضوری در کلاسهای درس حضور خواهند داشت.
پیش از این اظهارنظر وزیر علوم معاون آموزشی وی یک هفته به دانشگاهیان فرصت تزریق واکسن داده بود. علی خاکیصدیق در نامهای به روسای دانشگاههای کشور اعلام کرد نظر ستاد ملی کرونا ازسرگیری آموزش حضوری در دانشگاهها است.
خاکی صدیق در این نامه نوشته است که همه دانشگاهیانی که تاکنون موفق به واکسیناسیون نشدهاند باید ظرف هفته جاری بهعنوان «وظیفه سازمانی و تکلیف اجتماعی» برای تزریق واکسن اقدام کنند.
خاکی صدیق پس از اینکه وزیر علوم زمان بازگشایی دانشگاهها را اعلام کرد، شرط ازسرگیری آموزش حضوری را تزریق دو دز واکسن عنوان میکند. به گفته وی؛ اعلام تاریخ آموزش حضوری دانشجویان از ۱۵ مهر برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ۱۵ آبان برای دانشجویان کارشناسی، بهمنزله الزام آموزش حضوری نیست. بلکه دانشگاهها از این تاریخ میتوانند در جهت بازگشایی برنامهریزی کنند.
خاکی صدیق همچنین بیان میکند: «تا موقعی که دانشجویان دو دُز واکسن را نزده باشند، حضورشان در دانشگاهها مشروط است و تزریق دو دُز واکسن برای حضور در دانشگاهها اجباری است و دانشجویانی که واکسن نزنند نمیتوانند بهصورت حضوری در محیط دانشگاه حاضر شوند. دانشجویان برای حضور در کلاسهای آموزشی باید حتماً کارت تزریق دو دُز واکسن را داشته باشند.»
بر اساس اعلام معاون آموزش وزارت علوم؛ «بازگشایی حضوری دانشگاهها، بهصورت مشروط است و دانشگاههایی که بتوانند سازوکارهای لازم و پروتکلهای بهداشتی را اجرایی کنند، باید این مصوبه را اجرایی کنند ولی تمامی دانشگاهها نمیتوانند به دلیل مسائل لازم برای هماهنگی خوابگاهها و غیره، آموزش حضوری خود را آغاز کنند.»
بیشتر بخوانید:
چگونگی بازگشایی دانشگاه آزاد اسلامی/ حفظ سلامت دانشجویان مهمترین اولویت است
آیا شیوه برگزاری آزمون دکتری تغییر میکند؟
لزوم رفع ابهامات کنکور ۱۴۰۲/ آیا آییننامهها و شیوهنامهها تدوین میشوند؟
تشکیل ستاد اجرایی ازسرگیری بازگشایی کامل دانشگاهها
در ادامه برای اینکه به نگرانی دانشجویان و خانوادههای پاسخ مناسبی داده، مسئولان تصمیم میگیرند که ستاد اجرایی ازسرگیری بازگشایی کامل دانشگاهها در سازمان امور دانشجویان تشکیل دهند. به گفته هاشم داداش پور، سرپرست سازمان امور دانشجویان؛ اصل بازگشایی دانشگاهها و بازگشایی تدریجی و پلکانی یک اولویت است و تلاش مدیران سازمان امور دانشجویان و معاونان دانشجویی این است که این بازگشایی با کمترین مشکل مواجه شود و محیطی کاملاً مناسب برای دانشجویان فراهم شود.
بر این اساس در ستاد اجرایی بازگشایی دانشگاهها در سازمان امور دانشجویان کمیتههای تخصصی در زمینه تغذیه، خوابگاه، مشاوره و روانشناسی، ورزش و تربیتبدنی تصمیمگیری میکنند و با اخذ نظرات معاونتهای دانشجویی دانشگاهها، یک سیاست واحد را تدوین و ابلاغ خواهند کرد.
بر اساس اعلام داداش پور؛ همه دانشگاهها از نظر شرایط جغرافیایی، رنگبندی شیوع کرونا، امکانات و تعداد دانشجو در وضعیت یکسانی نیستند و طبیعی است بخشی از برنامهریزیها به استانها واگذار شود تا شیوه بازگشایی دانشگاههای منطقه خود را تعیین کنند.
حضور رئیسجمهوری در دانشگاه تهران
یکی از مهمترین اخبار هفته جاری در حوزه دانشگاه، حضور حجتالاسلام ابراهیم رئیسی در دانشگاه تهران است. حضور رئیسجمهوری در دانشگاه تهران البته با حواشی همراه شد یکی از این حواشی مربوط به عدم سخنرانی نماینده تشکلهای دانشجویی در مراسم بازگشایی دانشگاه بود که حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به اعتراض دانشجویان در این زمینه میگوید: قبل از این با تشکلها جلسه داشتیم و بعد از این نیز جلسه خواهیم داشت، ما مشکلی برای حضور در تشکلها نداریم.
برخی دانشجویان که این مراسم توانستند خود را به رئیسجمهوری نزدیک کنند درباره نگرانی خود از اوضاع کشور سخن گفتند که حجت الاسلام رئیسی در پاسخ به آنها عنوان میکند: «به مهاجرت فکر نکنید، انشاءالله مشکلات شما با کمک دولت و نقشآفرینی دانشگاهها حل خواهد شد.»
لغو محدودیت انتخاب واحد برای دانشجویان مشروطی
در هفته سپریشده تکلیف انتخاب واحد دانشجویان مشروطی نیز مشخص شد. خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در بخشنامهای به رؤسای دانشگاهها اعلام میکند: مشروطی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ منجر به محدودیت تعداد واحدهای انتخابی دانشجو در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱_۱۴۰۰ نخواهد شد.
همچنین در ذیل این بخشنامه؛ زمان مجاز فراغت از تحصیل آن عده از دانشجویانی که در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ آخرین نیم سال تحصیلی خود را میگذرانند و در آزمون ورودی مقاطع بالاتر پذیرفته شدهاند، تا تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰ تمدید شد.
تکمیل ظرفیت برای کنکور ارشد پزشکی برگزار میشود؟
بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور، تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۰، منوط به طی مراحل مربوطه و موافقت شورای سـنجش و پـذیرش است.
قرار است اطلاعرسانیهای لازم درباره اجرا یا عدم اجرای تکمیل ظرفیت کنکور ارشد پزشکی نیمه دوم آبان ماه از سامانه اینترنتی مرکز سـنجش آموزش پزشکی کشور صورت خواهد بود.
لغو ممنوعیت حضور پزشک سربازان در آزمون دستیاری پزشکی
در این هفته دیوان عدالت اداری با صدور حکمی ممنوعیت شرکت سربازها در چهل و نهمین آزمون دستیار تخصصی را لغو کرد. دانشجویان و هنرجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی اگر در حین تحصیل به سن خدمت وظیفه عمومی برسند، تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه میدهند، از اعزام به خدمت زیر پرچم معاف خواهند بود.
فعال شدن اینترنت رایگان دانشجویان و اساتید
همراه اول اعلام کرد بستههای ششماهه ۶۰ گیگابایت ویژه اساتید حوزه و دانشگاه، ۴۰ گیگابایت ویژه معلمان و ۳۰ گیگابایت ویژه دانشجویان و طلاب مطابق لیست ارسالی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (افرادی که در سامانه ICTGifts ثبتنام کردهاند)، فعال شده است.
هنگام فعال شدن بسته نیز این موضوع از طریق ارسال پیامک به اطلاع افراد خواهد رسید.
آغاز ثبتنام وامهای دانشجویی از اواخر مهرماه
زمان ثبتنام وامهای دانشجویی همواره برای دانشجویان از اهمیت ویژهای برخوردار است. به گفته ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم؛ بازه زمانی ثبتنام وامهای دانشجویی اواخر مهرماه اعلام خواهد شد.
مطیعی همچنین میگوید: هنوز در خصوص میزان اعتبار وامهای دانشجویی سال تحصیلی جدید تصمیمگیری نشده ولی نسبت به سال تحصیلی قبل سقف وامهای دانشجویی را ۳۰ درصد افزایش دادهایم.
چه خبر از دانشگاه آزاد اسلامی؟
در هفته جاری دستورالعمل بازگشت به تحصیل پذیرفتهشدگان بازمانده از تحصیل دانشگاه آزاد ابلاغ شد. معصومه طباطبایی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «بازگشت به تحصیل پذیرفتهشدگان و دانشجویان بازمانده از تحصیل رشتههای غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها ابلاغ کرد.
بر اساس این دستورالعمل، ادامه تحصیل پذیرفتهشدگان و دانشجویان رشتههای غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که به دلایل مختلف از ادامه تحصیل باز ماندهاند از جمله ترک تحصیل کرده، عدم مراجعه داشته یا در صورت قبولی ثبتنام نکردهاند یا انصراف دادهاند، در صورت مراجعه از تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۰ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ با ثبت مرخصی بدون احتساب در سنوات در نیمسال یا نیمسالهای عدم مراجعه، بلامانع است.
این دستورالعمل شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی که فقط پایاننامه و رساله آنها باقی مانده، نمیشود. برای این دانشجویان برابر ضوابط و مقررات آموزشی و با رعایت قوانین نظام وظیفه (در خصوص آقایان) تصمیمگیری میشود.
نحوه ازسرگیری آموزشهای حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی
از آنجایی که زمان بازگشت دانشجویان به کلاسهای در هفته جاری بسیار بحثبرانگیز شد مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه خود را برای آموزشهای حضوری اعلام کردند. به گفته احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شد به همین دلیل ازسرگیری آموزش حضوری با اعلام رسمی این ستاد صورت میگیرد.
البته قرار است آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داشته باشد. بر اساس اعلام سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه؛ «هنوز درباره میزان آموزشهای مجازی تصمیمگیری نشده است ولی بهزودی در این باره تصمیمگیری خواهیم کرد و به اطلاع دانشجویان میرسانیم.»
اعلام زمان ثبتنام نقلوانتقال نیمسال دوم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
زمان ثبتنام نقلوانتقال نیمسال دوم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در این هفته اعلام شد. به گفته مهران صلواتی، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی؛ ثبتنام درخواست انتقالی و میهمانی دانشجویان در نیمسال دوم تحصیلی از اول تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۰ انجام میشود.
دانشجویان برای ثبت درخواست نقلوانتقال در نیمسال دوم باید به سایت منادا monada.iau.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ