شالچی: مهارتهای تضمین کننده موفقیت؛ شاه کلید افزایش انگیزه در بین نسل جوان
وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره سیاستگذاریهای مناسب برای احیای انگیزه نسل جوان (زد) در راستای تمرکز بر انجام فعالیتهای پژوهشی، اظهار کرد: ایجاد انگیزه تحقیق و پژوهش در نسل جوان از چند طریق قابل اجراست.
وی با بیان اینکه بازنگری در آموزش رسمی در شیوهها، برنامه درسی و واحدها یکی از معیارهای ارتقای انگیزه پژوهش در نسل امروزی است، تاکید کرد: تحقق این موضوع به دانشجو احساس همخوانی واحدهای درسی با مهارت حرفهای میدهد که میتوان آن را در علوم انسانی زودتر تجربه کرد. یعنی، دانشجویی که در رشتههای انسان شناسی، ادبیات و روان شناسی تحصیل میکند بیشتر با مسائل واقعی زندگی مواجهه میشود؛ چرا که حیات اجتماعی و اقتصادی موضوع این دانش هاست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: هرچه بیشتر دانشجویان را با بومی کردن و بروزسازی برنامههای رسمی درگیر مسائل اجتماعی کنیم علاقه مندی به پژوهش افزایش مییابد.
شالچی اضافه کرد: مسئله دوم برای کمک به ارتقای انگیزه پژوهش در بین نسل جوان این است که در حین حیات دانشگاهی علاوه بر دانشی که آموخته میشود آموختن مهارتهایی را برای تضمین موفقیت آنها در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: خیلی اوقات، برخی مهارتها در موفقیت شغلی مانند کار جمعی و گروهی یا افزایش سرمایه اجتماعی دانشجویان بیشتر از دانشها موثر هستند که سعی داریم این بخش را جدی دنبال کرده تا تجربه زندگی دانشگاهی را به محلی پرنشاط همراه با پویایی تبدیل کنیم، هرچه بیشتر در این راه قدم برداریم از بی انگیزگی دانشجویان کاسته میشود.
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، سعی شده تا پردیسهای دانشگاهی محیط زندهای باشند که نه فقط متون و کتاب ها، بلکه انواع فعالیتهای علمی و فرهنگی هم مورد بحث قرار بگیرند؛ بنابراین حرکت جدی در این مسیر ضروری است که شتابانتر تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام/