دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1400 - 18:37
وزیر علوم:

آمار و تبعات خروج نخبگان برای کشور بسیار سنگین است

وزیر علوم با بیان اینکه به جای فرار مغزها باید از جمله مهاجرت ژن‌ها استفاده کنیم چراکه خمیر مایه نخبگی ژنتیک است، گفت: آمار و تبعات خروج نخبگان برای کشور بسیار سنگین است.
کد خبر : 614288
زلفی گل



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در مراسم تودیع رئیس سابق و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبائی که بعدازظهر امروز ۴شنبه ۲۱ مهرماه برگزار شد، با اشاره به اینکه تغییر و تحولات در جابه‌جایی مدیران امری طبیعی است، گفت: همیشه تغییر در راستای بهبود و ایجاد انرژی جدید است، مدیریت‌ها جابه‌جا می‌شوند اما اهداف ثابت هستند.


وی افزود: خداوند را باید شکر گفت چراکه امروزه شاهد بروز و ظهور دانشگاه‌هایی در کشور هستیم که از حیث کاربردی و منابع فکری پیشرفت خوبی داشتنه‌اند، چند سال گذشته از دانشگاه علامه طباطبائی بازدید داشتم امروز که به این دانشگاه وارد شدم فضای کالبدی و تغییرات آن غیرقابل باور بود از مسجد گرفته تا ساختمان‌ها و کتابخانه وغیره که نشان‌دهنده این است که در این سال‌ها اتفاقات بزرگی در این دانشگاه افتاده است، خداوند به هر کسی توفیق خدمت به مردم را نمی‌دهد و باید ظرفیت آن را نیز در خود داشته باشیم.


زلفی گل در ادامه خاطرنشان کرد: در جامعه دانشگاهی باید از حسد به دور بود چراکه مشکل‌ساز است، روحیه کارتیمی را در خود ایجاد کرده و از پتانسیل‌ها استفاده کنیم، دانشگاه علامه طباطبائی این توانایی را دارد که دست دانشگاه‌های دیگر در حوزه علوم انسانی را بگیرد و به رشد برساند، در بحث علوم انسانی این دانشگاه مرجعیت علمی پیدا کرده و باید آن را حفظ کند و ارتقا داده شود.


وزیر علوم با اشاره به اینکه باید وحدت و دوستی را سرلوحه کار قرار خود قرار دهیم، بیان کرد: مدیری که به خوبی وظایف خود را انجام نمی‌دهد باید عذر او را خواست، سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب باید افزوده شده و وحدت ارتقا یابد در غیر این صورت مدیریت موفقی نخواهیم داشت. در دانشگاه‌ها باید صدای همه تفکرات شنیده شود. به اندازه آرزو و هدف تلاش کنید یا به اندازه تلاش خود آرزو کنید، آرزو داشتن برای مدیر سمت و سوی او را مشخص می‌کند.



زلفی‌گل در ادامه اظهار کرد: دانشگاه‌ها وظیفه دارند نسلی عاقل‌تر، حکیم‌تر از خود را تحویل جامعه دهند تا کشور به رشد برسد. رسیدن به مرجعیت علمی و تلاش در جهت رفع نیاز جامعه از وظایف اصلی دانشگاه‌ها است. آمار و تبعات خروج نخبگان برای کشور بسیار سنگین است. به جای فرار مغزها باید از جمله مهاجرت ژن‌ها استفاده کنیم چراکه خمیر مایه نخبگی ژنتیک است،برای حفظ نخبگان باید در راستای اشتغال‌زایی برنام‌ریزی شود. دانشگاه‌ها مغز جامعه هستند و هدایت جامعه توسط آن‌ها انجام می‌شود.

انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب