دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1400 - 21:12
سلیمی:

حوزه علوم انسانی سبب تکامل عقلایی جامعه می‌شود

رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در دانشگاه‌ها به خصوص در حوزه علوم انسانی باید سرمایه‌گزاری‌ بیشر شود، گفت: این حوزه سبب تکامل عقلایی جامعه شده که با تکیه بر آن آرمان‌های بزرگ به واقعیت تبدیل می‌شود.
کد خبر : 614279
سلیمی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین سلیمی، رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی در مراسم تودیع رئیس سابق و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبائی که بعدازظهر امروز ۴شنبه ۲۱ مهرماه برگزار شد، با اشاره به اینکه این دانشگاه پایگاه نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی است، گفت: در طول چند سال گذشته ۲۵۰ کرسی نظریه‌پردازی برگزار شده که ۱۰ کرسی آن متعلق به اساتید این دانشگاه است.


وی افزود: دنیا و تاریخ را هرگونه بنگری و تفسیر کنی جامعه نیز به همان مسیر می‌رود، اگر دنیا را عرصه تکاملی جامعه بشر بدانیم کشور پیشرفت خواهد کرد، در دانشگاه‌ها به خصوص در حوزه علوم انسانی باید سرمایه‌گزاری‌ها بیشتر شوند، حوزه‌های پزشکی، مهندسی وغیره در جامعه نیاز هستند اما چیزی که سبب تکامل عقلایی جامعه می‌شود حوزه علوم انسانی است که با تکیه بر آن آرمان‌های بزرگ به واقعیت تبدیل می‌شود. بشر یک نیاز اساسی به دانستن و پیشرفت کردن دارد و نباید دانشگاه‌ها را از آن خالی کرد.


رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه اسلامی شدن دانشگاه‌ها همانند چتر وسیعی است که اندیشه‌های سودمند بشر را گرد هم می‌آورد، خاطرنشان کرد: برطبق فرمایش آیت‌الله جوادآملی «علمی که علم باشد اسلامی است چون شکافنده آیات الهی در جهان است.» باید دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی بروند که البته گام‌هایی در این راستا برداشته شده اما نباید دانشگاه‌ها را صرفا محدود به اشتغال‌زایی کرد چراکه معرفت از آن می‌جوشد و اندیشه‌ها در این محیط بارور می‌شوند.


وی دغدغه روسای سابق دانشگاه علامه طباطبائی را وجود روحیه کار تیمی دانست و گفت: در ابتدای قبول این مسئولیت لازم بود که نهادهای به سر انجام نرسیده با روحیه کارتیمی و همکاری‌ بخش‌های مختلف دانشگاه به نتیجه برسند، دانشکده‌های تربیت بدنی، الهیات، ریاضی و آمار و ارتباطات فقط بروی کاغذ بودند و باید ساختمان آن‌ها ساخته می‌شد، در گام بعدی کتاب‌خانه، مسجد و موزه تاسیس شدند، دفتر نهاد رهبری دانشگاه فقط یک اتاق بود که توسعه داده شد، امروز خوشبختانه دانشگاه تمام مبانی اصلی را دارد.


سلیمی افزود: مراکز رشد دانشگاه علامه طباطبائی در درون دانشکده‌ها جز موفق‌ترین مراکز در کشور هستند، این دانشگاه در طول این سال‌ها با ۶۰ کشور ارتباط داشته و در ۴ کشور دنیا دفتر دارد که سال گذشته به‌عنوان دانشگاه برتر در حوزه بین‌الملل معرفی شده است، تعداد مقالات فارسی چاپ شده نسبت ۸ سال گذشته ۲ برابر و مقالات خارجی ۴ برابر رشد داشته است.


وی در ادامه بیان کرد: برطبق بیانات مقام معظم رهبری در ۴ سال گذشته شاخص یک دانشگاه خوب علم نافع بود که این دانشگاه به سرعت در این زمینه وارد شد و همه دانشجویان آموزش‌های مهارتی دیده، مدرک گرفته و وارد بازار کار می‌شوند، شاخص دیگر فعالیت‌های اسلامی دانشجویان بود که در سوابق این دانشگاه فعالیت‌هایی از جمله اردوهای جهادی، راهیان نور، پیاده‌روی اربعین و اعتکاف وغیره وجود دارد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب