همگرایی ایران و هند مانع افراطگرایی میشود
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در هند در نشست تخصصی «مطالعات میراث مشترک ایران و هند» که در مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاهها برگزار شد، گفت: بدون درک عالمانه و پژوهش محور نمیشود تعاملات مناسبی در حوزه روابط ایران و هند پیریزی کرد. یکی از چالشهای عمده در روابط میان دو کشور غلبه رویکردهای گذشته و بیتوجهی به فرصتها و ظرفیتهای موجود برای آینده است.
وی افزود: ما اغلب به بازسرایی خاطرات گذشته میپردازیم، ولی درک درستی از تعاملات آینده نداریم. میراث مشترک ایران و هند در لابهلای ورقههای خاک خورده و کنج پستوها وجود دارد و به احیای مناسبات در دوره معاصر فکر نمیشود.
رایزن فرهنگی ایران در هند عنوان کرد: در هند معاصر درک گذشته از میراث هند و ایران وجود ندارد و آنچه از زبانشناسی و ... در ایران وجود دارد، در هند نیست. این کشور در سالهای اخیر تحولات زیادی در حوزههای مختلف پشت سر گذاشته و باعث شده است در برخی از حوزهها ازجمله اسلامی و تاریخی مغایرتهایی میان فرهنگهای ایرانی و هندی بهوجود آید.
ربانی گفت: اگر ترکیه توانسته است از فرصت فرهنگی مولانا و وجود قونیه برای گسترش گردشگری استفاده کند، ایران نیز میتواند در بهرهبرداری از عناصر تاریخی و فرهنگی تعامل مناسبی برای توسعه روابط با هند داشته باشد.
وی تصریح کرد: میراث مشترک ایران و هند میتواند باعث همگرایی دو جامعه شود و مقابل افراطگرایی نوعی وابستگی و همبستگی ایجاد کند. حفظ و گسترش این باور میتواند مجموعهای از فرصتها را برای توسعه و تعاملات مشترک شکل دهد.
رایزن فرهنگی ایران در هند گفت: هند دومین مرکز تجمع شیعه است و هر چند امروزه تشبع در هند گرایشات عامیانه دارد، ولی اصلیترین تعلقات میان فرهنگ ایران و هند را تشکیل میدهد
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/