مثلث ناکارآمدی انگلیس؛ بحران بنزین، کالاهای اساسی و کرونا/ بزرگترین شکست آنگلوساکسونها در تاریخ مبارزه با پاندمی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از روزنامه گاردین، یک گروه فراحزبی از قانونگذاران انگلیسی در گزارشی به تجزیهوتحلیل سیاست دولت بوریس جانسون نخستوزیر در مقابله با شیوع ویروس کرونا از ابتدای همهگیری پرداخته و به این نتیجه رسیده است که شکست انگلیس در مقابله با بیماری کووید-۱۹ چه از بابت مرگومیر و چه از نظر تبعات اقتصادی در تاریخ این کشور کمنظیر بوده است.
این گزارش تصریح دارد که دولت در راهاندازی و مدیریت ساختاری کارآمد برای ردیابی شیوع بیماری و انجام آزمایش کرونا در کشور کاملاً شکست خورد. چنین سیستمی میتوانست از گسترش ویروس جلوگیری کند و در ادامه به مصونیت کلی جامعه در مقابل این بیماری ختم شود.
وزرای کابینه انگلیس متهم به علمگریزی شدند
بر اساس این گزارش ۱۵۱ صفحهای که روز سهشنبه منتشر شد انگلیس به همراه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی مرتکب خطایی جدی در برخورد اولیه با گسترش ویروس کرونا شدند.
گزارش پارلمان انگلیس که بر اساس شواهد و اسناد موجود و نیز اظهارات ۵۰ مشاور برجسته در زمینه سیاستگذاری علمی و بهداشتی به دولتمردان تهیهشده است در ادامه، از سیاستی که کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا در مهار کرونا کردند دفاع میکند.
این گزارش سؤالی مهم را مطرح میکند که چرا کارشناسان بینالمللی بخشی از فرایند مشاوره علمی انگلستان نبودهاند و بر اساس کدام دلیل، اقداماتی که در سایر کشورها ازجمله کشوهای منطقه شرق و جنوب شرقی آسیا مؤثر بودند، بهعنوان یک اقدام احتیاطی در نظر گرفته نشد.
اگر تعطیلی عمومی کرونایی در ابتدای شیوع ویروس در انگلیس فقط یک هفته زودتر از زمانی که اعمالشد اعلامشده بود شمار کل تلفات کرونایی میتوانست به نصف کاهش یابد
البته وزارت بهداشت عمومی انگلستان به نمایندگان پارلمان گفته است که بهطور رسمی روش کره جنوبی در غلبه بر کرونا را مطالعه و رد کرده است. این ادعای وزارت بهداشت مد نظر نمایندگان پارلمان انگلیس قرار گرفت اما علیرغم درخواستهای مکرر هیچ مدرکی دال بر انجام این روند ارائه نشد.
گزارش این گروه فرا حزبی پارلمانی جان باختن بیش از ۱۳۸ هزار انگلیسی براثر کرونا را فاجعه و یکی از بالاترین آمارهای مرگومیر در جهان میداند.
قانونگذاران در گزارش خود گفتهاند "نهاد تصمیمگیر اوضاع اضطراری بهداشتی انگلیس" اولین بار در روز چهارم ژانویه ۲۰۲۰ برای بررسی نحوه برخورد با کرونا تشکیل جلسه داد اما نتوانست تا ۲۳ مارس همان سال تعطیلی عمومی اعلام کند و همین رویکرد غلط این بالاترین نهاد دولتی بهداشتی بود که به جان باختن خیل عظیمی از مردم کشور انجامید. این امر در حالی اتفاق افتاد که به زعم گاردین، انگلیس از بهترین تخصصهای موجود در سراسر جهان و سیستمی باز و دموکراتیک برای غلبه بر چالشهایی از این دست برخوردار است.
بیشتر بخوانید:
طبق یک تحقیق؛ بیش از ۲ میلیون نفر در انگلیس ماهها از علائم کرونا رنج میبرند
جزر و مد سیاست انگلیس در حوزه پزشکی و نظامی/ حقوق پرستاران انگلیسی فقط یک درصد اضافه شد!
گزارش نمایندگان پارلمان تأکید میکند که تعلل در تصمیمگیری برای اعمال تعطیلی عمومی کرونایی و همچنین فاصلهگذاری اجتماعی در هفتههای اول شیوع کرونا یکی از بزرگترین شکستهای تاریخ مبارزه با بیماریهای واگیردار کشور را رقم زد.
پروفسور "نیل فرگوسن" که یکی از اعضای گروه مشاوره علمی مواقع اضطراری دولت بود به کمیته علم و فناوری گفته است که اگر تعطیلی عمومی فقط یک هفته زودتر از زمانی که اعمالشد، اعلامشده بود شمار کل تلفات کرونایی میتوانست به نصف کاهش یابد.
"مت هنکوک" وزیر بهداشت سابق و نیز "دومینیک کامینگز" مشاور پیشین بوریس جانسون نیز بین کسانی بودند که شواهد و مستندات خود را به این کمیته ارائه دادند. بر اساس این گزارش یکی از جدیترین شکستهای اولیه در زمینه مقابله با کرونا فقدان اجماع و ضعف کارگروهی بین متخصصان بیماریهای عفونی و هیئتوزیران بود.
بخشی از این گزارش مهم به انتقاد از تصمیم دولت در بازگرداندن بیماران سالمند به خانه سالمندان بدون انجام تست کرونا میپردازد و میگوید همین غفلت باعث شد که بیماری بین قشر آسیبپذیر سالمندان بهشدت منتشر شود.
وزیران ارشد دولت جانسون تمایل داشتند که بدون توجه به توصیههای علمی متخصصان از خود نظریههای غیر کارشناسی ارائه دهند
این گزارش به انتقاد از نحوه عملکرد دولت در قبال محافظت از معلولین و اقلیتهای قومی در مقابل کرونا نیز پرداخته است.
نکته مهم این گزارش این است که "گرک کلارک" رئیس کمیته علم و فناوری ادعا در خصوص اینکه دولت به دنبال دستیابی به مصونیت عمومی جامعه از طریق گسترش کنترلشده بیماری بوده را رد کرد اما گفت که تعلل در اعلام تعطیلی همگانی به معنی تلاش برای مصونیت عمومی از طریق گسترش کنترلشده بیماری است.
انگلیسیها زخمخورده خودرأیی و خودنمایی مقامات بهداشتی دولت
کلارک اینگونه استدلال کرده است که رویکردی که دولت در هفتههای اول شیوع کرونا پیش گرفت، بیشتر به هلاک کردن مردم میانجامید زیرا اگر شما چشمانداز ایجاد واکسن را نداشته باشید، مردم برای مدت طولانی از دستورالعملهای قرنطینه اطاعت نکنند و از توانایی کافی برای آزمایش، ردیابی و جداسازی افراد برخوردار نباشید، کارتان به بلایی که هماکنون به سرتان آمده کشیده میشود.
پروفسور "تریش گرینهال" از دانشگاه آکسفورد نیز بر رابطه ضعیف و شکننده بین دولت و نهادهای مشاورهای علمی آن اشاره کرده و اینگونه استدلال میکند که وزیران ارشد دولت نیز تمایل داشتند بدون توجه به توصیههای علمی متخصصان از خود نظریههای غیر کارشناسی ارائه دهند که از نظر منطقی در تضاد با غلبه بر بحران پاندمی بودند.
در حمایت از عملکرد دولت، "جاناتان اشورث" وزیر بهداشت در سایه دولت جانسون نیز گفته است که گزارش ارائهشده توسط نمایندگان پارلمان مضر است.
بیشتر بخوانید:
آمار قربانیان کرونا در انگلیس ۱۵ درصد بیش از ارقام رسمی است
ترکیه ورود اتباع انگلیس را ممنوع کرد
در همین راستا، "هانا برادی" از "گروه خانوادههای داغدار کووید -۱۹ برای عدالت" نیز میگوید با عملکرد مناسب دولت در راهاندازی خط تولید واکسن از مرگ ۱۵۰ هزار نفر با موفقیت جلوگیری شد.
البته این گزارش برنامه تولید واکسن و تحقیقات برای پیشبرد درمان بیماران کرونایی را از نکات مثبت کار دولت انگلیس دانسته و میگوید که بخش مهم موفقیت واکسن آکسفورد/آسترازنکا به دلیل سرمایهگذاری بهموقع دولت در زمینه تحقیق و توسعه بود که درواقع در سال ۲۰۱۶ با تأسیس "شبکه واکسنهای انگلیس" شروع شده بود.
این گزارش قبل از آغاز تحقیقات عمومی مستقل در خصوص نحوه مدیریت شیوع کرونا توسط دولت که قرار است بوریس جانسون سال آینده شروع کند منتشرشده است.
این در حالی است که پنجمین قدرت اقتصادی دنیا هفتههاست که درگیر بحران کمبود سوخت و کالاهای اساسی است و گزارش اخیر پارلمان انگلیس، مهر تأییدی بر ناکارآمدی نظام مدیریتی این کشور در مواقع بحرانی به شمار میآید.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/