دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نحوه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی گران‌قیمت ابلاغ شد

معاون اول رئیس‌جمهور آئین نامه اجرایی نحوه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت ذیل بند خ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشهور به «قانون مالیات بر خانه‌های لوکس» را به وزارت خانه‌های اقتصاد، راه و شهرسازی،  صمت، کشور و دادگستری ابلاغ کرد.
کد خبر : 613192
خانه گران قیمت



به گزارش گرئه اقتصاد خبرگزاری آنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور آئین نامه اجرایی نحوه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی و ویلاهای گران‌قیمت ذیل بند خ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشهور به «قانون مالیات بر خانه‌های لوکس» را به وزارت خانه‌های اقتصاد، راه و شهرسازی، صمت، کشور و دادگستری ابلاغ کرد.


اخذ مالیات از خانه‌های لوکس در قانون بودجه سال ۹۹ و ۱۴۰۰ پیش بینی شده بود و مسئولان وقت در دولت دوازدهم بارها وعده دادن ایین نامه اجرایی آن را تدوین و ابلاغ خواهند کرد اما عمر دولت دوازدهم به پایان رسید و این آئین نامه ابلاغ نشد.


اینک معاون اول دولت سیزدهم ایین نامه اجرایی قانون مذکور را ابلاغ کرده است.


بر اساس این آئین نامه، کلیه واحدهای مسکونی اعم آپارتمان، مستغلات، ویلا و باغ ویلا که با احتساب عرصه و اعیان ارزش آنها بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات می‌شوند؛ ملاک در نوع ملک (مسکونی یا ویلایی بودن آن) چیزی است که در پروانه صادره این ملک ذکر شده باشد.


نرخ‌های مالیاتی خانه‌های لوکس به شرح زیر است:


تا ۱۰ میلیارد تومان، نرخ صفر


۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان، یک دهم درصد


۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان، ۲ دهم درصد


۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان، ۳ دهم درصد


۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان، ۴ دهم درصد


نسبت به مازاد بر ۶۰ میلیارد تومان، نیم درصد


برخی مواد این آئین نامه به این شرح است:


وزارت راه و شهرسازی (به عنوان متولی سامانه املاک و اسکان کشور)، وزارت صمت (به عنوان متولی سامانه املاک مستغلات کشور)، وزارت کشور (متولی سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف به ارائه اطلاعات املاک گران قیمت ظرف ۱۵ روز از زمان درخواست، به سازمان امور مالیاتی هستند.


در این آئین نامه، مدت زمان اتمام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان کشور که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است پایان آذر ۱۴۰۰ ذکر شده است.


ملاک قیمت املاک لوکس، ارزش روز آنهاست.


در املاک مشاعی، ابتدا ارزش کل ملک تعیین و سپس بر اساس قدرالسهم هر مالک، مالیات ستانده می‌شود.


خانه‌های لوکس در حال ساخت مشمول مالیات نیستند که بر این اساس، در حال ساخت بودن به معنی «پیش از زمان صدور گواهی پایان کار» است.


سقف زمانی سازمان امور مالیاتی برای محاسبه ارزش واحدهای مسکونی و ویلاهای گران قیمت، پایان آذر ماه امسال است؛ تا دو ماه پس از آن نیز می‌بایست مراتب احصا شده را به مالکان خانه‌های لوکس ابلاغ کند.


اگر مالکان خانه‌های لوکس تا پایان بهمن امسال مالیات متعلقه را پرداخت نکنند، سازمان امور مالیاتی می‌تواند رأسا اقدام به وصول آن کند.


سازمان ثبت اسناد از انتقال سند و جابه جایی واحدهای لوکس مشمول مالیات در صورت عدم پرداخت آن، ممانعت خواهد کرد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب