از تجاریسازی ۱۸ طرح تا جذب صنایع خلاق و اخذ مجوز قطعهسازی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مطابق تفاهمنامه همکاری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز رشد این دانشگاه، ابتدا مجوز اولیه و راهاندازی را از دانشگاه و وزارت علوم، دریافت میکنند، سپس براساس ۳۸ شاخص ارزیابی شده در سه سطح قرار میگیرند.
نتایج سطحبندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی با حضور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد به تأیید رسیده و مراکز رشد سطح یک و ۲ برای صدور مجوز به وزارت علوم معرفی میشوند.
بیشتر بخوانید:
پارک علم و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی راهاندازی میشود
تولید و عرضه دهها محصول فناور در مقیاس آزمایشگاهی با محور مرکز رشد
تولید ۲۱ محصول در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
تولید نانوپودرهای فلزی و غیرفلزی
بهتازگی در راستای حمایت و با توجه به ارزیابی و سطحبندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت همه مراکز رشد سطح یک و ۲ صادر شد و مراکز رشد اصفهان (دو مرکز رشد)، اراک، مشهد، واحد علوم و تحقیقات تهران، واحد تهران جنوب، ایلام، بجنورد، واحد تهران شمال، دزفول، زاهدان، نجفآباد، زنجان، ساری، قائمشهر، کرج، قوچان، اهواز، اردبیل، رودهن، سنندج، درود و الیگودرز موفق به اخذ مجوز فعالیت شدند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با رؤسای مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه فعالیت و استقرار هسته و واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان و دستاوردهای مراکز گفتوگو کرده است که در این شماره گفتوگو با مهدی هودگر رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول را پی میگیریم.
آنا: خلاصه ای از تاریخچه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و چگونگی راهاندازی آن بفرمایید.
هودگر: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول سال ۱۳۸۹ با پیگیری مدیران وقت این واحد دانشگاهی راهاندازی و سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد و به عنوان نخستین مرکز رشد اقماری پارک علم فناوری فناوری استان خوزستان فعالیت خود را آغاز کرد.
از ۲ هزار و ۵۰۰ طرح فناورانه ارسال شده به این مرکز حدود ۶۰ طرح تا سال ۹۷ پذیرش و ساماندهی شده و از سال ۹۷ با تغییر رویکرد در ساختار مرکز رشد با اضافه شدن یک ساختمان به مجموعه، بیلان کاری به اندازه ۶ سال قبل بوده بهطوریکه تاکنون بالای ۷۰۰ طرح فناورانه را دریافت کردهایم و بعد از گذراندن مراحل لازم حدود ۶۰ طرح مورد قبول واقع شدند که اکنون ۱۸ طرح مرحله تجاریسازی را انجام دادهاند و حدود هشت طرح هم دوره پیشرو و رشد را میگذرانند.
آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اکنون در چه سطحی موفق به اخذ مجوز شده و چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان و در چه حوزههایی در مرکز مستقر هستند؟
هودگر: با توجه به ارزیابی و سطحبندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت مرکز رشد واحد دزفول در سطح دو صادر شد.
با توجه به اشتغالزایی مستقیم بیش از ۷۰ نفر در مرکز رشد واحد دانشگاهی دزفول، دو تفاهمنامه با دو شتابدهنده کسب و کار در آینده نزدیک امضا خواهد شد.در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اکنون پنج شرکت داریم که محصول و خروجی آنها قابلیت دانشبنیان یک و دو را دارند و اکنون نیز فرآیند ثبت نام و گذراندن مراحل ممیزی دانشبنیان شدن را میگذرانند. احتمال دارد تا پایان امسال حداقل یکی از آنها مجوز دانشبنیانی خود را اخذ کند.
صدور مجوز قطعهسازی
آنا: سیاستها و برنامههای اجرایی فعلی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی دزفول چیست و اولویت اصلی را بر چه محوری قرار دادهاید؟
هودگر: در مرکز رشد واحد دزفول خدمات ارائه شده شامل منشیگری رایگان، در اختیار قراردادن فضای فعالیت برای شرکتها، مشاوره کسب و کار (بهصورت دورهای، برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه کسب و کار، برگزاری همایشها و جشنوارههای حوزه کارآفرینی و فراخوانهای جذب و پذیرش در دستور کار قرار گرفته است.
به دلیل اینکه زیر پوشش پارک علم و فناوری استان خوزستان نیز قرار داریم، منابع و تسهیلات مربوط به صندوق پژوهش و نوآوری به شرکتهای زیر پوشش تعلق میگیرد و شرکتها میتوانند با توجه به طرح توجیهی ایدهمحور، سرمایهگذاری تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان را برای دوره رشد استفاده کنند.
مجوز قطعهسازی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده و در کنار آن با توجه به همکاری که با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری داریم، جزء مبادی صنایع خلاق این معاونت هستیم و فرایند جذب صنایع خلاق در مرکز رشد انجام میشود. در کنار آن با توجه به تفاهمنامه منعقدشده با بنیاد برکت جزء مبادی جذب و پشتیبانی کسب و کار زودبازده قرار داریم.
آنا: چه برنامههایی برای چشمانداز مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول درنظرگرفته شده و نحوه تعامل با بخشهای درون و بروندانشگاهی مربوط به مرکز چگونه است؟
هودگر: موضوع طرح توسعه مرکز رشد با چند پلان درنظرگرفته شده که نخست طرح توسعه شهرک پارک علم و فناوری جزء فرآیندهای بلندمدت است و نیاز به اخذ مجوز ملی دارد و در کنار آن مذاکراتی برای راهاندازی کارخانه نوآوری گرفته شده و در حال تکمیل طرح توجیهی آن هستیم که اگر این اتفاق بیفتد، دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به قطب تحقیق و توسعه شهرکهای صنعتی دزفول خواهد شد.
پذیرش ۱۰ طرح از دو جشنواره کارآفرینی
آنا: محصولات و دستاوردهای شاخص مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول را تشریح کنید و بفرمایید حمایتهای مالی دیگر نهادها از مرکز رشد چگونه بوده است؟
هودگر: در دو جشنواره کارآفرینی برگزارشده حدود ۴۰ طرح دریافت و از میان آنها ۱۰ طرح پذیرفته و در حال تکمیل مراحل هستند. از محصولات و دستاوردهای شاخص که در سطح ملی صاحب امتیاز شدند، میتوان از «تخت هوشمند بیماربر» و «دستگاه غذادهی ماهیان» که بهصورت هوشمند انجام میشود و «دستگاه سهمنظوره کودپاش و بذرپاش با تکنولوژی سانتریفیوژ نام برد.
اکنون بومیسازی دستگاه نوار مغز در دستور کار مرکز رشد بوده که مراحل پایانی را میگذراند و آماده اخذ مجوز آزمایشگاه استاندارد و مجوز فروش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. سیستم فراخوان درمان در منزل هم که طرح برگزیده استارتآپ بین ۴۰۰ طرح بوده و چند طرح پژوهشی از شهرک صنعتی در اختیار داریم که در حال پیادهسازی هستند.
بیشتر بخوانید:
فعالیت ۱۷ هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان در مرکز رشد واحد قوچان
طراحی و ساخت کیت تشخیصی «کمپیلوباکتر» با قیمتی کمتر از یکدهم نمونههای خارجی
«فیلتر سلولزی هوا» چه قابلیتهایی دارد؟/ اختراعی جذاب برای سرمایهگذاران
اپلیکیشن تخصصی دانشکده علوم انسانی به بهرهبرداری رسید/ ساخت نرمافزار «داستان گویا» برای کودکان
آنا: اکنون نحوه تعامل شما با سراهای نوآوری، مراکز تحقیقاتی و دیگر بخشهای مربوط در دانشگاه چگونه است؟ و چه نوع حمایتهایی دارید؟
هودگر: با سازمانهای متعددی مانند آموزش و پرورش و شهرداری تفاهمنامهها به امضا رسیده، تفاهمنامه مشترکی نیز بین فرمانداری دزفول، اداره کار دزفول و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به امضا رسیده تا بر اساس آن بحث کارآفرینی در شهرستان سرعت بیشتری بگیرد.
با توجه به اشتغالزایی مستقیم بیش از ۷۰ نفر در مرکز رشد واحد دانشگاهی دزفول، دو تفاهمنامه با دو شتابدهنده کسب و کار در آینده نزدیک امضا خواهد شد که این تفاهنامهها با هدف پشتیبانی از طرحها و ایدههایی که در مرکز مستقر هستند، بوده و در این مسیر از ظرفیتهای شتابدهندهها بهره خواهیم گرفت.
آنا: و سخن پایانی...
هودگر: طرح استاد فناور که بخشنامه آن صادر شده طرح بسیار کارگشایی بوده که نیاز است بهطور کامل تبیین شود و اجرای آن سرعت بیشتری بگیرد تا اعضای هیئت علمی بتوانند در مسیر تولید ثروت از طریق دانش فعالیت کنند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/