با ۱۰ بوکسور به مسابقات جهانی اعزام میشویم/ برای کسب مدال باید هزینه کرد
علیرضا استکی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره شرایط تیم ملی بوکس در مسابقات قهرمانی جهان گفت: این رقابتها از اوایل آبانماه به میزبانی صربستان برگزار میشود و تیم ما هم اواخر مهر راهی این کشور میشود. در این رقابتها با ۱۰ بوکسور حضور خواهیم داشت. البته حضور یکی از بوکسورها قطعی نشده، چون از رده جوانان قرار است به بزرگسالان بیاید دنبال کارهای خروج از کشور او هستیم. شرایط تیم هم به نسبت خوب است. بعد از المپیک کار را شروع کردیم و دو هفته درگیر انتخابی بودیم، البته با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا انتخابی مثل سالهای گذشته نبود. بعد از انتخابی، دو هفته تمرین داشتیم و یک هفته هم به بوکسورها استراحت دادیم و الان هم دوباره تمرینات را آغاز کردیم.
بوکس ایران به لحاظ امکانات فاصله زیادی با مدعیان دارد
وی گفت: قبل از المپیک با توجه به حضور دو بوکسور المپیکی کشورمان و برنامههایی که داشتیم، کمی با افت روبهرو شدیم اما دوباره کار را شروع کردیم و الان هم خدا را شکر شرایط خوب است، در مسابقات جهانی با آمادگی حاضر میشویم، البته کار سختی پیشرو داریم. در تمامی این سالها هیچ زمانی بوکسورهای ما در مسابقات جهانی به مدال نرسیدهاند، در این رقابتها هم ما تلاش میکنیم بهترین خودمان باشیم. اما هیچ وقت بوکسورهای ایران جزء ۴ نفر برتر نبودند، البته در رده جوانان یک اتفاق تاریخی افتاد و دو بوکسور ایران در جمع ۸ نفر برتر جهان قرار گرفتهاند. بوکس ایران در چند سال اخیر به لحاظ فنی رشد قابل ملاحظهای داشته است، هر چند که همچنان با هشت تیم برتر دنیا که خودشان را ثابت کردهاند و جزء مدعیان محسوب میشوند فاصله زیادی داریم اما خوشبختانه در چند سال اخیر عملکرد بوکسورها در مسابقات مختلف نشان دادند که پیشرفت چشمگیری داشتهاند و حرف برای گفتن دارند. البته ما به لحاظ امکانات با تیمهای برتر دنیا خیلی فاصله داریم. امکاناتی که بوکسورهای مطرح دنیا از جمله قزاقها و ازبکها و... در اختیار دارند با امکانات ما قابل مقایسه نیست، حتی در تمرینات ما شاید بهتر از آنها باشیم اما در بحث امکانات خیلی متفاوتیم. بوکس ایران سالهاست با مشکلات و کمبودهای سخت افزاری و نرمافزاری روبهرو است.
وزیر ورزش باید رشتههای ورزشی را سطحبندی کند
سرمربی تیم ملی بوکس کشورمان گفت: با همه این مشکلات و چالشها اما ما در این چند سال با همه توان تلاش کردیم و بوکسور ما موفق شد دارنده مدال نقره جهان، نقره بازیهای آسیایی و برنز قهرمانی آسیا را شکست دهد. موسوی کار بزرگی انجام داد و امیدوارم روند موفقیت او ادامه داشته باشد. برای مسابقات جهانی این دوره ما با تیم جوان و نو به مسابقات اعزام میشویم. امیدواریم بتوانیم در این رقابتها هم بهترین عملکرد را داشته باشیم. اما واقعیت این است که بوکس نیاز به توجه دارد و ما اگر به دنبال مدال جهانی هستیم باید هزینه کنیم. من با سرمربی قزاقها صحبت میکردیم و او میگفت ما برای هر بوکسوری که قصد مدالآوری در میدان المپیک داشته باشد یک میلیون دلار هزینه میکنیم؛ این در حالی است که هزینه کل کاروان ورزشی ایران در این دوره از المپیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار بوده است! این نشان میدهد کشورهای دیگر برای کسب مدال واقعاً هزینه میکند و با برنامه پیش میروند. در حال حاضر ورزش برای کشورهای مختلف قطب اصلی تبلیغات محسوب میشود و به نوعی قدرت یک کشور را نشان میدهد چرا که در عرصه بینالمللی پرچمشان به اهتزاز درمیآید. اما در ایران شرایط کمی متفاوت است و به نظرم وزیر ورزش که از قهرمانان سابق بوده باید بین رشتههای ورزشی اولویتبندی کند. مثلا رشته فوتبال با توجه به علاقه مردم، کشتی با توجه به مدالآوری و ورزش اول کشور و همچنین سایر ورزشها در سطوح مختلف قرار بگیرند و پس از آن به سایر رشتهها هم رسیدگی شود تا این چرخه کارش را به خوبی ادامه دهد.
بیشتر بخوانید؛
برای حضور در مسابقات جهانی در برخی اوزان دستمان خالی است/ بوکس نیاز به توجه دارد
مشکل اصلی بوکسورهای ما نبود مسابقه تدارکاتی است
استکی با بیان اینکه بوکسورهای جوانی روی کار آمدهاند و به آنها میدان داده شده، عنوان کرد: ما الان بوکسورهایی در رینگ داریم که توانایی و قابلیتهای خوبی دارند و بسیار جوان و تازه نفس هم هستند. خدا را شکر ما به جوانان اعتماد کردیم و به آنها میدان دادیم. امیدوارم افرادی که بعدها روی کار میآیند قدر آن را بدانند و نگویند بوکس ایران خالی از جوانان است. ما الان بوکسورهایی داریم که به لحاظ فنی شرایط خوبی دارند و اول راه هم هستند. هدف اصلی ما مسابقات قهرمانی آسیاست که امیدوارم در آن مسابقه بتوانیم شاهد مدالآوری بوکسورهای ایران باشیم. در حال حاضر مهمترین مشکل ما نداشتن بازیهای تدارکاتی است، به لحاظ امکانات و تغذیه شرایط خوبی داریم اما مشکل اصلی نبود بازی تدارکاتی و بحث حقوق بوکسورهاست. البته حقوق میگیرند اما واقعا با ماهی ۲ تا ۳ میلیون یک ورزشکار نمیتواند کاری از پیش ببرد و دغدغه خیلی مسائل را دارد. در مورد نداشتن حریف تدارکاتی هم به بوکسورها همیشه میگویم فکر کنید با حریف قزاقی یا ازبکستانی بازی میکنید تا تصویرسازی کنند، اما واقعیت این است تا زمانی که بوکسورها با حریفان قدرتمند بازی نکنند و تنهشان به آنها نخورد نمیتوانند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند. در هر حال امیدوارم توجه به بوکس بیشتر از گذشته شود و ما شاهد موفقیت بوکسورهای ایران در عرصه آسیایی و بعد از آن جهانی باشیم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/