دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1400 - 12:45
گزارش آنا؛

بازارچه‌هایی که در دولت سیزدهم رونق گرفتند!

به باور کارشناسان، ایجاد بازارچه‌ها و گذرگاه‌های مرزی با کشورهای همسایه، از جمله دستاوردهای دپیلماسی همسایه‌محور است و افتتاح این بازارچه‌ها، موجب رونق تجارت و به دنبال آن افزایش رفاه می‌شود.
کد خبر : 612670
10917941_117.jpg

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با شروع دولت سیزدهم و پایان دولت روحانی، فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای منطقه آغاز شد و سیاست غرب محوری جای خود را به همسایه‌محوری داده است.


حجت‌الاسلام رئیسی به‌عنوان رئیس سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای آغاز فعالیتش، همسایگان و تقویت ارتباط با آن‌ها را مورد توجه قرار داده و بارها اعلام کرده که عزمی جدی برای بهبود و توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه دارد.


به باور کارشناسان، ایجاد گذرگاه‌های مرزی با کشورهای همسایه، از جمله دستاوردهای دپیلماسی همسایه‌محور است و افتتاح این بازارچه‌ها، موجب رونق تجارت و به دنبال آن افزایش رفاه می‌شود.


بازارچه‌هایی که در دولت سیزدهم رونق گرفتند!


در همین راستا، «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری طی روزهای گذشته در سخنانی ایجاد بازارچه‌های مرزی و مبادلات مرزنشینان را مورد اهمیت دانست و گفت: تبادلات مرزی مرزنشینان را در قالب یک بازار کاملاً قانونمند و سامان‌یافته بسیار سودمند می‌دانم. این تبادلات هم ایجاد اشتغال می‌کند و هم نحوه تجارت و دادوستد با کشورهای هم‌جوار را سامان می‌دهد و از قاچاق کالا جلوگیری می‌کند.




بیشتر بخوانید:


بازارچه‌های مرزی برای توسعه صادرات باید تقویت شوند


بازارچه‌های مرزی مهم‌تر از مرزهای رسمی هستند/ پاکستان تمایل زیادی به افزایش تبادلات تجاری با ایران دارد




دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی مناطق مرزی، سیاست ایجاد بازارچه‌های مرزی را اجرایی کرد؛ بر این اساس در چند سال گذشته در مناطق مختلف مرزی، تعداد از آن‌ها تأسیس و به سرپرست هر خانوار روستایی، یک دفترچه مرزی داده شد تا با آن چندین بار در ماه از این بازارچه‌ها کالا وارد کنند.


ملک فاضلی، عضو نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس با بیان اینکه با توسعه بازارچه‌های مرزی، آرامشی برای مرزنشینان به وجود می‌آید، گفته است: «اشتغال مرزی در مرز خاکی معمولاً در درون جمعیت منطقه محروم جا باز کرده و مردم فقیر منطقه می‌توانند سطح زندگی‌شان را با فعالیت‌های نزدیک مرز و تبادل کالا بهبود بخشند اما این مهم در حالی محقق می‌شود که امنیت تجارت و بستر فعالیت‌های قانونی برای مردم مرزنشین وجود داشته باشد. در این صورت اکثر مردم از همین راه امرار معاش کرده و زندگی خودشان را می‌گذراند».


همچنین یعقوب رضازاده، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این‌ باره معتقد است: «بهترین راه مقابله با تحریم‌ها و دورزدن تحریم‌ها این است که تجارت مرزی ۱۵ استان مرزی کشور که با ۱۶ کشور همسایه مرزی هستند را رونق و گسترش بدهیم».


به باور کارشناسان، برقراری امنیت پایدار در مرزها علاوه بر تجهیزات نظامی و نظارتی نیازمند ایجاد شغل پایدار و بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان است؛ تعطیلی بازارچه‌های مرزی سبب می‌شود، مردم مایحتاج خود را از راه‌های چون قاچاق سوخت و مواد مخدر تأمین کنند.


در همین راستا، معین‌الدین سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه دپیلماسی اولویت را ارتباط با کشورهای منطقه قرار داده است، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه در شرایط تحریمی می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی ایران را برطرف سازد و تا حدودی اثرات تحریم‌ را خنثی کند.


وی ادامه داد: بازارچه‌های مرزی مهم‌تر از مرزهای رسمی هستند و با بازگشایی این بازارچه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی مرزها، وضعیت معیشتی مردم مرزنشین رونق پیدا می‌کند.


نماینده مردم چابهار در مجلس افزود: این بازارچه‌های مرزی، خلأ اقتصادی موجود در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان را جبران می‌کنند، اما متأسفانه کمبودهای زیرساختی در برخی از گذرگاه‌های مرزی این استان باعث ایجاد مشکلات برای مرزنشینان شده است. (بیشتر بخوانید)


در پاسخ به این سؤال که بازارچه‌های مرزی در امنیت و اقتصاد مرزها چه نقشی دارند، باید گفت که توجه به بازارچه‌های مرزی می‌تواند نقش ویژه‌ای در رفاه، پیشرفت و توسعه اقتصادی نواحی مرزی، ایجاد فرصت‌های شغلی، استمرار و پایداری دوستی و تفاهم طرفین، تسریع همکاری‌های بیشتر بین نواحی مرزی شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب