دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1400 - 15:54

تغییر «لوگو» رسانه‌ها چه زمانی جواب می‌دهد؟/ رسانه موفق ذهن مخاطب را می‌خواند

کبیری یگانه کارشناس رسانه گفت: هویت بصری و لوگو موضوعی است که اگر بتوانیم در حوزه برندینگ آن را درست جا بیندازیم، موفق خواهیم شد. تغییر لوگو با هویت بصری و هویت ساختاری یک مجموعه رسانه ارتباط مستقیم دارد.
کد خبر : 612318
محمود کبیری یگانه



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، محمود کبیری یگانه کارشناس رسانه درباره تغییر لوگو و هویت بصری رسانه ها گفت: وقتی درباره تغییر لوگو صحبت می کنیم در واقع درباره تغییر هویت بصری یک رسانه صحبت می کنیم. این هویت بصری موضوعی است که اگر بتوانیم در حوزه برندینگ آن را درست جا بیندازیم موفق خواهیم شد. تغییر لوگو با هویت بصری و هویت ساختاری یک مجموعه رسانه ارتباط مستقیم دارد.


وی ادامه داد: تغییر لوگو با توجه به نیاز مخاطب و وضعیت اجتماع انجام می شود و رسانه می خواهد به دنبال مخاطب جدید برود و باید با توجه به شرایط جامعه هدف خود این کار را انجام دهد.در حال حاضر نیز برخی رسانه های مطرح دنیا چندین سال پس از آغاز به کار برای کارایی بهتر اقدام به تغییر لوگو و هویت بصری خود کرده اند که بسیار خوب جواب داده است.


این کارشناس رسانه همچنین افزود: رسانه ها برای بدست آوردن بازار مخاطب جدید تصمیم می گیرند که به سمت تغییر لوگو خودشان بروند و اگر درست انجام شود بازدهی خوبی هم در پی خواهد داشت.


وی درباره مزایا و معایب این کار نیز گفت: مزایای این کار این است که شما به بازار جدیدی دست پیدا می کنید و البته مخاطبین جدید. معایبش نیز این است که اگر شما نتوانید طراحی بصری را درست انجام دهید چون مخاطب شما باید وابسته باشد، شکست می خورید و این را می توان نقطه ضعف یا نقطه تهدید بزرگی دانست که در صورت اشتباه می تواند گریبان رسانه را بگیرد.


کبیری یگانه ادامه داد: یک اتفاقی در تغییر لوگوی رسانه ها در ایران افتاد و بانک مرکزی این کار را انجام داد و اتفاقا هم موفق بود و جواب خوبی هم حتی در سود سالیانه اش گرفت.


وی افزود: تغییر لوگو یکی از زیر مجموعه های ری برندینگ است. نوع نگارش لوگو بخشی از لوگو را تشکیل می دهد و مقدمه و موخره هم بخش دیگری از آن را. برای مثال اینکه رنگ پس زمینه شما نارنجی باشد یا طوسی باشد یا سفید باشد مسائل خیلی مهمی در تغییر لوگو است که می تواند جواب مثبتی هم بدهد.


وی درباره اینکه موفقیت طراحی لوگوی یک رسانه در گرو چیست؟ گفت: شناخت صحیح از مخاطب و مخاطب شناسی درست و ارتباط گرفتن با فرایند ذهنی که در اصطلاح به آن ذهن خوانی مخاطب می گویند.


کبیری یگانه همچنین بیان داشت: تغییر لوگوی یک رسانه ارتباط مستقیمی با محتوایی که در رسانه عرضه می شود دارد. واقعیت این است که مخاطب باید به رسانه اعتماد کند و اگر این هویت بصری و تغییر لوگو به درستی انجام نشود مخاطب به رسانه دیگر اعتماد نمی کند و این دو لازم و ملزوم همدیگر هستند.


وی در ادامه نیز گفت: صاحبان رسانه ها نباید از تغییر هویت بصری شان بترسند و باید خیلی شجاعانه و جدی به این حوزه ورود پیدا کنند و آن را انجام دهند. از آنجایی که نمی توان ایران را در این زمینه با سایر کشورهای دنیا قیاس کرد چون مردم شناسی و الگوی اجتماعی ما با آنها متفاوت است اما همانطور که گفتم بانک ملت نمونه بسیار قوی این موضوع بود.


این کارشناس رسانه افزود: برای مثال در سال ۸۴ صداوسیما بخش خبری ۲۰:۳۰ را راه اندازی کرد که در واقع یک نوع ری برندینگ در حوزه رسانه بود که سبک جدیدی را در رسانه پایه‌گذاری کرد و الان می بینیم که پرمخاطب‌ترین بخش خبری صداوسیما همین ۲۰:۳۰ است. تصمیم کلانی که انجام شد و نتیجه خوبی هم داشت.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب