در فضای مجازی «ول» باید به جنگ تحریف دشمن برویم
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، سید علیرضا آل داود، پژوهشگر فضای مجازی و رسانه با حضور در برنامه «تنگه احد» در مورد جهاد تببین ویژگی ها و روش های روشنگری موثرگفت: بهترین قشری که می تواند این تبیین و روشنگری و تفسیر صحیح را به جامعه بدهند دانشجویان و جوانان انقلابی هستند.
وی افزود: قرار گرفتن جهاد تبیین در کنار فضای مجازی در سخنان مقام معظم رهبری بیانگر اهمیت این فضا در نگاه ایشان است و وقتی حضرت آقا فرموند:« با جریان تحریف باید روبرو شد و مقابله کرد» یعنی مقابله با جریان تحریف معادل شکست تحریف و شکست تحریم ها است.
آل داود ادامه داد: حضرت آقا در سخنان خود در چند سال اخیر بر اهمیت فضای مجازی بارها تاکید کرده اند و فرمودند:« فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد» یعنی خود این فضا یک محیط زیست جدیدی را برای ما درست کرده که علاوه بر فرصت های بی نظیری که برایمان فراهم نموده، می تواند تهدیداتی بسیار خطرناکی داشته باشد.
پژوهشگر فضای مجازی و رسانه با بیان اینکه امروز دشمن جنگ شناختی، ترکیبی را بر ضد ما راه انداخته است که حضرت آقا در بیانیه گام دوم انقلاب برخی از مولفه های این جنگ اعم از اخبار دروغ، وارونه نمایی حقایق، پنهان کردن جلوه های امید بخش و ... را برای ما باز کرده اند گفت: در بحث عملیات روانی در فضای سایبر هدف احساسات و هیجانات مخاطب است ولی در بحث شناختی و ادراکی هدف تغییر نگرش ها است.
دشمنان به دنبال مایوس سازی مردم از آینده کشور است
آل داود با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند یکی از مهمترین برنامه های رسانه های صوتی، تصویری، اینترنتی دشمن مایوس سازی مردم، مسئولان و مدیران از آینده کشور است اذعان داشت: جنگ شناختی، ادراکی، ترکیبی در واقع با تحریف، سیاه نمایی ، نشر اخبار جعلی و دروغین تمام قوای ادراکی جامعه را بمباران اطلاعاتی می کند.
وی بیان داشت: بمباران اخبار منفی، یاس آور و جعلی منجر به یک اختلال روانشناختی و درماندگی آمیخته شده در افراد می شود که خطراتی را برای قشر نوجوانان ما در پی دارد و در نهایت منجر به تسلیم شدن آنها می شودو وقتی جوان و نوجوان ما تسلیم شد دچار سکون شده و در نهایت منزوی خواهد شد.
پژوهشگر فضای مجازی و رسانه تصریح کرد: در اجلاس حاکمیت اینترنت اتحادیه اروپا در سال 2019 به صراحت اعلام کردند که اخبار جعلی می تواند حکمرانی را از حاکمان یک کشور در سرزمین خودشان سلب کند.
جهاد تبیین عامل افزایش تاب آوری جامعه
وی ادامه داد: دشمنان آنقدر جوانان را با اخبار جعلی ،سیاه نمایی و تکنیک های شناختی نسبت به کشور خود بدبین می کنند تا تاب آوری جوانان پایین بیایید و تسلیم شوند پس جهاد تبیین باعث ارتقاء تاب آوری جامعه می شود.
دشمن با سرقت بیگ دیتا یا کلان داده ها ما را تحریف میکند
آل داود با اشاره به اینکه ارتقاء سواد رسانه ای و سواد مجازی لازم است ولی کافی نیست گفت: امروز جنگ شناختی، ادراکی در چند مرحله انجام می شود که یک مرحله آن سرقت بیگ دیتا یا کلان داده های یک کشور است و دشمن با استفاده از داده ها مخاطب را ذائقه سنجی و در نهایت تحریف می کند.
وی افزود: در این راستا باید با استفاده از علوم شناختی و علوم اجتماعی برای مخاطبان محتوایی مبتنی بر ارزش ها ، آداب و رسوم خودمان را تولید کنیم که بر ذائقه مخاطب سوار باشد و مخاطب آن را بپسندد.
پژوهشگر فضای مجازی و رسانه با بیان اینکه فضای مجازی ول باعث تحریف و تولید محتواهایی با هدف هویت زدایی جوانان در کشور شده است، بر لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت اصلی حاکمیت سایبری در کشور تاکید کرد و بیان داشت امروزه بیش از 30 کشور پیشرفته دنیا دارای این زیرساخت هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه همه پلتفرم هایی که منتقل کننده پیام هستند و متنی را منتقل می کنند دارای سه لایه متن، زیر متن، و فرا متن هستند بیان داشت: فرا متن در واقع همان مفهومی است که از متن دریافت می شود و به تعداد افراد دریافت کننده این مفهوم متفاوت است چرا که به نوع تربیت، محیط زیست، نوع نگرش ، جهان بینی و انگاره های ذهنی و ... افراد بستگی دارد.
منبع: رادیو گفتگو
انتهای پیام/
انتهای پیام/