دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
‌لواسانی:

طرح «پایش آزاد» متناظر با هر چالش، هدفی برای حل آن تدوین می‌کند

سیر تحولی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت دانشگاه مولد با عینیت بخشی فرمایش مقام معظم رهبری در «تولید، پشتیبانی‌ و مانع زدایی‌ها» تسریع می‌شود. مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح «پایش آزاد» به‌طور هدفمند به شناسایی و ارزیابی چالش‌های بخش‌های مختلف پرداخته و متناظر  با هر چالش هدفی برای حل آن تدوین می‌کند.
کد خبر : 612136
دکتر لواسانی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ لاله قلی‌پور- دانشگاه‌ها برای رسیدن به دانشگاه نسل سوم و چهارم به دنبال پژوهش هدفمند و مسئله‌محور هستند تا برای حل چالش‌های کشور، راهکار علمی و متقن داشته باشند و اگر محیط آکادمیک به دانشگاه حل مسئله تبدیل شود، بسیاری از مشکلات جامعه، قابل حل است.


دانشگاه آزاد اسلامی در طول این سال‌های متمادی برای اعتلای علم و فناوری کشور اقدامات خوبی انجام داده است همچنین در چند سال اخیر، رویکرد جدیدی را در دستور کار خود قرار داده و به دنبال رسیدن به دانشگاه کارآفرین، کارآمد و سرآمد است در این راستا راه‌اندازی سامانه پژوهشیار و اجرای طرح پایش آزاد که مخفف عبارت پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای است، گامی مهم برای دستیابی به دانشگاه مسئله‌محور و فناورانه محسوب می‌شود و در واقع اگر پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان کاربردی شود و به سمت حل مسائل منطقه، استان و کشور برود، طعم شیرین کاربرد علم در زندگی مردم و به‌خصوص دانشگاهیان، هویدا می‌شود.


در طرح پایش، چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی تبدیل شده است تا استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله را تعریف کنند و همچنین تعدادی از واحدهای پیش‌رو، برنامه‌های علمی مختلفی را بر اساس نیاز منطقه خود برعهده دارند و به کار پژوهشی مسئله‌محور می‌پردازند.


پایش آزاد بیش از ۴۰ برنامه علمی دارد که ۱۷ مورد آن مربوط به استان تهران می‌شود، در همین راستا گفت‌وگویی با علیرضا شهاب ‌لواسانی، مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا انجام شد که در ادامه مشروح آنرا می‌خوانید.


دانشگاه آزاد اسلامی از وابستگی به درآمد حاصل از شهریه دانشجویی به سمت دانشگاه مولد حرکت می‌کند


‌لواسانی با اشاره به اینکه نظام پایش آزاد به مفهوم هدفمند شدن پژوهش‌های دانشگاهی است، خاطر نشان کرد: این نظام بر مبنای چالش‌های اساسی کشور و همگرایی با پژوهش‌های مسئله محور بوده و به‌همین دلیل به‌معنای دقیق پایش «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای» است.


وی این طرح را به عنوان یک مرجع تحقیقاتی، متمرکز بر تحقیقات مسئله محور دانست و گفت: نظام موضوعات به‌طور هدفمند به شناسایی و ارزیابی چالش‌های بخش های مختلف از جمله صنایع، کشاورزی، علوم انسانی و علوم پزشکی و ... پرداخته و متناظر با هر چالش هدف غایی برای نایل شدن به حل هر چالش تدوین می‌کند.


مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی واحد ورامین و پیشوا با بیان اینکه برای نیل به این هدف غایی اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در قالب اهداف عینی، ترسیم می‌شود، اظهار کرد: برای جامه عمل پوشانیدن به اهداف عینی استراتژی و نقشه راه در شکل راهبرد های موجود و هر زمینه پژوهشی شامل دست کم ۱۰ الی ۱۵ موضوع پایان‌نامه و رساله است.



در پایش آزاد ارتباط دانشگاه با صنایع شکل عملیاتی به خود می‌گیرد و به‌گونه‌ای اعتمادسازی و توجه ویژه صنعت به دانشگاه با تکیه بر ظرفیت‌های دانشگاهی متجلی می‌شود



لواسانی رویکرد اصلی این طرح را احصا چالش از درون صنعت دانست و عنوان کرد: در پایش آزاد ارتباط دانشگاه با صنایع شکل عملیاتی به خود می‌گیرد و به‌گونه‌ای اعتمادسازی و توجه ویژه صنعت به دانشگاه با تکیه بر ظرفیت‌های دانشگاهی متجلی می‌شود.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه پیش‌رو در حل چالش‌های محوری کشور نقش پررنگ‌تری ایفا می‌کند، افزود: با توجه به کاهش جمعیت دانشجویی در کشور از وابستگی به درآمد حاصل از شهریه دانشجویی به سمت دانشگاه مولد حرکت می‌کند و این سیر تحولی با عینیت بخشی فرمایش مقام معظم رهبری «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» تسریع و تصریح می‌شود.




بیشتر بخوانید:





عدم باورپذیری ظرفیت‌های علمی کشور توسط صنایع، منجر به وابستگی شدید به واردات تجهیزات خارجی شد


مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی واحد ورامین و پیشوا مهمترین مسئله در نظام اقتصادی کشور را توجه به امر اعتمادسازی دانست و گفت: امروزه حل مسائل و مشکلات عدیده صنعتی، ارزش افزوده قابل توجهی برای صنعت دارد و اینکه چرا تاکنون ارتباط صنایع با دانشگاه ضعیف بوده عدم باور داشتن ظرفیت‌های علمی کشور و به عباراتی نداشتن اعتماد کافی به قابلیت های علمی کشور، منجر به وابستگی شدید به واردات مواد و تجهیزات خارجی و صرف هزینه‌های قابل توجه برای تأمین و تجهیز واحد صنعتی شد.


لواسانی در ادامه افزود: در بسیاری از مواقع نداشتن برنامه های راهبردی صحیح منجر به شکست واحدهای صنعتی بی‌شمار شد در حالی که تحریم با استعاره از بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری یک فرصت است که استقلال و توسعه صنعتی و اقتصادی برای کشور به ارمغان می‌آورد.


تلاش‌های دکتر طهرانچی سبب تحولی تأثیرگذار در نظام پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی شد


مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی واحد ورامین و پیشوا عنوان کرد: تلاش‌های دکتر طهرانچی، سبب تحولی تأثیرگذار در نظام پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی شد و با اقتدار و توانمندی ایشان، جهت‌گیری پژوهش های دانشگاهی به سمت موضوعات مسئله محور کشور و رفع نیازهای جامعه رفت.


وی گفت: راهکار انگیزشی قابل توجهی که به‌صورت بخشنامه در اختیار واحدهای دانشگاهی قرار گرفت از جمله ارتقای نمره دفاع پایان‌نامه از ۱۸ به ۱۹، افزایش ظرفیت راهنما و مشاوره اساتید و فراهم آوردن بستری برای دانشجویان در واحدهای صنعتی دارای تفاهم‌نامه و قرارداد با واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای پژوهش پایان‌نامه‌ای و رساله‌های دکتری است.


استفاده از فناوری‌های روز دنیا و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی ضرورت دارد


لواسانی با اشاره به اینکه برنامه علمی واحد ورامین پیشوا تحت عنوان کشاورزی و امنیت غذایی است، خاطر نشان کرد: به‌طور کلی سالیانه بین۳۰ تا ۵۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود که با کاهش این میزان ضایعات می‌توان غذای ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر را از این محل تامین کرد که با احتساب تولید ۱۲۰ میلیون تن محصول، حجم زیادی از سرمایه ملی به هدر می‌رود.


مجری برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی واحد ورامین و پیشوا با بیان اینکه رتبه نخست هدر رفت ضایعات محصولات میوه و تره‌بار در دنیا به ایران اختصاص دارد، افزود: اگر میزان ضایعات به کمتر از ۴ درصد برسد، غذای حداقل ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از این محل تأمین می‌شود که این امر بیانگر اهمیت استفاده از فناوری‌های روز دنیا و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی است.



رتبه نخست هدر رفت ضایعات محصولات میوه و تره‌بار در دنیا به ایران اختصاص دارد و اگر میزان این ضایعات به کمتر از ۴ درصد برسد، غذای حداقل ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از این محل تأمین می‌شود



وی بیشترین مخاطبان برنامه علمی کشاورزی و امنیت غذایی را دانشجویان رشته کشاورزی دانست و گفت: با توجه اطلاعات بدست آمده از سامانه پژوهشیار، نسبت به تعداد دانشجویانی که در مرحله ارائه پروپوزال هستند استقبال قابل توجهی شده است و با تقویت این برنامه و افزودن چالش‌های مرتبط در دست اقدام، استقبال بیشتری نیز می‌شود.


لواسانی با اشاره به اینکه این واحد، تفاهم‌نامه‌هایی در این حوزه با واحدهای صنعتی و سازمانی منعقد کرده، اظهار کرد : سازمان تحقیقات آموزش ترویج جهادکشاورزی؛ شرکت شهرک‌های صنعتی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران؛ جهادکشاورزی ورامین؛ مرکز تحقیقات سازمان تحقیقات آموزش و ترویج جهاد کشاورزی؛ دانشگاه الفرات سوریه؛ شرکت فراورده های لبنی دامداران (تین) شرکت شرکت فراورده گوشتی پاتریس و آبفای جنوب شرق استان تهران از جمله این واحدها هستند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب