فتح قلههای علم و فناوری باعث غرور ملتهاست
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از مسجدسلیمان، شهرام دارابپور در وبینار روشنگری و بصیرتی با عنوان «نقش علم و فناوری در تقویت اقتدار ملی و دفاعی» که به مناسبت هفته دفاع مقدس به همت پایگاههای بسیج کارمندی، اساتید، دانشجویی و دبیرخانه هماندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان، برگزار شد، اظهار کرد: داشتن ثروت و جنگافزار نظامی برای کشورها نمیتوانند غرورآفرین باشد و در جهان امروزی آنچه باعث غرور و اقتدار انسانها و ملتها میشود، فتح قلههای علم و فناوری است.
وی افزود: بهرهمندی از علم و فناوری در هر کشوری باعث غرور و عزت میشود؛ اما باید توجه داشت طبق آموزههای دینی اسلام، علم و دانشی ارزشمندتر است که برای رضای خدا باشد.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان با اشاره به برخی از آیات قرآن مجید و روایات ائمه اطهار(ع) درمورد اهمیت و جایگاه علم گفت: علم و علمآموزی از دوران صدر اسلام مورد توجه بوده و ارزش والایی داشته بهطوریکه پیامبر اکرم(ص) بعد از هر جنگ اسرا را به شرطی آزاد میکرد که به چند مسلمان سواد آموزش دهد که این نشان میدهد در دین مبین اسلام فراگیری علم بسیار مهم است و قائم به شخص، زمان و مکان خاصی هم نیست.
قلم علما افضل از خون شهداست
دارابپور با ذکر حدیثی از امام صادق(ع) که میفرماید«مِدادُ الْعُلَماءِ افْضَلُ مِنْ دِماءِ الشُّهَداء»، بیان کرد: در دین اسلام هرچند که شهدا بسیار ارزشمند و از درجه والایی برخوردار هستند اما قلم علما افضل از خون شهدا دانسته شده است.
وی افزود: علمی مهم است که نافع باشد، یعنی برای کشور و بشر فایده داشته باشد و افضل بودن علم به خون شهدا درمورد این علوم است نه علمی که به ضرر بشر باشد.
مسئول کانون بسیج استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان تأکید کرد: علم و علمآموزی خوب است؛ اما نه هر علمی، ما به علم هستهای برای نجات بشر نیاز داریم نه مثل آمریکا که از علم هستهای برای کشتار بشر استفاده میکند.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان با یاداوری پیشرفتهای خوب علمی ایران در چند سال اخیر و قرارگرفتن ایران در جایگاه شانزدهم میان ۲۰۰ کشور جهان بیان کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری با وجود پیشرفتهای اخیر ایران در حوزه علم و فناوری، هنوز از قلههای علمی جهان بسیار عقب هستیم و باید از مرزهای علمی عبور کرد.
دارابپور افزود: هرچند که در آغاز حرکت علمی هستیم و در بعضی بخشهای عقب هستیم؛ اما قابل جبران است و باید مسئولان و محققان دستبهکار شوند و شرایط را برای پیشرفت علمی فراهم کنند.
وی تأکید کرد: حرکت علمی با تنبلی و سستی به دست نمیآید؛ بلکه نیاز به اقدام جهادی دارد، در هر جا و هر حوزه اقدام جهادی صورت گرفته پیروز شدیم.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان گفت: القای روحیه خودباوری به جوانان و اعتقاد به وجود توانمندیهای و شرایط لازم در کشور برای پیشرفت علمی، تشویق محققان به تلاش مضاعف و داشتن روحیه جهادی و پاک کردن این باور غلط که هر نوع پیشرفتی در خارج از کشور امکانپذیر است، ازجمله شروط برای برطرف کردن عقبافتادگی و فتح قلههای علمی است.
دارابپور با اشاره به توان موشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: سال ۶۳ نهتنها موشکی برای دفاع از خود در برابر تهاجم سنگین موشکی رژیم بعث عراق نداشتیم؛ بلکه از متخصصان این صنعت هم بیبهره بودیم.
وی افزود: در آن زمان برای بازدارندگی دشمن در استفاده از موشک واجب بود به این تکنولوژی مجهز شویم؛ بنابراین سردار شهید تهرانیمقدم بهاتفاق تنی چند از نیروهای تلاشگر کشور، ظرف ۱۷ روز هم به فناوری ساخت موشک دست پیدا کردند و هم نحوه استفاده از آن را فراگرفتند.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان گفت: امروز به دلیل همان همت جهادگونه محققان کشور، توان موشکی و دفاعی ایران اسلامی آنقدر پیشرفت کرده که دیگر نیاز به هیچ قدرتی در این حوزه نداریم و به یکی از برترین کشورهای دارای این تکنولوژی تبدیل شدهایم که برای ایران اسلامی اقتدار جهانی به ارمغان آورده و دیگر مانند قبل دول استکباری نمیتوانند از موضع زور و جنگ با ما وارد کارزار شوند.
دارابپور با تأکید مجدد بر لزوم اقدام جهادی و ایثارگرانه در حوزههای مختلف علمی و لزوم توجه به محققان علمی کشور گفت: هرچند که هنوز تا رسیدن به قلههای رفیع علمی در برخی علوم فاصله داریم؛ اما به همین پیشرفتهای علمی میبالیم و امیدواریم با تلاش مضاعف همه محققان و حمایت مسئولان مربوطه با برداشته شدن موانع پیشرفت در همه رشتهها بهزودی شاهد فتح قلههای رفیع علمی کشور باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/