دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رؤسای جدید سینما و تلویزیون چه کسانی هستند؟/ چشم امید هنرمندان و هنردوستان به دو خبرنگار قدیمی

پیمان جبلی رئیس جدید سازمان صداوسیما و محمد خزاعی رئیس جدید سازمان سینمایی وزارت ارشاد، هردو سابقه خوبی در کار رسانه‌ای و هنری دارند.
کد خبر : 611361
رئیس جدید



به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، روز گذشته، دو اتفاق مهم در حوزه فرهنگ و هنر رخ داد و دو چهره فرهنگی، به عنوان رئیس صداوسیما و سازمان سینمایی وزارت ارشاد انتخاب شدند. چهره‌هایی شناخته شده برای اهالی هنر که پیش از این هم گمانه‌زنی‌هایی درخصوص حضور آنها بر صندلی ریاست این دوسازمان، مطرح شده بود.


در ابتدا رهبر معظم انقلاب طی حکمی به کار عبدالعلی علی‌عسگری در ریاست سازمان صداوسیما خاتمه دادند و پیمان جبلی را به عنوان هشتمین رئیس این سازمان منصوب کردند. مدیری با کارنامه‌ای پربار در زمینه کار رسانه‌ای، چهره‌ای از بدنه خبر و حوزه اطلاع‌رسانی که نامش برای اهالی رسانه، شناخته شده بود.


خبر مهم دیگر هم انتصاب رئیس جدید سازمان سینمایی بود و طبق آن محمد خزاعی، که او نیز از خبرنگاران قدیمی و تهیه‌کنندگان با سابقه سینماست، به عنوان جانشین حسین انتظامی، به عنوان رئیس سازمان سینمایی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم گرفت. این دو نفر برای اهالی فرهنگ و هنر، نام‌های ناشناسی نیستند و همین مسئله بسیاری از فعالان این حوزه را امیدوار کرده که با این تغییرات اتفاقات خوبی در سینما و تلویزیون شکل بگیرد. در ادامه مروری داریم بر سوابق و حوزه‌های کاری دو رئیسی که از امروز سکان‌داران هدایت سینما و تلویزیون ایران هستند.


رئیس جدید سازمان صداوسیما کیست؟


رؤسای جدید سینما و تلویزیون چه کسانی هستند؟/ چشم امید هنرمندان و هنردوستان به دو خبرنگار قدیمی


پیمان جبلی


متولد: ۱۳۴۵ / تهران


تحصیلات: دکتری فرهنگ و ارتباطات


آخرین سمت: معاون برون مرزی سازمان صداوسیما


پیمان جبلی، هشتمین رئیس سازمان صداوسیما یکی از فعالان حوزه خبر است. کسی که سال‌ها به عنوان خبرنگار، کارشناس، نویسنده، دبیر و سردبیر در بخش‌های مختلف تولیدی و خبری رسانه ملی فعالیت کرده و با جستجویی ساده در آرشیو تلویزیون، می‌توان تصاویر فراوانی از گزارش‌های مختلف خبری او از رویدادهای مختلف پیدا کرد. او یکی از ایده‌پردازان اصلی راه‌اندازی برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» شبکه دو سیماست، برنامه‌ای که در سال‌های پایانی دهه هفتاد راه‌اندازی شد و حالا یکی از مهم‌ترین بخش‌های خبری رسانه ملی به حساب می‌آید.


جبلی پس از سال‌ها فعالیت در حوزه خبر، به سیاست هم ورود کرد و پس از تجربیاتی همچون معاون رسانه ای دبیر شورای عالی امنیت ملی و معاونت بین‌المللی مجمع جهانی تقریب مذاهب، به مدت سه سال (۹۰ تا ۹۳) سفیر ایران در کشور تونس بود. این آید. فعال حوزه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی که مدرک دکتری خود را از دانشگاه امام صادق (ع) گرفته و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما نیز محسوب می‌شود، پس از بازگشت از تونس، به مدت دو سال به عنوان معاون سیاسی سازمان صداوسیما فعالیت کرد و پس از آن با حکم علی‌عسگری، معاون برون‌مرزی سازمان بود، سمتی که تا همین چند روز پیش برعهده داشت.


او در این مدت با راه‌اندازی، و به روزرسانی شبکه‌های مختلفی رادیویی و تلویزیونی «العالم»، «ایران پرس»، «پرس تی وی فرانسوی» و «هوسا» توانایی‌های خود در این زمینه را به نمایش گذاشت و به نامی تاثیرگذار در میان مدیران رده بالای صداوسیما تبدیل شد.


مدیر اسبق دفتر شبکه العالم در بیروت، حالا با حکم مقام معظم رهبری، رئیس سازمان صداوسیماست، جایگاهی مهم و تاثیرگذار در شکل‌گیری سبک زندگی مردم ایران. باتوجه به سابقه خوبی که جبلی در حوزه فرهنگ و هنر دارد و تجربیات مختلفی که او از زمان گزارشگری در تلویزیون تا مدیریت در سمت‌های مختلف سیاسی و فرهنگی در داخل و خارج از کشور داشته و شناخت دقیقی که به واسطه تحصیلات در حوزه رسانه، نسبت به رسانه‌های امروز و رقبای جدید تلویزیون دارد، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر امیدوارند که او بتواند عملکردی متفاوت نسبت به مدیران قبلی سازمان داشته باشد و بار دیگر بتواند جایگاهی که تلویزیون در دهه شصت و هفتاد بر افکار عمومی داشت، بازگرداند. مسئله‌ای که با وجود رشد سرسام‌آور رسانه‌های جدید، شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای ارتباطی کار به شدت دشواری به نظر می‌رسد، اما به هیچ عنوان نشدنی نیست.




بیشتر بخوانید:


چه کسی ناخدای کشتی به‌گل نشسته سینما خواهد شد؟


از انتصاب مدیر جوان در عرصه هنر ضرر نخواهیم کرد




رئیس جدید سازمان سینمایی کیست؟


رؤسای جدید سینما و تلویزیون چه کسانی هستند؟/ چشم امید هنرمندان و هنردوستان به دو خبرنگار قدیمی


محمد خزاعی


متولد: ۱۳۵۵/ کاشمر


تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته هنرهای تجسمی


آخرین سمت: تهیه کننده سینما


دقیقا پس از نشستن وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی، روی صندلی ریاست وزارتخانه، گمانه‌زنی‌ها دررابطه با رئیس جدید سازمان سینمایی آغاز شد. از همان ابتدا نام محمد خزاعی به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی تصدی این پست مطرح بود. تهیه کننده مطرحی که در کارنامه هنری‌اش آثار مهمی را سرمایه‌گذاری و تولید کرده و نام و چهره‌اش برای اهالی هنر به خصوص سینمایی‌ها به اندازه کافی آشناست.


یکی از ویژگی‌های مهم محمد خزاعی، سبقه مطبوعاتی اوست. او به حوزه خبر و رسانه آشنایی کامل دارد و در طول دو دهه اخیر نیز با حضور پررنگ در عرصه تهیه‌کنندگی سینما، به اندازه کافی با حال و هوای هنر هفتم و مشکلات موجود در این عرصه مثل مسائل مربوط به دریافت پروانه ساخت، تولید فیلم، پروانه نمایش و اکران آشناست.


خزاعی کار تهیه‌کنندگی در سینما را از اوایل دهه هشتاد شروع کرد، سال ۸۳ و با تولید دو فیلم «پیک نیک در میدان جنگ» و «پشت پرده مه». اگرچه او پنج سال پیش از این با ساعت دو فیلم، به این حوزه ورود کرده بود اما از سال با تهیه فیلم «پشت پرده مه» خود را به سینماگران معرفی کرد و در اولین گام با همین فیلم کاندیدای دریافت سیمرغ بهترین فیلم جشنواره شد.


«جعبه موسیقی»، «احضار شدگان» و «برخورد خیلی نزدیک» دیگر فیلم‌هایی بودند که او در دهه هشتاد تولید و روانه اکران کرد. اما سال ۹۰ او با ساخت «قلاده‌های طلا» به عنوان تهیه‌کننده‌ای جریان‌ساز معرفی شد. در شرایطی که خیلی‌ها سعی می‌کردند توجهی به اتفاقات رخ داده در سال ۸۸ نداشته باشند، خزاعی وارد گود شد و با این فیلم نخستین واکنش جدی سینما به رویدادهای اجتماعی و ملتهب آن سال‌ها را نشان داد. اگرچه ساخت این اثر برای او، کارگردان و بازیگرانش حواشی زیادی داشت و دردسرهایی هم به وجود آورد.


خزاعی چند سال پس از «قلاده‌های طلا» در دو سال ۹۵ و ۹۶ با ساخت فیلم‌های «پشت دیوار سکوت»، «امپراطور جهنم» و «به وقت شام» حضور پررنگی در سینما داشت و دو بار دیگر همه در جشنواره، کاندیدای دریافت سیمرغ بهترین فیلم شد، اما هر دوبار ناکام ماند. این تهیه کننده سینما، باوجود اینکه در چهار سال اخیر، هنوز فیلمی را تولید نکرده است، اما از فضای هنر هفتم دور نبوده و در این مدت با سمت‌های مختلف، اهالی سینما را همراهی کرده است.


محمد خزایی که نشان درجه یک هنری دارد و عضو کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز محسوب می‌شود، در طول سال‌های اخیر سوابق مدیریتی مختلفی داشته است. سوابقی همچون دبیری جشنواره ملی فیلم فجر، جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و سوابق اجرایی مختلف در حوزه‌های هنری، فرهنگی، اجتماعی، مطبوعاتی و رسانه‌ای.


او جدیدترین رئیس سازمان سینمایی است و باید ببینیم با روزهای پرچالش سینمای ایران که حواشی زیادی در دل آن وجود دارد چه خواهد کرد. حواشی متعددی مثل نیمه باز بودن سالن‌ها، بیماری عوامل تولید فیلم در لوکیشن‌ها، چالش برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره‌ها و مواردی از این دست که هرکدام از آنها می‌تواند دردسرهای زیادی برای او ایجاد کند.


انتهای پیام/۴۱۷۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب