«همسرآزاری» میتواند فرزندان را از لحاظ روحی به هم بریزد
زهرا ابهری در گفتوگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درباره علل گرایش افراد به «همسرآزاری» که عمدتاً از سوی مردان علیه زنان انجام میشود، اظهار کرد: برخی از افرادی که به «همسرآزاری» روی میآورند بهدلیل اختلالات روانی است، بنابراین این ویژگی اگر سریع شناسایی شده و درمان شود قطعاً جلوی «همسرآزاری» گرفته خواهد شد. اما اعتیاد و بیکاری دو عامل اصلی هستند که موجب بروز آزار و اذیت از طرف زوجین میشود. متأسفانه فردی که بیکار باشد و درآمد نداشته باشد، طبیعی است که از لحاظ روحی و روانی به هم میریزد و همین نکته منجر به این میشود که در خانه با کوچکترین حرف ناراحت شده و واکنش نشان دهد.
۸۰ درصد «همسرآزاری» مربوط به آزار جسمی و جنسی است
وی ادامه داد: «همسرآزاری» امروز به انواع مختلف شکل میگیرد اما ۸۰ درصد آزارها مربوط به آزار جسمی و جنسی است. آزار همسر نه تنها موجب از بین رفتن محبت در خانواده میشود، بلکه میتواند از لحاظ روحی روی فرزندان نیز تأثیر بدی داشته باشد.
این آسیبشناس اجتماعی استفاده از روشهای پیشگیرانه را بهترین روش برای جلوگیری از «همسرآزاری» عنوان کرد و افزود: نه تنها در این مورد بلکه برای جلوگیری از هر نوع آسیب اجتماعی، روشهای پیشگیرانه بسیار موثر خواهد بود. به این معنی که زوجین قبل از ازدواج کلاسهای کسب مهارت زناشویی را بگذرانند و سپس با یکدیگر ازدواج کنند. افراد پیش از ازدواج در انتخاب همسر مناسب دقت کامل و کافی به خرج دهند. عدم توجه به ملاکهای صحیح انتخاب همسر، ازدواجهای اجباری، بی توجهی به مشاوره پیش از ازدواج و تحقیق نکردن درباره همسر آینده، برخی از اشتباهاتی است که به مرور زمان باعث «همسرآزاری» شده که میتواند موجب جدایی نیز شود.
بیشتر بخوانید:
آسیبهای اجتماعی کم نشد، بیشتر شد
کودکآزاری و همسرآزاری بیشترین فراوانی مأموریتهای اورژانس اجتماعی
ابهری گفت: البته که مردم ما نیز نباید نسبت به خشونتی که در جامعه علیه زنان رخ میدهد، بیتفاوت باشند. از طرفی آگاهیبخشی به مردم در این خصوص نیز وظیفه رسانه ملی است که متأسفانه خوب عمل نکرده است و رسانه ملی باید پیامدهای ناگوار «همسرآزاری» را برای جامعه تبیین کند تا افراد دیگر به این سمت نروند.
انتهای پیام/ ۴۱۷۴
انتهای پیام/