دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مهر 1400 - 11:25
قرایی مقدم در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش آسیب‌های روحی معلولان/ حمایت از معلولان نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

امان‌الله قرایی مقدم گفت: آسیب‌های روحی ‌و روانی که از سوی جامعه به معلولان وارد می‌شود روز به روز بیشتر می‌شود آنچه نیاز اساسی آنان است ارائه امکانات در زمینه‌های مختلف است.
کد خبر : 611120
معلولان



امان‌الله قرایی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص مشکلات معلولان در جامعه می‌گوید: «یکی از وظایف عمده و مهم وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی، تأمین امنیت و نیازهای مادی، روحی، روانی و خدماتی برای افراد جامعه از جمله زنان بی‌سرپرست، افراد معلول، بازنشستگان، سالمندان خانه سالمندان و ... است.


به گفته وی معلولان در جامعه گروهی هستند که نیاز به ترحم ندارند اما آسیب‌های روحی ‌و روانی که از سوی جامعه به آنها وارد می‌شود روز به روز بیشتر می‌شود آنچه نیاز اساسی آنان است ارائه امکانات در زمینه‌های مختلف است اما متاسفانه از سوی مسئولان حتی در خصوص پیاده‌رو سازی مناسب و فراهم کردن شرایط برای استفاده آنان از وسایل نقلیه عمومی اقدام موثری صورت نگرفته است. این افراد علاوه‌بر مشکلات جسمی برای تامین زندگی هم دچار مشکل هستند. به عنوان مثال برای نابینایان فقط یک مدرسه خزعلی در کشور وجود دارد. مناسب‌سازی مسیر تردد معلولان که در مدیریت شهری از آن صحبت می‌شود در منطقه شمال تهران ناکارآمد است وقتی در شمال شهر که تعداد معلولان کم است امکانات نیست در سایر نقاط وضعیت مشخص است!


نگاه‌های سنگین شهروندان و ترحم یکی از مشکلاتی است که موجب رنجش خاطر این قشر می‌شود در این مورد قرایی مقدم عنوان می‌کند: « احساس من این است که اصولاً مردم ما بر اساس فرهنگ دینی و اعتقادی و اسلامی نگاه تحقیرآمیز ندارند ولی از آنجا که فرهنگ ما فرهنگ عطوفت و مهربانی و همدلی است، مردم جامعه وقتی با یکی از آنها را در خیابان مواجه می‌شوند با توجه به این‌که فقر در جامعه ما گسترش پیدا کرده به معلولان هم کمک می‌کنند که موجب رنجش آنها می شود اما این ترحم و تحقیر نیست نشان از همدلی دارد و مهربانی دارد.»




بیشتر بخوانید:


معلولان برای زندگی مستقل چالش‌های زیادی دارند


گله معلولان از عملکرد کرونایی سازمان بهزیستی/ کمک معیشت بهزیستی، تحفه‌ای که دردی دوا نمی‌کند!




علاوه‌بر ارائه خدمات رفاهی برای حمایت از معلولان، فرهنگ‌سازی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که باید در کتاب‌های درسی و فیلم‌ها و سریال‌ها به آن پرداخته شود. بر اساس گفته‌های قرایی به دلیل این‌که معمولان صدمات روحی زیادی را متحمل می‌شوند به جلسات روان درمانی نیاز مبرم دارند. البته برخی مراکز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند اما فقط در شهرهای بزرگ این خدمات ارائه می‌شود.


قرایی مقدم با بابیان این‌که این‌گونه افراد به دلیل اینکه در تنهایی به سر می‌برند احتمال خودکشی در آنها زیاد است ادامه می‌دهد: «برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی این افراد باید در جمع قرار بگیرند. باید اجتماعاتی داشته باشند، با هم حرف بزنند، صدای هم را بشنوند و با هم گفت‌وگو کنند. همه آنها که نابینا نیستند، بعضی‌هایشان بینا هستند. این کار دل آنها را باز می‌کند و حتی از خودکشی جلوگیری می‌کنند


وی همچنین در مورد رزمندگانی که در بیمارستان‌های اعصاب و روان بستری هستند می‌گوید: «آنها جان‌شان را برای مملکت داده‌اند و مملکت در قبال آنها دین دارد و باید تمامی امکانات رفاهی برای این‌گروه فراهم شود زیرا اگر به این گروه توجه نشود اگر فردا خطری پیش بیاید چه کسی به جنگ می‌رود!؟ آنها باید در رأس مسائل رفاه و تأمین اجتماعی باشند. اینها جنگیدند تا ناموس مملکت در امنیت باشد. در همه دنیا مثل آمریکا این افراد حقوق بسیار بالاتری دارند و امکانات رفاهی از همه لحاظ برایشان وجود دارد اما در کشور ما این چنین نیست.»


انتهای پیام/۴۱۶۱




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب