دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1400 - 16:24

موسوی: روابط تهران – باکو ناگسستنی است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو تصریح کرد که روابط تهران و باکو از آن‌چنان عمقی برخوردار است که هر توطئه‌ای در جهت تخریب آن محکوم به فنا است.
کد خبر : 610227
سید عباس موسوی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از ترند نیوز، سید عباس موسوی سفیر جمهوری ایران در جمهوری آذربایجان به خبرنگاران گفت، روابط ایران و جمهوری آذربایجان به‌قدری قوی است که هیچ تلاشی برای آسیب رساندن به آن‌ نمی‌تواند به نتیجه برسد.


موسوی روز شنبه گفت، ایران ۱۵ کشور همسایه دارد و ارمنستان یکی از آن‌هاست، بنابراین طبیعتاً روابط تجاری وجود دارد، اما ایران با هرگونه تجزیه‌طلبی ، اشغال و تجاوز مخالف است و آن را محکوم می‌کند.


وی گفت: سیاست‌های کلان ایران توسط آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب ایران تعیین می‌شود. او فرمانده عالی‌قدر و رهبر سیاسی ایران است. سال گذشته ، رهبر ایران به‌صراحت اعلام کرد که تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان باید محفوظ بماند، با احترام رفتار شود و همه سرزمین‌های اشغالی توسط ارمنستان باید به جمهوری آذربایجان بازگردانده شود. ایران معتقد است که باید تمام خاک جمهوری آذربایجان به این کشور بازگردانده شود. البته، بهتر است این کار را به شیوه‌ای مسالمت‌آمیز انجام گیرد.


وی گفت: مقام‌های ایرانی و جمهوری آذربایجان می‌دانند که این روابط دشمنانی دارد. اخیراً دو دیدار با حکمت حاجی اف، دستیار رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان ، رئیس بخش سیاست خارجی دولت ریاست جمهوری و مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و روابط فرهنگی موردبحث قرار گرفت.


موسوی تأکید کرد که ایران اولین کشوری است که از پیشنهاد الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان برای بستر همکاری ۶ جانبه منطقه‌ای ( ۳+۳ روسیه، ایران و ترکیه، به‌علاوه سه کشور قفقاز – جمهوری آذربایجان ، گرجستان و ارمنستان) استقبال کرد و آن را به نفع همه کشورهای منطقه می‌داند.


وی در خاتمه گفت، اولویت دولت جدید ایران توسعه بیشتر روابط با کشورهای همسایه است. من مطمئن هستم که روابط ایران و جمهوری آذربایجان همچنان توسعه و رشد خواهد کرد.


چهارشنبه گذشته در نشستی با محوریت روابط ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه به میزبانی مرکز تحلیل روابط بین‌الملل (AIR Center) در شهر باکو، حاضران بر لزوم همکاری بیشتر ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه تأکید کردند.


فرید شفیع‌اف، رئیس مرکز مطالعات بین‌الملل باکو گفت که فرصت‌های خوبی برای همکاری‌های منطقه‌ای بین این سه کشور به‌ویژه پس از نبرد قره‌باغ ایجاد شده است.


وی با اشاره به اینکه همکاری ۶ جانبه توسط ترکیه و جمهوری آذربایجان با مشارکت ارمنستان، گرجستان، روسیه و ایران پیشنهاد شده است، گفت: به نظر می‌رسد که این ۶ کشور در آینده نزدیک گردهم آیند، هرچند که باید همکاری باکو و ترکیه با ایران افزایش یابد.


کاظم سجادپور رئیس موسسه مطالعات سیاسی و بین‌المللی ایران نیز بر اهمیت همکاری بین جمهوری آذربایجان، ایران و ترکیه تأکید کرد.


حاکی اویغور رئیس مرکز مطالعات ایران در آنکارا نیز اظهار داشت که ترکیه، جمهوری آذربایجان و ایران دارای جنبه‌های مشترک زیادی ازنظر تاریخی و فرهنگی هستند و خاطرنشان کرد که این سه کشور در نظام جهانی کنونی با چالش‌های مشابه روبرو هستند.


وی گفت: هر سه کشور با فشارهای مشابهی از سوی قدرت‌های غربی روبرو شده‌اند. برخی از کشورهای غربی تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند.


وی افزود که پس از پیروزی جمهوری آذربایجان در نبرد قره‌باغ، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه نیز گفت که ۶ کشور در منطقه باید باهم متحد شوند. پیروزی جمهوری آذربایجان در قره‌باغ فرصتی برای گردهمایی این ۶ کشور است. اگر این کشورها باهم جمع شوند، بسیاری از مشکلات را حل خواهیم کرد.


چندی قبل الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان که برای افتتاح پادگانی در شهرستان آزادشده جبرایل در مرز با ایران حضور داشت، بر مودت و دوستی بین باکو و تهران تأکید کرد.


وی دراین‌باره گفت:مرز جمهوری آذربایجان و ایران مرز دوستی است. حفاظت از این مرز برای توسعه روابط با ایران از اهمیت بسیاری برخوردار است. ما از جهات دیگر با جمهوری اسلامی ایران مرز داریم و این مرز به معنای واقعی کلمه مرز دوستی و همکاری است. شهروندان هر دو کشور با عبور از مرز از این امر بهره‌مند می‌شوند. درعین‌حال، حجم روزافزون محموله‌ها بیانگر توسعه روابط جمهوری آذربایجان و ایران است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب