دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1400 - 00:00
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران:

تا قبل از کرونا، داروی قارچ سیاه زیاد بود اما به یکباره مافیا وارد عمل شد/ تزریق بی‌رویه «کورتن» در آی‌سی‌یو برخی بیمارستان‌ها

آمیتیس رمضانی گفت: همیشه داروی قارچ سیاه به مقدار زیاد موجود و قابل دسترس بود اما به محض شیوع این بیماری، مافیای دارو آن را از دسترس خارج کردند.
کد خبر : 609986
قارچ سیاه

به گزارش خبرنگار بهداشت‌و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، با شیوع بیماری عفونی قارچ سیاه در میان بیماران کرونایی که در آی‌سی‌یو برخی بیمارستان‌ها بستری می‌شوند داروی این بیماری در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها نایاب شد و در مافیای دارو بازار را در اختیار گرفتند. در چنین شرایطی بیماران مبتلا به قارچ سیاه به دلیل سرعت انتشار این عفونت جان خود را از دست می‌دهند.


تا قبل از شیوع بیماری داروی قارچ سیاه به مقدار زیاد موجود بود


آمیتیس رمضانی در خصوص علت ابتلا بیماران کرونایی بستری در آی‌سی‌یو به قارچ سیاه و عدم تامین دارو مربوطه به خبرنگار آنا می‌گوید: «همیشه داروی این بیماری به مقدار زیاد موجود و قابل دسترس بود اما به محض این‌که قارچ سیاه شیوع پیدا کرد مافیای دارو آن را از دسترس خارج کردند. این دارو در بیمارستان مسیح دانشوری و امام خمینی وجود دارد که آن هم فقط در اختیار بیماران خود قرار میدهند اما متاسفانه برخی بیمارستان‌ها علی‌رغم این‌که می دانند داروی قارچ سیاه را ندارند اما بیمار را پذیرش می‌کنند.»


بیماری قارچ سیاه نیاز به تایید کشت ندارد! وضعیت بیمار مشخص است


رمضانی در پاسخ به این سوال که آیا داروی قارچ سیاه(آمفی تریسیبین B) وارداتی است؟ عنوان می‌کند: «این دارو در ایران هم تولید می‌شود اما در شرایط فعلی برخی داروخانه‌های خاص و بیمارستان‌ها این دارو را دارند و در صورتی به مراجعه کننده می‌دهند که گواهی کشت داشته باشد. وقتی بیماری با سرعت شیوع پیدا می‌کند جایز نیست فرصت را از دست بدهیم چنین مواردی قانون‌های بیخودی است زیرا ضایعه به وضوح مشخص و مریض بدحال است و تشخیص و تایید بیماری نیازی به کشت آزمایشگاهی ندارد. در واقع مشکل اینجاست که از این طرف یکسری این داروها را نگه می‌دارند که بازار سیاه درست کنند، از طرف دیگر داروخانه‌ها به خاطر اینکه به راحتی در اختیار هر دلالی قرار نگیرد یک تایید قطعی می‌خواهند که اگر بخواهیم منتظر آن تایید باشیم زمان از دست می‌رود و مریض را از دست می‌دهیم.»




بیشتر بخوانید:


قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا


داروی «قارچ سیاه» هم هست، هم نیست! / بیماران سرگردان، مسئولان در پستو، دلالان خوشحال!


ابتلای یک بیمار کرونایی به «قارچ سیاه» در بیمارستان شهید مدرس/ پاسخ رئیس بیمارستان: «دارو نداریم، با معاونم صحبت کنید!»




در بیمارستان بی‌رویه کورتون تزریق می‌شود


مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران با تاکید براین‌که هر چقدر که تعداد مریض‌های بدحال کم حال شود افراد مبتلا به قارچ سیاه هم کمتر می‌شوند بیان می‌کند: «در بسیاری از موارد واقعا نیاز نیست بیمار کرونایی کورتن یا دگزامتازون استفاده کند زیرا در بسیاری از موارد باید مصرف دارو را تعدیل و به مرور قطع کرد و مواردی که بیمار به داروی کورتن با حجم بالا نیاز دارد خیلی نادر است و امروزه به صورت غیرمنطقی این دارو تجویز می شود. باید روی مصرف کورتن دقت و نظارت شود. من فکر می‌کنم موارد غیرضروری از مصرف رمدیسیورهم داریم. خیلی مواقع که ما کورتن را شروع می‌کنیم واقعاً نجات‌دهنده زندگی است اما باید به سرعت دز مصرف آن را کم کنیم و این رویه بسیار اهمیت دارد.»


براساس گفته‌های این فوق تخصص عفونی «افرادی‌که که به ICU می‌رود مجبورند دزهای بالای کورتن بگیرند اما فقط کورتن نیست در کنار آن فرد داروهای دیگری هم دارد که همان داروها هم یک مقداری سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و همه این موارد زمینه را برای ابتلای بیمار به قارچ سیاه که نوعی بیماری کشنده است فراهم می‌کند. در چنین شرایط بحرانی عدم دسترسی بیماران به دارویی که تا همین چند وقت پیش به وفور در داروخانه‌ها یافت می شد و اکنون باید از مافیا آن را به قیمت گزاف تهیه کنند نشان از ناکارآمدی‌ها و بی‌مسئولیتی‌ها دارد و آنچه فاجعه را دردناک می کند عدم نظارت بر روند درمان بیماران است.»


انتهای پیام /۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب