رواج «طلاق صوری» در کشور بهدلیل مشکلات اقتصادی است
علیرضا شریفی یزدی در گفتوگو با خبرنگار رفاه و خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا درخصوص دلایلی که افراد را به سمت طلاق صوری میکشاند، گفت: متأسفانه چند سالی است که در کشور بعد از بروز موضوعاتی نظیر ازدواج صوری و ازدواج سفید، شاهد رواج موضوعی با عنوان طلاق صوری هستیم. بهطوری که افراد با توافقی که با هم دارند بهدلیل رسیدن به هدفی کوتاه مدت که غالباً بر پایه مسائل و مشکلات اقتصادی است از یکدیگر جدا شده و طلاق خود را در دفاتر ثبت میکنند. اما بعد از اینکه به هدف خود دست پیدا کردند، مجدد با یکدیگر بهصورت رسمی ازدواج میکنند که این اقدام میتواند پیامدهای ناگواری هم برای زوجین و هم برای فرزندان داشته باشد.
وی ادامه داد: وجود مشکلات اقتصادی و رفتارهای ضداجتماعی و ضدقانونی منجر به این شده تا افراد با خیال راحت به سمت طلاق صوری بروند. البته که این اقدام در کشور ما به سه دهه گذشته برمیگردد ولی درحال حاضر مجدد بر سر زبانها افتاده است. از طرفی وجود برخی از قوانین نیز در این زمینه به عنوان نیروی محرکه عمل میکند و در واقع افراد را ترغیب میکند تا به سمت طلاق صوری بروند. برای مثال در گذشته سازمان نظام وظیفه قانونی را وضع کرده بود تا جوانانی که کفالت مادرشان را برعهده دارند از خدمت مقدس سربازی معاف میشوند. به همین دلیل این قانون باعث شد تا زوجین برای اینکه پسرشان از سربازی معاف شود بهصورت صوری از یکدیگر جدا شوند و بعد از اینکه کارت پایان خدمت فرزندشان آمد و معافیت حاصل شد، مجدد ازدواج میکنند. مثال دیگر درخصوص افراد بیسرپرست بود، بهطوری که زوجین از یکدیگر به صورت صوری جدا میشدند تا فرد بی سرپرست بتواند از حق و حقوق پدر استفاده کند.
بیشتر بخوانید:
لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتارها به نفع زنان و خانواده
عوامل طلاق زودهنگام در ایران چیست؟
چرا زندگی بعضی زوج ها بعد از دهها سال به طلاق می رسد؟
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: مثال دیگری که اخیراً نیز در فضای مجازی پیچید این بود که به دلیل دریافت حقوق والدینی که بیمه آنها تحت پوشش تأمین اجتماعی است، شاهد افزایش طلاق صوری شدهایم. اکثر طلاقهای صوری بهدلیل مشکلات اقتصادی و البته نبود نظارت کافی رخ میدهد. در بحث کفالت مادر قانون تعریف کرده که فرزندی که کفالت مادر را برعهده دارد باید از خدمت سربازی معاف شود این درحالی است که در کشور ما دخترها و پسرها تقریباً تا ۲۳ سالگی تحت حمایت مادر و پدر هستند اما چون چنین قانونی وجود دارد، لذا برخی از مردم نیز از وجود چنین قانون اشتباهی سواستفاده میکنند. بنابراین اصلاح برخی از قوانین قطعاً موجب کاهش طلاق صوری در کشور میشود و در کنار اصلاح قوانین باید اقدامات نظارتی نیز از سوی نهادهای مربوطه صورت گیرد. بهطوری که افرادی که از یکدیگر جدا میشوند در تصمیم خود جدی هستند یا اینکه صرفاً برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت خود دست به این کار زدهاند.
انتهای پیام/ ۴۱۷۴
انتهای پیام/