دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 شهريور 1400 - 10:16
دانستنی‌های خانواده؛

تنبیه بدنی کودک چه عواقبی دارد؟

برخی از والدین در مقابل شیطنت‌ها و لجبازی‌های کودکان کنترل خود را از دست می‌دهند و کودک را تنبیه بدنی می‌کنند که این امر عواقب جدی و جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.
کد خبر : 608617
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، یکی از مهم ترین مسائلی که والدین در تربیت کودکان با آن روبرو می باشند، کنترل خشم است. متاسفانه بسیاری از والدین پس از مشاهده لجبازی کودک کنترل خود را از دست داده و کودک را تنبیه بدنی می‌کنند. آنها باید بدانند تنبیه بدنی کودک هر شرایطی اشتباه است و این رفتار عواقب بسیار خطرناکی به دنبال خواهد داشت.


دروغگویی


غالبا دروغگویی بین کودکان به دلیل ترس است؛ زمانی که کودک از بزرگتر خود می‌ترسد برای توجیه رفتار و گریز از تنبیه به دروغ گفتن متوسل می‌شود از این‌رو والدینی که کودک خود را تنبیه می‌کنند باید منتظر دروغ‌های کودک خود باشند.


ناتوانی در حل مشکلات


کودکی که توسط والدین تنبیه می‌شود و کتک می‌خورد، این باور در او شکل می‌گیرد که تنها با درگیری فیزیکی، توهین و تحقیر دیگران می توان از یک بحران یا تنش عبور کرد. این کودک بعد از تنبیه سرشار از احساس خشم و خیال پردازی درباره انتقام می‌شود و در آینده برای مقابله با بحران و حل مشکلات نمی‌تواند منطقی رفتار کند.


احساس عدم امنیت


والدین برای کودک اولین پناهگاه امن هستند. وقتی کودک توسط والدین خود تنبیه می شود، احسا سمی‌کند پناهگاه امن خود را از دست داده است و از والدین فاصله می‌گیرد. تنبیه بدنی صمیمیت را از بین می‌برد و اگر اساس رابطه والد-فرزندی بر مبنای احترام باشد به مرور از بین خواهد رفت.




بیشتر بخوانید:


از چه سنی الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟


کودکان از چه سنی می‌توانند بستنی بخورند؟




پرخاشگری


کتک زدن کودک کوچک ترین تأثیر مثبتی ندارد و نه تنها باعث تغییر رفتار کودک نمی شود، بلکه رفتارهای منفی بیشتری را به آموزش می‌دهد. روح کودکی که کتک می خورد، آسیب می بیند و او سرشار از احساس خشم و عصبانیت می‌شود و به طور ناخودآگاه برای تسکین دردهایش داد می زند و پرخاشگری می‌کند.


تقلید رفتار


از آنجا که والدین اولین مربی‌ کودکان هستند و از آنها الگوبرداری می‌کنند کتک زدن کودکان، این باور را در آن ها ایجاد می‌کند که کتک زدن روشی مناسب در تعاملات انسانی است و این رفتار در او نهادینه شده و در آینده فرزندش را کتک می‌زند و تنبیه بدنی می‌کند.


از بین رفتن حس مهربانی


یکی دیگر از تبعات کتک زدن کودک از بین رفتن حس دلسوزی در کودک است. کودکی که بارها کتک می خورد، یاد می‌گیرد که آسیب زدن به دیگران اشتباه نیست و او می تواند با کودکان کوچک تر از خودش رفتار همین رفتار را داشته باشد و با آنان مهربانی نکند.


عادت به تنبیه بدنی


وقتی والدین کودک خود را کتک می‌زنند، او به تنبیه بدنی عادت می‌کند و بعد از مدتی بدون ترس کارهای خود را انجام داده و روبروی والدین خود می ایستد.


از بین رفت اعتماد به نفس


تنبیه بدنی باعث می‌وشد کودک بع تدریج اعتماد به نفس خود را از دست بدهد زیرا احساس می‌کند هیچ اهمیتی برای دیگران ندارد و در بزرگسالی تبدیل به فردی می‌شود که نه قدرت ارتباط سازی موثر دارد و نه موفقیت خاصی در کارها و فعالیت های اجتماعی خود کسب می‌کند.


فرمانبردار و برده شدن کودک


اگر والدین به دلیل سرپیچی کودک از انجام کارها او را تنبیه بدنی کنند، کودک استقلال خود را از دست داده و باعث می شود در آینده فردی فرمانبردار و برده باقی بماند.


انتهای پیام/۴۱۶۱




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب