دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کانون‌های دانشجومحور(۲۳)/ بختیاری‌زاده در گفت‌وگو با آنا:

کانون‌های فرهنگی دانشجویی تشکلی جدی و رسمی محسوب شوند

حضور کانون‌های فرهنگی باعث ترویج و توسعه فرهنگ دانشگاهی می‌شوددبیر کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج تأکید کرد: نیاز است که کانون‌های فرهنگی دانشجویی از طرف مسئولان دانشگاه تشکلی جدی و رسمی محسوب شوند تا توانایی انجام رسالت خود را به بهترین شکل داشته باشند.
کد خبر : 608606
کانون مهدویت

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه،‌ دبیر و اعضای مشخص هستند.


فعال‌سازی کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانون‌هایی که با کار تیمی دانشجویان علاقه‌مند در حوزه‌های مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگه‌داشته‌اند و بخش‌هایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


کانون‌های فرهنگی نهادی پویا در شکل‌گیری شخصیت دانشجو


دانشجویی که ۵ اختراع و ۱۱ عنوان کتاب دارد


اخلاق و فعالیت گروهی؛ شالوده موفقیت در کانون‌های فرهنگی


کانون معرفت رضوی در دوران همه‌گیری کرونا چه کرد؟




یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختبار آنها قرار می‌دهند.


فعالیت خودجوش دانشجویان با ایده‌های متفاوت از بنیادی‌ترین دستاوردهای کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج است.کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی،‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند. در شماره ۲۳ از این پرونده گفت‌وگو با فاطمه اسفندیاری‌زاده دبیر کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج را می‌خوانیم.


آنا: کانون فرهنگی اجتماعی مهدویت واحد یاسوج را با ذکر جزییات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن(زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


اسفندیاری‌زاده: کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با الهام از تعالیم اسلام برای ایجاد زمینه مساعد به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر قشر تحصیل‌کرده با اصل امامت، ولایت و روشن‌سازی افکار حول محور حضرت ولی‌عصر(عج) و مقابله با انحرافات در عرصه مهدویت راه‌اندازی شد.


انتخابات کانون مهدویت اسفند ۱۳۹۹ برگزار و شمارش آرا با حضور هفت نامزد در دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج انجام شد و دبیر کانون با ۷۲ رأی دانشجویی و ۶ نفر از اعضای اصلی هم که بالاترین آرا را کسب کرده بودند، انتخاب شدند.


تلاش برای ترویج فضای مهدی‌شناسی و فرهنگ انتظار در دانشگاه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و رفع شبهات مهدوی، برگزاری مسابقات، مراسم و جشن‌های مذهبی-فرهنگی در دانشگاه، آگاه‌سازی دانشجویان به مسائل آخرالزمانی، ارتقای سطح معنویت، بصیرت و معرفت دانشجویان در عرصه مهدوی از مهم‌ترین اهدافی است که در کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج دنبال می‌شود.


فعالیت خودجوش دانشجویان با ایده‌های متفاوت از بنیادی‌ترین دستاوردهای کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج است.


اعضای کانون فرهنگی دانشجویی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج شامل یک دبیر و چهار عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل که شورای مرکزی را تشکیل می‌دهند، است. فاطمه اسفندیاری‌زاده (دبیر)، فاطمه عباسی(عضو شورای مرکزی)، شقایق حکمتی مؤخر (عضو شورای مرکزی)، عرفان مصطفوی (عضو شورای مرکزی) سیدرضا جعفری (عضو شورای مرکزی)، میلاد محمدی چشمه‌گل (عضو شورای مرکزی) و اشکان هادیانی مطلق (عضو شورای مرکزی) از اعضای این کانون هستند.


آنا: جایگاه و وظایف کانون‌های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


اسفندیاری‌زاده: حضور کانون‌های فرهنگی باعث ترویج و توسعه فرهنگ دانشگاهی می‌شود و سعی داریم که نگاه ما به کانون‌های فرهنگی صرفاً برگزارکننده برنامه‌های فرهنگی نباشد و به‌عنوان یک‌نهاد مهم در تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه نقش‌آفرینی کنند.


رسالت دانشگاه فراتر از آموزش و پژوهش است، در این میان کانون‌های فرهنگی پایه اصلی و اساسی هستند و دانشجویانی که در این زمینه فعالیت دارند هم از سایر دانشجویان متمایز هستند.


آنا: کانون‌های فرهنگی اجتماعی به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم و فرهنگ دارند؟


برای حمایت از کانون‌های فرهنگی نیاز است که با بیرون از دانشگاه هم ارتباط برقرار کنیم و فعالیت‌های خود را محدود به دانشگاه ندانیم.اسفندیاری‌زاده: با شیوع ویروس کرونا کار کانون‌های فرهنگی مختل شده است؛ بنابراین اعضای شورای مرکزی کانون تلاش می‌کنند تا برنامه‌ها به‌صورت مجازی برگزار شود، کانون‌های فرهنگی دانشگاه در جامعه‌پذیر کردن دانشجویان و ارتقای عقلانیت، خلاقیت و امیدافزایی در آنان نقش بسزایی دارد.


آنا: حمایت از کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


اسفندیاری‌زاده: چالش اصلی فعلی در مسیر فعالیت‌های دانشجویان فعال فرهنگی کروناست و متأسفانه با شروع این مرض و محدودیت‌هایی که وجود دارد، میزان مشارکت دانشجویان رو به پایین است و انگیزه لازم نیز وجود ندارد.


برای حمایت از کانون‌های فرهنگی نیاز است که با بیرون از دانشگاه هم ارتباط برقرار کنیم و فعالیت‌های خود را محدود به دانشگاه ندانیم.


مشکل بعدی که کانون‌های فرهنگی دانشجویی در تلاش برای حل کردن آن هستند، مشارکت نکردن مسئولان دانشگاه در برنامه‌هاست، کمبود بودجه کانون‌ها هم به کنار که بانی برگزارنشدن بیشتر برنامه‌هاست.


آنا: کانون‌های فرهنگی اجتماعی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند.؟


اسفندیاری‌زاده: کانون‌های فرهنگی اجتماعی نیاز به حمایت مسئولان و دانشجویان دارد، استقبال سایر دانشجویان از برنامه‌ها و فعالیت‌ کانون‌ها می‌تواند انگیزه قوی و دوچندان برای اعضای کانون‌ها باشد، نیاز است که کانون‌های فرهنگی دانشجویی از جانب مسئولان دانشگاه تشکلی جدی و رسمی محسوب شوند تا توانایی انجام رسالت خود را به بهترین شکل داشته باشند.


آنا: نحوه همکاری مسئولان مربوط(حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه) در دانشگاه با کانون مهدویت چگونه بوده است.؟


اسفندیاری‌زاده: حوزه فرهنگ تا حد امکان کمال همکاری را با تمام کانون‌های فرهنگی دارد، اما دیگر قسمت‌های دانشگاه همکاری مناسبی با کانون‌های فرهنگی ندارند.




بیشتر بخوانید:


۵ پیشنهاد برای برگزاری بهتر دور دوم «جشنواره رشد»


تسریع روند جامعه‌پذیری دانشجویان در کانون‌های فرهنگی


فعالیت‌ کیفی‌ کانون‌های فرهنگی با ریل‌گذاری مناسب شتاب می‌گیرد




آنا:چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی، افتخارات، موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


اسفندیاری‌زاده: آیین غبارروبی و درخت‌کاری به مناسبت روز احسان و نیکوکاری و روز درخت‌کاری در جوار مرقد مطهر شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، برگزاری وبینار مجازی به مناسبت مبعث رسول اکرم(ص) و روز بزرگداشت شهدا، کمک در برگزاری وبینار مجازی به مناسبت روز جانباز و ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع)، ترغیب عموم مردم برای ثبت‌ نام به‌منظور اهدای عضو و گرفتن کارت مربوط، کمک در برگزاری آیین غبارروبی شهدا به مناسبت فتح خرمشهر، کمک در برگزاری وبینار مجازی به مناسبت روز دزفول، زیارت و غبارروبی بقاع امامزادگان شهرستان بویراحمد، برگزاری مراسم بازدید و رفع مشکلات دانشجویان استان کهگیلویه‌ و بویراحمد توسط دکتر طهرانچی (کانون مهدویت و کانون ایثار) ازجمله فعالیت‌های کانون مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج بوده است.


آنا: و کلام آخر...


اسفندیاری‌زاده: ارتباط همه کانون‌های مهدویت در کشور را خواستار هستیم تا بتوانیم وظایف و برنامه‌ها را با کمک دوستان و هم‌افزایی به‌شکل بهتر انجام دهیم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب