دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نیسی در گفت‌وگو با آنا؛

توجه به تجهیزات های‌تک در اولویت قرار بگیرد

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه امروزه بعضی از تحقیقات بدون تجهیزات های‌تک آزمایشگاه مناسب نیست، گفت: برای پیشرفت کشور در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی هزینه کلان لازم است.
کد خبر : 608460
نیسی



عبدالساده نیسی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی گفت: تاکنون دولت کمک‌های فراوان در زمینه صندوق توسعه ملی داشته است.


وی افزود: بر اساس شاخص‌های تعیین شده برای دانشگاه‌ها تجهیزات را توزیع کردیم. البته دانشگاه‌ها بودجه در این زمینه را صرف خرید تجهیزات های‌تک کردند.


مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: البته در آخرین جلسه رئیس جمهور قبل با وزارت علوم این نکته که اختصاص رقم اندک به‌رغم تخصیص بودجه ۱۰۰ میلیون یورو مطرح شد.


نیسی در پاسخ به این سوال که وضعیت آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: ایجاد آزمایشگاه‌ها بحث تخصصی است. برای مثال آزمایشگاه‌ها در قالب پژوهش و آموزش فعال هستند.


مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم افزود: دانشجویان در واحدهای دانشجویی فعال هستند و مربوط به آزمایشگاه‌های آموزشی و در حال انجام در دانشگاه‌ها است.


وی با بیان اینکه بحث ما آزمایشگاه‌هایی دارای تجهیزات آزمایشگاهی های‌تک است، ادامه داد: اخیراً برخی کشورها برای واکسن کووید از تجهیزات های‌تک استفاده و حتی بحث یخچال منهای ۷۰ درجه را مطرح کردند.


مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی‌وفناوری وزارت علوم تصریح کرد: توسعه و تجهیز آزمایشگاه‌های های‌تکه برای ما حائز اهمیت است.


نیسی افزود: در آزمایشگاه‌های های‌تک می‌توان تحقیقات بنیادین داشته و در زمینه محیط‌زیست مؤثر عمل کرد.


وی درباره میزان تخصیص بودجه برای سال آینده تاکید کرد: بی‌شک تا آخر مهر بحث حمایت‌های مربوط به آزمایشگاه‌ها مشخص می‌شود.


اختصاص بودجه اندک به تجهیزات های‌تک


نیسی با اشاره به بودجه آزمایشگاهی بالغ بر اختصاص ۴۰ میلیون یورو در اِسکیل تجهیزات های‌تک را اندک دانست، تصریح کرد: حمایت از پژوهش‌های بنیادی و پژوهش‌های کاربردی‌ از اهمیت برخوردار است.


وی با بیان اینکه امروزه بعضی از تحقیقات بدون تجهیزات های‌تک آزمایشگاه اصلاً جواب نمی‌دهد، افزود: برای پیشرفت کشور در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی هزینه کلان لازم است.


نیستی ادامه داد: این امر تحقیقات دانشگاهی را به‌علم مبدل و آن را کاربردی می‌کند.


مدیرکل دفتر حمایت‌وپشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم گفت: رابطه بین صنعت و دانشگاه و فناوری و محققان این تجهیزات آزمایشگاهی است. برای مثال از طریق تجهیزات های‌تک می‌توان به محیط‌زیست کمک کرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب