دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1400 - 12:21
وزیر علوم در پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی؛

نیازمند مأموریت‌گرایی و ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش هستیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی تاکید کرد: تاکنون نظام آموزش عالی در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد موفق عمل کرده است، اما با توجه‌ به تخصص‌های متنوع، نیازمند به مأموریت‌گرایی، حرکت همگام با نیازهای جامعه و ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش و تولید علم و فناوری هستیم.
کد خبر : 608382
زلفی گل



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از روابط‌عمومی وزارت علوم، محمد علی زلفی گل در پیامی آغاز سال تحصیلی را تبریک گفت.


متن کامل پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به شرح زیر است:


به نام خداوند جان و خرد


امسال نیز آغاز سال تحصیلی رنگ و بوی اربعین سرور و سالار شهیدان به خود گرفته است و این هم‌زمانی، فرصت مغتنمی است تا جامعه آموزش عالی کشور، چون همیشه، با پایداری براصول متعالی و انسان‌ساز مکتب رهایی‌بخش اسلام ناب محمّدی و پیش چشم داشتن آموزه‌های رخداد دوران‌ساز عاشورا، درس آزادگی، پایداری، عزّت و سربلندی را مشق کنند.


همچنین آغاز سال تحصیلی با هفته دفاع مقدس هم‌زمان است و به‌عطر ملکوتی شهیدان و خاطره تابناک ایثارگران و آزادگان آمیخته است. نکوداشت حماسه هشت سال دفاع مقدس و تبیین درس‌ها و ارزش‌های ایستادگی ملت سربلند ایران در آن سال‌ها بر همگان واجب است.


بی‌شک همگان براین باورند که نخستین شرط حیات عزتمند یک ملت، حکمت، دانش و آگاهی است و علم‌آموزی شرط اصلی پیشرفت جوامع است. با کنترل‌های درونی (ایمان، ادب، اخلاق و وجدان) و کنترل‌های بیرونی (قانون) که منتج از آموزش‌وپرورش است، جوامع به توسعه، رفاه، آگاهی، آسایش و آرامش دست می‌یابند. مدرسه و دانشگاه علاوه‌بر آموزش خواندن و نوشتن، حس کنجکاوی، تفکر، تعقل و خداباوری و دین‌مداری افراد را بیدار می‌کند و او را از دنیای خانواده به‌دنیای متفاوت با دنیای خود مرتبط می‌کند. پس مدرسه و دانشگاه را می‌توان محرک اصلی توسعه و پیشگیری از فقر و عقب‌ماندگی ملت‌ها تلقی کرد.


آنچه که امروز از جلوه‌های تمدن و ترقی در کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا به‌چشم می‌خورد، دستاورد علم‌ودانش است و نمی‌توان نقش اساسی دانش را در پیشرفت آنان در عرصه صنعت و تکنولوژی روز نادیده گرفت. به‌عبارت‌دیگر تنها تفاوت کشورهای کم‌برخوردار و پیشرفته در علم و فناوری است.


دانشگاه به‌عنوان مکانی مقدس برای ترویج علم، عقل، ایمان، ادب، اخلاق و دانایی؛ جایی که جوانان و آینده‌سازان میهن اسلامی با امید به آن وارد می‌شوند، باید بتواند نیازهای همه‌جانبه یک دانشجو را برآورده کند و او را برای رویارویی با مسائل کلان جامعه آماده نماید.


امید به آینده، نیز یکی از متغیرهای تأثیرگذار برکیفیت زندگی و شادابی افراد جامعه و به‌ویژه نسل جوان است. وقتی امید به‌آینده در ارتباط با قشر دانشجو به‌عنوان آینده‌سازان و آینده‌داران جامعه مطرح است، اهمیت آن دوچندان می‌شود.


نظام آموزش عالی تاکنون در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد موفق عمل کرده است، اما باتوجه‌به تخصص‌های متنوع، نیازمند به‌مأموریت‌گرایی، حرکت همگام با نیازهای جامعه و ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش و تولید علم و فناوری هستیم.


سال تحصیلی جدید امسال نیز به‌دلیل همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ متفاوت از سال‌های گذشته آغاز می‌شود، با تلخی از دست‌دادن تعدادی از هم‌میهنانمان، اساتید، دانشمندان، دانشجویان عزیز و کارکنان نظام آموزش عالی که فقدان این سرمایه‌های ارزشمند اجتماعی، خسران بزرگی به این سیستم است. یاد و خاطره شهدای سلامت را گرامی می‌داریم و به پزشکان، پرستاران و پرسنل جهادگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خداقوت و دست‌مریزاد عرض می‌کنیم. اما آنچه که موجب مباهات و امید است، موفقیت و سربلندی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در فائق آمدن به این بحران و حرکت به‌سمت تحول است که در استمرار فعالیت‌های آموزشی خود عملکرد مطلوب داشته و امر مهم آموزش‌وپژوهش در این مدت نه‌تنها تعطیل نشد؛ بلکه با روش‌های نوین الکترونیکی، جلوه‌های جدید و جذابی به خود گرفت که این تجربه گران‌سنگ قطعاً نیازمند تقویت، توسعه و تداوم برای دوران پسا کرونا است.


اینجانب آغاز سال تحصیلی جدید، فصل رویش و شکوفایی مجدد بوستان آگاهی و دانایی را به همه اعضای محترم هیئت‌علمی، دانشجویان عزیز و کارکنان به‌عنوان یاوران علمی پرتلاش و متعهد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سراسر کشور شادباش می‌گویم و با آرزوی سلامتی و بهروزی برای یکایک عزیزان؛ به‌ویژه دانشجویان نو ورود، مایلم تأکید کنم که جهت‌گیری فعالیت‌های ما باید بر کیفی‌سازی و مهارت‌افزایی برنامه‌های آموزشی و پژوهشی استوار باشد تا از رهگذر آن بتوان نقشی کارآمد در حل چالش‌های پیشِ روی توسعه کشور، برعهده گرفت.


امیدوارم همه ما دانشگاهیان بتوانیم با توکل به پروردگار متعال و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایجاد محیط علمی بانشاط، سالم و آرام برای نسل آینده‌ساز میهن اسلامی تلاش کنیم و در راه نیل به آرمان‌های متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اعتلای میهن اسلامی عزیزمان گام‌های مؤثر برداریم.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب