آزادسازی قیمت بلیت هواپیما به معنای رهاسازی آن نیست/ مردم برای شکایت گرانفروشی با ۱۳۵ تماس بگیرند
گروه جامعه خبرگزاری آنا، پنجم مهر ماه سال جاری سالروز فرارسیدن اربعین حسینی است و امسال نیز مانند سالیان گذشته برخی از هموطنان و عاشقان امام حسین(ع) برای سفر به مراسم پیادهروی اربعین برنامهریزی میکنند. اما امسال بهدلیل سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، شرایطی مهیا شده تا ۶۰ هزار زائر ایرانی بتوانند در این مراسم شرکت کنند، اما نکته مهم این است که این افراد فقط می توانند بهصورت هوایی به کشور عراق سفر کنند و تمام مرزهای زمینی بسته خواهد بود. همین تصمیم منجر به این شد تا برخی از ایرلاینها و آژانسهای مسافرتی از عشقی که مردم برای سفر به عتبات عالیات دارند سوء استفاده کرده و قیمت بلیت رفت و برگشت به بغداد و نجف را بهطور نامتعارفی افزایش دهند.
بیشتر بخوانید:
تدبیری برای زائران ایرانی پشت مرزها صورت نگرفته است
افزایش ۱۰۰ درصدی پروازهای خارجی در تیرماه
مشارکت شهرداری تهران در برگزاری مراسم اربعین
با اینکه ۱۳ روز تا اربعین حسینی مانده است، گزارشها حاکی از آن است که برخی از آژانسهای مسافرتی قیمت بلیت رفت و برگشت را تا حدود ۲۰ میلیون تومان نیز افزایش دادهاند و جالب آنجاست که این ارقام بهطور واضح در سایت این آژانسها قابل رویت است و هیچ نظارتی نیز روی این گرانفروشی صورت نمیگیرد. این در حالی است که سازمان هواپیمایی کشور قیمت بلیت رفت و برگشت برای شرکت در مراسم اربعین را ۵ میلیون تومان اعلام کرده است. سازمان هواپیمایی بعد از اینکه نرخ مصوب را اعلام کرد باید در حوزه نظارت نیز اقدامات لازم را انجام میداد تا زائران اربعین سردرگم نشوند.
با اینکه تنها ۴ روز تا آغاز فروش بلیتهای اربعین مانده است، همچنان قیمتها اصلاح نشده است.
ورود تعزیرات به موضوع گرانفروشی بلیت هواپیما در ایام اربعین
از طرفی سازمان تعزیرات حکومتی براساس وظیفه نظارتی که دارد باید به این مسئله نیز ورود کند. جالب اینجاست که سوء استفاده برخی از ایرلاینها در ایام اربعین از زائران مختص امسال نیست و در سالهای گذشته نیز زائران با همین مشکل روبهرو بودند.
در این خصوص محمدعلی اسفنانی، مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران به خبرنگار آنا میگوید: «تا آن جایی که بنده اطلاع دارم هنوز مرجعی قیمت بلیت رفت و برگشت به عراق در ایام اربعین را به طور شفاف اعلام نکرده است. این کار یک سازوکاری دارد که شورای عالی هواپیمایی و با نظارت سازمان حمایت طی میشود. البته که بین این دو مرجع اختلافهایی وجود داشته است و برخی از این افراد معتقدند که آژانسهای مسافرتی براساس برداشت نامناسبی که از اعلام نرخ مصوب داشتند، اقدام به افزایش قیمت کردند.»
وی ادامه میدهد: «برخی از آژانسهای مسافرتی اعتقاد دارند که آزاد شدن قیمت بلیتها به معنی رها بودن قیمتهاست. این درحالی است که قانونگذار باید حداقل و حداکثر قیمت را اعلام کند تا ایرلاینها نیز نتوانند بدون سقف، قیمت را بالا ببرند. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که تفاوت قیمتها بعضاً براساس نوع خدماتی است که به مسافران ارائه میشود. آژانسها حق ندارند که بهصورت نامتعارف قیمت بلیت هواپیما بهخصوص در ایام خاص مانند ولادت امام رضا، شهادت امام رضا و ایام اربعین را بالا ببرند. همه باید بدانند که آزادسازی قیمتها به معنای رهاسازی آنها نیست. از طرفی برخی از ایرلاینها قیمت را بیان میکنند اما آژانسها با چارتر کردن خیلیها دست به افزایش قیمت میزنند.»
اسفنانی میگوید: «به هرحال شورای عالی هواپیمایی و سازمان حمایت باید نرخ را بهصورت شفاف اعلام کنند البته که سازمان تعزیرات هم به موضوع گرانفروشی بلیت هواپیما در ایام اربعین ورود کرده و در خصوص گرانفروشی با هیچ آژانسی تعارف نخواهیم داشت. از زائران نیز تقاضا داریم در صورت مشاهده گرانفروشی بلیت، حتما سازمان تعزیرات را با شمارهگیری سامانه ۱۳۵ در جریان قرار دهند تا برخوردهای لازم با سودجویان صورت گیرد.»
متأسفانه در اربعین امسال بهدلیل اینکه مرزهای زمینی کاملاً بسته است، زائرانی که قصد سفر به عراق دارند باید حتماً به صورت هوایی از کشور خارج شوند و همین موضوع موجب سوء استفاده ایرلاینها شده است و امیدواریم سازمان تعزیرات در راستای دفاع از حقوق مردم و استیفای حقوق آنها نظارت دقیق و محکمی در این حوزه داشته باشد تا جلوی تضییع حقوق مردم گرفته شود.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/